Тоя климатик няма как да дръпне такава мощност проблема е в уреда не се шашкай.
Тоя климатик няма как да дръпне такава мощност проблема е в уреда не се шашкай.
...мързел, инат и любопитство, ей тва съм аз! Викам си тоя боклук, климатика, явно ще хвъща кофата, я поне да се поиграя с него...
Хванах и отново разбутах онова дето мери. Натисках му ресета сигурно към минута, ръчках му батериите, включих го и газ...
Онова отиде на 1600W (човека, преди няколко поста беше писал, че стига до 1,7KW) и не ще повече. Изпълних съвета да му задам 30 градуса, е зададох му 27...
Пак 1600W, пуснах му духалото на ауто, щеше да ме бутне, а аз съм 120 кила
Стоя няколко минути около 1600W и се изключи... В стаята беше лудница, сложих му щатните 23 градуса (обикновено го пускам на 22) и сега го гледам, че духа слабичко и се храни с щатните си 370W.
Връщам си обратно псувните по адрес на вимакс и генерала! Моите извинения, аз съм виновен! Климатика си работи, просто аз съм некомпетентен. Чак сега, като се успокоих, видях че монтажниците са го вързали с 3*1,5 и ако наистина е теглил 2,7KW то тоя кабел щеше да замине, ама в паниката кой да мисли...
Момчета, оказахте се прави, както обикновено, тъпото уредче и още по-тъпият ми мозък ме подведоха, а аз ви занимавам с глупости и ви отнемам от времето. Моля за извинение!
Лека вечер и огромно БЛАГОДАРЯ!!!
p.s. сега сложих Соно-то най-отпред, след него измерителя и тогава климатика. Преди измерителя беше първи, а Соно-то след него. Чакам ЧЕЗ да ми спре тока към 1-2 часа през нощта, знам че няма да чакам дълго. Да видим дали ще има полза.
Този пост е редактиран от wrathchild; 13-01-22 в 22:36.
Пристрастяването към тези дребни уредчета, често води до аритмия.![]()
Наздраве, хубавото е че проблема не е в климатика, а в уреда.
Не се коси. Случва се да се ошашкаш.
Уфф... мани голяма паника. Викам си това стои тука, само му чистя мрежите и нищо не прави, от какво се скапа, а то...
Сега се сетих, че на хладилника преди две седмици СОНО-то замина... Отново спираха и пускаха тока, но този път беше през деня. Може тогава това чудо да се е побъркало.
Да живееш в град и да имаш 5 пик предпазителя...
Edi не е пристрастяване, просто го погледнах, не знам защо... може би се чудех че не изключва, обикновено работи он-оф, явно е преоразмерен за тази стая, знам ли... и като видях тези цифри ми хвръкна шапката. Соното и то ми се видя топличко и си рекох това ще гръмне...
Спретнах си един климатичен Армагедон, съдейки по аватара ти, знам че ме разбираш![]()
Преди малко проветрих стаята и преди да пусна FUJITSU 12 LMCE да работи му сложих уреда за измерване на консумация на енергия който не бях ползвал няколко месеца защото показваше завишен разход на енергия. Както и очаквах след като Фуджицуто се развъртя да топли охладената стая уреда показа 2600 вата. Както си беше включен уреда и климатика си работеше натиснах ресет бутона и го задържах натиснат за около половин минута, уреда се ресетна и показа 1200 вата консумация на климатика.Преди също го ресетвах но без резултат но тогава само натисках за кратко бутона за ресет. Изглежда за да се ресетне ефективно трябва да се държи бутона ресет натиснат за по дълго време.
Да се похваля! Днес цял ден тест, работи си добичето, в стаята е мор - 24 градуса, не се диша, харчи 320-380 W, а уж навън е студено, нямам изолация, две външни стени...
Добре, че сте вие момчета! От здраве да се не отървете!!!
p.s. знаете ли защо не ще да пишка? Няма ни грам конденз. Виждал съм локва само лятото когато охлажда, когато топли винаги е сухо.
Как се борите с миризмите лятото, като охлажда? 2021 год работи няколко дни здраво и се размириса на блато. Търсех японския спрей дето уж бил за това, обаче не намерих и измих вътрешното със салицилов спирт. За това лято мисля да се подготвя от по-рано.
Като оставиш да работи само на вентилатор поне 20-тина минути преди да го изключиш.
След проветряване е нормално да видиш висока консумация. Моята седмица на MHI стига до 1400W та тази 12ка да вдига 2600 си е ОК.
Макса на консумация е около 1750.