Страница 19 от 24 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

Да бе, така е,прав си, но зависи и той каква температура ще подържа. Аз мойте до към 26~27C съм ги тествал, по-нагоре немисля че щях да оцелея в стаята :D

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Да си закупи едни тампони, защото е възможно зимата след дефрост цикъл да "бучи" и вибрира външното тяло.аз на моят дженерал му сложих онзи ден в сряда едни червени тампони antivibratsionen-tampon-s-visochina-25mmпо препоръка на един съфорумец и съм доволен.Пробвах го няма вибрации.Всичко 1 час с нивелация и всички останали салтанати(наложи се 2 от тампоните да ги вадя и слагам наново). Сега зимата ако ще и -20 градуса да е ще се чува само шума от компресора, но той вътре в жилището не се чува.Вибрации няма да има дори и най-слаби.

С доставка с куриер общо 18.90 лева.

4. Тук е от
    Jul 2013

С 3 броя 12LEC-а, ще мога ли спокойно да гледам бебе? Става дума за 2 стаи по 20кв/м и кухня 15кв/м .... ( и също fujitsu asya12lgc може ли да се намери, защото четох някъде че е спрян от производство.)
    Този пост е редактиран от mamaligata; 19-07-13 в 13:02.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Да дори две 12ки и една 9ка.

6. Тук е от
    Feb 2013

mamaligata , 18 кв. стая , последен етаж, две и полвина външми стени,със 12 LECA до 26~27 С съм го тествал. Навън беше около -3~-4C.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ixtis Виж публикацията
    Миналата зима конвектора подържаше 21-22гр. и си беше добре , но не ми харесваха сметките за ток а сега вече съм с две ученички и затова минавам на клима който не смятам да изключвам , а само ще намалям температурата когато няма никой в къщи.
    Когато няма никой в къщи, климатизаторът се изключва. Не бива да работи без надзор. За необходимия комфорт си има таймери, които се настройват според нуждите. Един добър климатизатор темперира стаята за около 30 минути, ако е правилно оразмерен. За някои от китайските боклуци по пазарите е противопоказно да се спират при много студено време. Машините, които са с по-големи количества фреон, си имат подгряване или топъл старт. Поинтересувай се за твоя модел дали има някакви ограничения. Погледни ръководството му за експлоатация.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Зимата категорично 24 часова работа на машината! По-голям комфорт, по-ниски сметки, предпазване на машината!
    edi1, bobovo и VeleV.Klima харесват това.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

EasyCapture1.jpgДиректно съм копирал условията по гаранциона 4та точка пише много точно по този повод.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Директно съм копирал условията по гаранциона 4та точка пише много точно по този повод.
    Това имах пред вид, като писах "китайски боклуци". Що се отнася до разхода на енергия, то той винаги е по-голям, ако климатизаторът не се изключва. В противан случай сме открили перпетуум мобилето

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Това имах пред вид, като писах "китайски боклуци". Що се отнася до разхода на енергия, то той винаги е по-голям, ако климатизаторът не се изключва. В противан случай сме открили перпетуум мобилето

dodo_pv в голяма грешка си.Спирай си климатика под 0-та и като се пребереш го пускай и после за проба намаляй го на 18 гр. и като се пребираш го увеличавай и ще видиш кой вариант е по-изгоден.Да не говорим че като работи машината зимата ,а не се спира компресора ще живее повече.
    Този пост е редактиран от bobovo; 19-07-13 в 22:19.
    VeleV.Klima и Mega харесват това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

@bobovo, имам 2 хитачита в подписа ми от 1998 година и един панасоник от 2005, мисля. Сменял съм четирипътен вентил на едното хитачи и капилярка на панасоника. Никога не съм ги оставял да работят денонощно, с изключение на една зима, преди години, когато температурата в Пловдив падна до -19 за два дни. Тогава всичките ги оставях на 18 градуса, защото хитачитата имаха ограничение до -16. Панасоникът няма долна граница. Сутрин, когато станем, във всекидневната е приятно топло, защото таймерът е настроен на определен час и климатизаторът сам определя кога и как да стартира, за да направи това, което съм му задал. Ако правя така, както казваш ти, ще ми е студено. Това, за живота на компресора, е валидно за много големи и мощни компресори, с голямо количество фреон. За моите малки не важи, те още си работят.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

dodo_pv, не се заяждам! Не разбрах от твоите постове, машините с мощни компресори и повече фреон ли или малките машини с по-малко фреон, нямат проблем да се включват/изключват когато си искаш зимата под 0 градуса...или машини с по-маломощен компресор с повече фреон...или?
    Този пост е редактиран от pilot; 19-07-13 в 22:51.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @bobovo, имам 2 хитачита в подписа ми от 1998 година и един панасоник от 2005, мисля. Сменял съм четирипътен вентил на едното хитачи и капилярка на панасоника. Никога не съм ги оставял да работят денонощно, с изключение на една зима, преди години, когато температурата в Пловдив падна до -19 за два дни. Тогава всичките ги оставях на 18 градуса, защото хитачитата имаха ограничение до -16. Панасоникът няма долна граница. Сутрин, когато станем, във всекидневната е приятно топло, защото таймерът е настроен на определен час и климатизаторът сам определя кога и как да стартира, за да направи това, което съм му задал. Ако правя така, както казваш ти, ще ми е студено. Това, за живота на компресора, е валидно за много големи и мощни компресори, с голямо количество фреон. За моите малки не важи, те още си работят.
    щом така казваш така да бъде.
    Mega одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    dodo_pv, не се заяждам! Не разбрах от твоите постове, машините с мощни компресори и повече фреон ли или малките машини с по-малко фреон, нямат проблем да се включват/изключват когато си искаш зимата под 0 градуса...или машини с по-маломощен компресор с повече фреон...или?
    Преди известно време ровех из интернет, търсейки за себе си информация защо не трябва да се спират климатизаторите при много ниски температури. Някъде беше обяснено нещо, свързано с мазането при първоначален старт и риск от нещо като хидравличен удар, поради трудности с изпаряването на фреона. Това важало за големи системи, с мощни компресори. Те не трябвало да се спират, а ако са спряни, трябвало първо да се подгрее фреона в компресора, за да се изпарявал по-лесно и да не станела беля. Доколкото си спомням, ставаше въпрос за машини с повече от няколко литра фреон, каквито аз нямам. Моите са със скроул компресори (тошибата и новия ми панасоник са само изключение), при които въобще няма проблем с триенето. Тошибата и новият панасоник са със синтетично масло, смазващите свойства на които въобще не зависят от температурата. Малкото количество на фреона в тях не предполага хидравлични удари до -16 градуса за хитачито (фреон R22) и доста по-ниски температури за новия R 410, каквито у нас няма. Това разбрах аз. Практиката досега ми го показа, що се отнася до R22 фреон. Тази зима ще проверя как стоят нещата с R410. Новите ми климатизатори в подписа нямат никакви температурни ограничения.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе знам за машини които са дефектирали при пускане под -10 ти както искаш си ги ползвай но комфорта от постоянно работещия климатик затоплил мебели и стени е съвсем друг ...
    Mega одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 24 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе