Страница 15 от 24 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE Виж публикацията
    ако нямаш пари по по хубава марка 18-ка грабвай една мидейка 5г. гаранция нагревател си има на външното тяло и не е с лоши показатели за цената си! Midea MSR-18HRDN1 R17 : Климатици Файт Клима
    Пари на вятъра имам клиент в един селски магазин и като показатели тост налягане прави 34бара ама топлина няма.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Пари на вятъра имам клиент в един селски магазин и като показатели тост налягане прави 34бара ама топлина няма.
    Напълно съвпада с моите впечатления.
    За сега и за гореспоменатият модел Климатик Daikin FTXN50L/RXN50L имам апсолютно същите впечатления като на Мидеята, но дано ме опровергае през идните месеци, защото е много кофти. Иначе ако нямах тези наблюдения и аз бих му го препоръчал на човека

4. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    За това помещение ти трябва климатик с 5kw номинал а не да гледаш колко е на kw e на макс. Тоест 14ка или 18ка ето един пример Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG14LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима
    а тогава за тази 15-ка какво мислите Климатици Vimax, Panasonic CS/CU-E15NKE-3 Econavi 2012, Инверторни климатици и Инверторни климатици ? не е ли по-добре от Дженерала 14-ка? Видях и че външното тяло и е 54кг което разбрах, че е от значение? А на посочения Дженерал е едва 35кг. Съжалявам, че се лутам все още в материята на климатиците но се опитвам да чета от няколко дни и да добивам представа за нещата. А за панасоник от тази серия какво ще кажете, тъй като на мястото на което ще го слагам на 80см от тавана има рафт и вероятно няма да е добре за повечето марки тъй като струята ще бие в него, докато панасоника е с обратна клапа и затова ми го и препоръчаха... Моля за мнение за 15-ката Панасоник и благодаря на отзовалите се! (пак се извинявам, не се сърдете просто се опитвам да търся решение и да не бъда преметнат от магазина в който ми казаха, че и 12-ката ЛЕК на фуджи ми е достатъчна)

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Никога не вярвай на каквато и да е информация от какъвто и да е български източник независимо дали е: радио, телевизия, вестници или интернет.

И двете цифри, които си посочил за килограми не са верни. Въпреки, че килограмите на Панасоника не са тези, които са посочени външното му тяло пак е малко по-тежко от това на модела Фуджицо, но от към мощност е по-слаб. Панасоника, като мощност ще ти върши работа, при -7°С отдава на номинал 4kW.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от sawion Виж публикацията
    а тогава за тази 15-ка какво мислите Климатици Vimax, Panasonic CS/CU-E15NKE-3 Econavi 2012, Инверторни климатици и Инверторни климатици ? не е ли по-добре от Дженерала 14-ка? Видях и че външното тяло и е 54кг което разбрах, че е от значение? А на посочения Дженерал е едва 35кг. Съжалявам, че се лутам все още в материята на климатиците но се опитвам да чета от няколко дни и да добивам представа за нещата. А за панасоник от тази серия какво ще кажете, тъй като на мястото на което ще го слагам на 80см от тавана има рафт и вероятно няма да е добре за повечето марки тъй като струята ще бие в него, докато панасоника е с обратна клапа и затова ми го и препоръчаха... Моля за мнение за 15-ката Панасоник и благодаря на отзовалите се! (пак се извинявам, не се сърдете просто се опитвам да търся решение и да не бъда преметнат от магазина в който ми казаха, че и 12-ката ЛЕК на фуджи ми е достатъчна)
    Този Панасоник може би ще ти свърши работа, но определено тези от Вимакс те пързалят. Външното е 45кг а не 54кг и цената с монтажа е около 50лв на долу от обявената 1980лв, но ми се струва че за тези пари можеш да се спреш на далеч по-добър модел все пак твоя воля

7. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel1 Виж публикацията
    но ми се струва че за тези пари можеш да се спреш на далеч по-добър модел все пак твоя воля
    колеги бих бил много благодарен ако ме насочите тогава към няколко други модела които да си заслужават повече и да са в този ценови диапазон.
    п.с. Честита нова година! И много безпроблемни снежни дни с климатиците!!

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Честита 2013-та

До 2K, ето това става:

Климатик Panasonic CS/CU-QE12NKE

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от sawion Виж публикацията
    колеги бих бил много благодарен ако ме насочите тогава към няколко други модела които да си заслужават повече и да са в този ценови диапазон.
    п.с. Честита нова година! И много безпроблемни снежни дни с климатиците!!
    Ето ти един добър модел, подходящ за твоето помещение: Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от babati Виж публикацията
    Честита 2013-та

До 2K, ето това става:

Климатик Panasonic CS/CU-QE12NKE

Поне да знаят какво продават, вътрешното тяло на модела няма нищо общо с това, което е посочено.

За справка тема: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...daiseikai.html

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Благодаря за уточнението, Mega.

Да, GE50VA е доста доволно прасенце. Но може би Панасоникът ще предложи по-прецизна работа поради фабричния нагревател.

Машините са с еднакви по мощност и обем на цилиндрите компресори. Ге-Ва просто е по форсиран. Но все пак има доста по-тежко тяло и по-голямо количество фреон.

Но и Панасоникът ще е напълно достатъчен според мен.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Но и Панасоникът ще е напълно достатъчен според мен.
    Да, с тия дефрости на 40 минути ще е направо нямам думи.

И аз съм за GE50VA. Около 2100 лв. е монтиран.

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Да, с тия дефрости на 40 минути ще е направо нямам думи.

Ако наистина работи така, значи не е и рамо до рамо с Дайсейкай... Съжалявам да го чуя. Жалко е да се опропасти читав хардуер с калпав софтуер....

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако наистина работи така, значи не е и рамо до рамо с Дайсейкай... Съжалявам да го чуя.
    Честно казано и аз. Очаквах доста повече от този модел. Дори го препоръчах на 3-4 клиенти. По-това, което ми казват е много далече от Daiseikai, както и Мицубиши, било то Electric или Heavy.

17. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Ето ти един добър модел, подходящ за твоето помещение: Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA
    Добре колеги, убедихте ме и като за финал и да сложим край на спаменето само да попитам този GE50VA или този http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=153 е по-добрия вариант от двата? Четох, че масово се предпочита Хеви-то заради по-добра работа при минуси, но някой по-запознат да каже... И за фирмата която съм избрал имате ли отзиви от монтаж и обслужване?

Благодаря на всички които ми дадоха съвети за да стигна до този избор! Надявам се няма да сгреша

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Ge50Va, ако не се лъжа, е с 900W двойнороторен компресор. С по тежко външно тяло е, с повече фреон. Компресорът е марка Siamcompressor Industry Co

MHI-то, мисля, е с компресор Matsushita. 1500W. По-леко външно тяло има и по-малко фреон. И все пак по книга го дават да запазва мощността си малко по-добре от GE50VA.

На този въпрос ще трябва да ти отговорят хората, които имат преки наблюдения и над двете машини.
    Този пост е редактиран от babati; 03-01-13 в 22:17.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 24 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе