Мощният компресор е много голям плюс надхвърлящ, като стойност по-малкият топлообменник, ама климатика е за по-малко помещение.
Мощният компресор е много голям плюс надхвърлящ, като стойност по-малкият топлообменник, ама климатика е за по-малко помещение.
Този пост е редактиран от valen1; 04-01-13 в 08:19.
Не мислите ли, че е крайно време да се преместите в друга тема, това си е чист спам, няма ли модератори тук!
Така е аз влизам да прочета нещо за нашите климатици,а то все за някакви други марки се пише.
Така е, и други влизат в темата с намерението написаното тук да потвърди предварително направеният от тях избор, ама като почетат за какво става въпрос и се отказват, почват да питат за нещо друго.
Не мога да разбера защо вентилатора като го пусна на 3-степен духа известно време и намалява на 2-степен?
За да не духа хладно когато достигне зададената температура.Има марки и модели които достигат температурата която е зададена и след това компресора естествено налява консумацията на ел.енергия и съответно има по -малко произведена топлина, защото вече е достигната зададената температура и ако продължи по същият начин ще духа хладно.
Има такива шарпове, панасоници и други марки при които при някои от моделите им издухвания въздух се усеща като хладно течение. За да няма такива оплаквания въпроса е решен по посочения от вас начин -софтуерно.
Доколкото има спомени при мицубиши не е така, но там пък климатиците им са с висок минимум, така че или работи и духа топло или спира изобщо да духа.Тук този въпрос е решен по соломоновски.ЗДуха, но винаги и само топло.
При Mitsubishi Heavy, ако си задал максимален вентилатор а е достигнал заданието си го намаля сам! За това при мен седи през деня на максимум, за да върти по-голям обем въздух, ако има да гони. Ако няма той си го намаля сам, колкото иска.
На мен така си ми харесва, пред деня на Макс, ей сега например се прибирам от 20 гр. го вдигам на 22, духа като ураган за няколко минути и после сам си намаля, стопля по бързо от Ауто, иначе вечер го правя на ауто , че след дефрост пак минава на макс, което си е доста шумно!
Колеги, имам голям проблем Дано намеря помощ в този форум. Климатикът ми спира да работи 2 минути максимум след като съм го включил, започват да светят и трите индикатора "Operation" и "Timer" се редуват, a "Economy" мига постоянно. Какво трябва да направя? В ръководството пише, че е възможно да има някакви разбъркани настройки. Моля, помогнете!!! Студено ми е И между другото климатика ми е същият модел като на ръководството пише, че моделът ми е Fujitsu ASYG09 - 12LEC. Съжалявам ако въпросът ми не е за тук..
Я снимай клипче как мигат точно. Климатика не е ли гаранционен?
Значи излезе,че през по студения месец климатика нагласен на 23 гр.,2-степен на вентилатора и температура в стаята 24-25гр. ми е направил около 50 лева и това е с отворена врата към другата част на жилището.
четох за друг модел на климатик и пише,че от онова копче под капака се занулявало нещо,трябва ли да го натискаме след почистване на филтрите?