Не ми се вярва при +7гр. и COP 4,04 >надолу 14гр., да падне стремглаво на 1,57!
Или не ми се иска!
Ако някой изкопа повече информация за консумация,COP и топлоотдаване на този модел ще съм благодарен(и не само аз),че не са ясни нещата!?
Не ми се вярва при +7гр. и COP 4,04 >надолу 14гр., да падне стремглаво на 1,57!
Или не ми се иска!
Ако някой изкопа повече информация за консумация,COP и топлоотдаване на този модел ще съм благодарен(и не само аз),че не са ясни нещата!?
Тя много рекламираната Нокриа при -10 е с COP=3, не знам как очаквате климатик за 1000-1100 лева да има COP=2,8 при -10. Догодина като влязат новите стандарти, много хора ще "прогледнат".
Аз не виждам много връзката на КОП-а с цената. Тя цената идва повече името и от "екстрите", не от КОП.
Много оплюваната ftx25(1000-1100 лева) вади 2.7 КОП на -10.
То вярно че КОП-а не топли, ама според мен 2.5-3.0 си е нормален КОП за -10.
Ето един каталог за Fujistsu ---> http://www.fgeurope.gr/images/produc...G07-14LECA.pdf
За ASYG 12 LECA при -10°С:
отдавана мощност- 3.58 kW
потребление- 1.79 kW
COP на ASYG 12 LECA при -10°С =2, което си е добре (все пак това са данни на макс.).
На Nocria 14 при -7°С COP=2.22 (18-ката на Nocria е със същите данни при отрицателни Т).
Според дадени -10 °СDB и -11 °СWB калкулатор (http://www.sugartech.co.za/psychro/index.php) показва влажност около 70 %.
Този пост е редактиран от zhelko; 09-11-12 в 10:50.
LKC LEC LGC.jpg
Гледам таблиците за трите модела 12 LKC, 12 LEC и 12LGC
Данните за LEC и LGC са едно към едно еднакви. От друга страна пък за LEC го дават с мощност отопление 0,9~5,3kW, LGC e 0,9~5,6kW, а в таблицата най високата мощност е 5,55kW - има малка разлика.
Според таблиците LKC е с по лоши показатели.
Какво означава показателя AFR? Който за LEC e 11,8 и е най ниското число от трите модела.
AFR : Air Flow Rate (m3/min)
От тези таблици излиза, че при LEC с по-малка вентилация и по-леко външно се постига същото като LGC ???
А пък COP-а му е по-малък от LGC - луда работа.
Сервизните на триото ФУД.......сме ги коментирали преди време и се разбра, че не може да им се вярва на 100%.
Не може.Разни сервизни /различни редакции/ за една и съща машина са с различни данни вътре, не може да се каже кое е коректното.Не, че разликите са големи но ги има.
Здравейте, предстои ми покупка и монтаж на климатик Фуджицу... Понеже прочетох в темата, че тръбния път трябва да е поне 3 м., можете ли да ми кажете защо? Чул съм, че е по-добре тръбния път да е колкото е възможно по-къс...
Благодаря предварително!
Плати си за поне още 1 метър.(25-30лв),а още по добре за 2!
5 метра е най-добре!
При мен е 2,60м+ок.70см. във вътр. тяло и при изключване на компресора се чува бълбукане(фреона влизайки във вътр. тяло)!
Колкото е по-голямо разстоянието м/у двете тела,шума намалява!
И фреона се втечнява и му трябва време!
Успех!
Е айде сега 10 метра.Три метра са напълно достатъчни като се навият на охлюв за да няма шум.
Производителя го е дал минимум 3м.-максимум 20м.! Някои чуват фреона и при 4 метра!
Ако охлюва оправя нещата-