Страница 18 от 24 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Петров Виж публикацията
    вкл. Економи външното тяло е по шумно
    Не съм обръщал внимание, но сега като каза ще обърна. Не бях сигорен дали ограничава само оборотите на перката Мерси колега.

Някой свалял ли е пласмасата, не само капака за филтрите? Доколкото съм гледал се държи на 3 вина и някакви пластмаси отгоре но непосмях да ги напъна. Идеята ми е да махна пласмасата и да почистя радиатора с Meglio.
    Този пост е редактиран от dreamtm; 04-03-13 в 10:20.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Е не знам дали и при теб ще е по шумно, всъщност да уточня че моя е монтиран на парапет, и може би скоро шума не е точно шум, а нещо като вибрации! Това май е важно уточнение!

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ако не си разглобявал този модел не се пробвай ,че счупиш ли щипките/които са доста нежни/ няма оправия.

5. Тук е от
    Feb 2013

Е не знам дали и при теб ще е по шумно, всъщност да уточня че моя е монтиран на парапет, и може би скоро шума не е точно шум, а нещо като вибрации! Това май е важно уточнение!
    При мене е на стена но въпреки това се чува като вибрация както казваш.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Ако не си разглобявал този модел не се пробвай ,че счупиш ли щипките/които са доста нежни/ няма оправия.
    Аз затова не се и опитах като го поразгледах Добре де, като се откачи отдолу, махнат се винтовете, каква е процедурата, напред ли се издърпва, или парабула нагоре, или как се откачат тези щипки ?

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

И аз бих се радвал да науча как се разглобяват пластмасите! Ама като не се сетих да питам и гледам като ми го монтираха, беше разколачено цялото вътрешно тяло. То едва ли е толкова трудно, просто е въпроса в това човек да знае как става за да не го начупи!

п.п. Тук май намерих добро описание как става, но аз мисля да го пробвам чак на есен!

https://forum.setcombg.com/климатици...ижи-10.html
    Този пост е редактиран от Ивайло Петров; 04-03-13 в 15:14.
    karambam одобрява това.

7. Тук е от
    Feb 2013

И аз бих се радвал да науча как се разглобяват пластмасите! Ама като не се сетих да питам и гледам като ми го монтираха, беше разколачено цялото вътрешно тяло. То едва ли е толкова трудно, просто е въпроса в това човек да знае как става за да не го начупи!

п.п. Тук май намерих добро описание как става, но аз мисля да го пробвам чак на есен!

https://forum.setcombg.com/климатици...ижи-10.html
    Точно нещо от този сорт търсех Мерси
    Имам два Fudjitsu 12 LECA, в дневната и спалнята, по ирония на съдбата този в спалнята пука(наптаво трещи) вечер когато мине в режим ON/OFF. В началото си мислех че е нормално, но след като спах няколко дена в дневната, от климатика там се чува само перката и нищо повече. Някой знае ли на какво може да се дължи това ? Все пак си говорим за един и същ модел климатик

ПС: Борил ли се е някой с подобен проблем? Може ли да се направи нещо по вапроса ?
    Този пост е редактиран от dreamtm; 07-03-13 в 10:03.
    karambam одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2013

Сляд няколко дена борба, и експерименти, мисля че оправих пукането ...

10. Тук е от
    Feb 2013

Здравей ixtis,
    тампоните на външното тяло не струват повече от 15 лв, така че според мен си ги сложи да ти е мирна главата. Имат си малко по-голям резонас тези климатици. Гледай добре да ти нивелират външното тяло. За вътрешното, не знам как ще минават тръбите при тебе, но гледай да не са притиснати много от стиропора зад климатика, абе като цяло вътрешното тяло да не е под напрежение, че ще ти скъса нервите от пукащи пластмаси. Аз имам 2, и единият го монтираха добре, никакви забележки вече 2 години, но при втория нещо омазаха инсталацията на вътрешното тяло. Трябваше аз да си го свалям, донаметвам, и добавям малко смазка по пластмасите.
    Този пост е редактиран от avenger; 17-07-13 в 16:44.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не слагай пишката отдолу, и без това дренажните им отвори са тесни, ще се заледи още на първата мъгла.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тогава ти трябва някаква тава с отвеждане на конденза.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нивела горе на ламарините не е критерий за правилно нивелирана машина.Ламарините често имат кривина или са в друга равнина в сравнение с тавата и нивела лъже.Сложи го върху двете стойки и тогава виж как е.Не е добре наклона да е към компресора, ако наистина има наклон, развий болтовете и подложи метални или гумени шайби от към компресора.Щом са го вакуумирали, добре, времето бива.Не ти трябва тапата на дренажа, а ако я искаш можеш да я мушнеш, но не е препоръчително за зимата.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

ixtis
    Не ти ли е малко студено на 18 гр?Бучи защото работи на максимални обороти компресора и перката..

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Така си е, сложи го на 24-26 градуса и го остави да си темперира стаята, ще утихне.

17. Тук е от
    Feb 2013

За лятото може да дигне температурата и ще утихне, но зимата като стане -5 ~ -7 пак ще започне да бучи.
    ixtis, има една функция на дистанционното "Low noise", ще намали шумът от външното тяло, но ще намали малко и мощноста на климатика.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И за зимата зависи, като си темперира помещението и не го изключва, рядко ще вдига обороти компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 24 ПърваПърва ... 81617181920 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе