Напълно съвпада с моите впечатления.
За сега и за гореспоменатият модел Климатик Daikin FTXN50L/RXN50L имам апсолютно същите впечатления като на Мидеята, но дано ме опровергае през идните месеци, защото е много кофти. Иначе ако нямах тези наблюдения и аз бих му го препоръчал на човека
а тогава за тази 15-ка какво мислите Климатици Vimax, Panasonic CS/CU-E15NKE-3 Econavi 2012, Инверторни климатици и Инверторни климатици ? не е ли по-добре от Дженерала 14-ка? Видях и че външното тяло и е 54кг което разбрах, че е от значение? А на посочения Дженерал е едва 35кг. Съжалявам, че се лутам все още в материята на климатиците но се опитвам да чета от няколко дни и да добивам представа за нещата. А за панасоник от тази серия какво ще кажете, тъй като на мястото на което ще го слагам на 80см от тавана има рафт и вероятно няма да е добре за повечето марки тъй като струята ще бие в него, докато панасоника е с обратна клапа и затова ми го и препоръчаха... Моля за мнение за 15-ката Панасоник и благодаря на отзовалите се! (пак се извинявам, не се сърдете просто се опитвам да търся решение и да не бъда преметнат от магазина в който ми казаха, че и 12-ката ЛЕК на фуджи ми е достатъчна)
Никога не вярвай на каквато и да е информация от какъвто и да е български източник независимо дали е: радио, телевизия, вестници или интернет.
И двете цифри, които си посочил за килограми не са верни. Въпреки, че килограмите на Панасоника не са тези, които са посочени външното му тяло пак е малко по-тежко от това на модела Фуджицо, но от към мощност е по-слаб. Панасоника, като мощност ще ти върши работа, при -7°С отдава на номинал 4kW.
Честита 2013-та
До 2K, ето това става:
Климатик Panasonic CS/CU-QE12NKE
Ето ти един добър модел, подходящ за твоето помещение: Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA
Поне да знаят какво продават, вътрешното тяло на модела няма нищо общо с това, което е посочено.
За справка тема: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...daiseikai.html
Благодаря за уточнението, Mega.
Да, GE50VA е доста доволно прасенце. Но може би Панасоникът ще предложи по-прецизна работа поради фабричния нагревател.
Машините са с еднакви по мощност и обем на цилиндрите компресори. Ге-Ва просто е по форсиран. Но все пак има доста по-тежко тяло и по-голямо количество фреон.
Но и Панасоникът ще е напълно достатъчен според мен.
Добре колеги, убедихте ме и като за финал и да сложим край на спаменето само да попитам този GE50VA или този http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=153 е по-добрия вариант от двата? Четох, че масово се предпочита Хеви-то заради по-добра работа при минуси, но някой по-запознат да каже... И за фирмата която съм избрал имате ли отзиви от монтаж и обслужване?
Благодаря на всички които ми дадоха съвети за да стигна до този избор! Надявам се няма да сгреша
Ge50Va, ако не се лъжа, е с 900W двойнороторен компресор. С по тежко външно тяло е, с повече фреон. Компресорът е марка Siamcompressor Industry Co
MHI-то, мисля, е с компресор Matsushita. 1500W. По-леко външно тяло има и по-малко фреон. И все пак по книга го дават да запазва мощността си малко по-добре от GE50VA.
На този въпрос ще трябва да ти отговорят хората, които имат преки наблюдения и над двете машини.
Този пост е редактиран от babati; 03-01-13 в 22:17.