Първоначално публикувано от
diml С риск да ме нападнат разни търговци и разбирачи искам да дам МОЕТО МНЕНИЕ - вземи си друг климатик!
От 4 месеца съм с такъв в спалнята и искам да ти кажа че по-голям боклук не съм виждал!!!!
Шумен е много, пукат му пластмасите, когато постига зададената температура вътрешното тяло намаля /почти спира/ и тогава се чува едно преливане на течност което е страшно дразнещо, външното тяло е също шумно, когато вън е под +3градуса е направо страшно! А като падне вън температурата под -5 майко Марио!!! Зададена температура +24 в спалнята на 2м. от него температурата не се качва повече от 22 градуса! Още нещо не се подвеждай по децибелите на вътрешното тяло - те са в режим супер тих, режим в който климатика почти никога не работи, когато скороста на духане е на автоматичен режим, а когато минеш ръчно на този режим климатика спира на всеки 10-15минути защото топлината от вътрешното тяло не може да бъде издухана и предполагам някой датчик го спира за да завърти фреона да се охлади и тогава се почва едно пукане, трещене и водни шумове на вътрешното тяло.... страшна работа.
Аз също имам малко дете, на 1 годинка е и точно това ме подвете, евентуалната тишина! Обаче НЕ! Тази спалня винаги е била студена, но когато го избирах продавачите /без значение кои са/ ми го препоръчаха горещо!!! Луда работа!
Пояснение - стаята ми е с североизточно изложение, панел, 14кв. без изолация с алуминиева дограма, височина 2,7м, в гр. Пловдив.
Четири пъти виках монтажниците да проверят всичко наред ли е защото този климатик не работи както трябва според мен, а те четири пъти РАБОТИ всичко е наред. Абе викам като е наред защо не е топло в стаята, ами ми изолацията, ами бетона, ами дограмата, ами изложението, ами влагата /като казах влага - има ли мъгла постоянно е обледен и размразява на всеки 5 минути - през това време не работи и познай какво става с температурата в стаята/, вятъра бил виновен, производителя бил виновен че не е помислил, дори се стигана до предположение че май външното тяло /компресора/ нещо не е наред и го СМЕНИХА.... да смениха цялото външно тяло! Човече същата работа! И питам аз след като съм дал точно и ясно данни за това от какво имам нужда защо ми го препоръчахте след като не върши работа! Комшията ми с огледален апартамент на моя, с абсолютно същите характеристики и данни, с друга марка климатик /няма да казвам каква за да не стане че изписвам вежди/ но малко по скъп от моя с 100лв у тях е постоянна температура 24 градуса. Имат две малки деца близнаци на две годинки и те също правят целодневно затопляне! Та с две думи потърси друго!!!