Там вече влизаш в дълбоки води, ако не знаеш точно какво правиш. Описано е подробно в сервизното за модела.
Там вече влизаш в дълбоки води, ако не знаеш точно какво правиш. Описано е подробно в сервизното за модела.
Може ли сервизното за модела ? Извинявам се намерих го !
това с ровенето по сервизни - по лош път си тръгнал
Аз като чуя нокрия за профилактика и се сещам къв кошмар е разглобявянето и. По добре не я барай препоръчвам ти.
На такава машина се извършва профилактика единствено при свалено вътрешно тяло.
За София кой ще ми препоръчате за профилактика на 14 Нокриа (вече 7ма година работи без да е чистен основно) и горе долу колко пари би се вързало?
Нокрията е сложна за профилактиране на място. Става, но много трудно, колкото и да пазиш, може да се омаже стената, защото се разглобява всичко по тялото, а то е много мръсно. За нея, най-добре профилактика с пълен демонтаж. Освен това сега не е времето за тази процедура.
И аз си представям пълен демонтаж (само на вътрешното нали?) относно времето няма да е проблем за мен, тъй като имам и тец...
За сметка на това когато е топло времето съм твърде зает и не ми остава време за такива неща...
Преди две години ми правиха профилактика на Нокрия 18-ка, но го свършиха при демонтирана машина за преместване в по-голямото помещение. Действително се оказа доста сложен климатик /а аз само наблюдавах процеса/, видях каква налепена мърсотия имаше по вътрешното тяло и особено на турбината. Нея се наложи да я обработим с доста силни препарати. Този процес изобщо не може да се извърши качествено без демонтаж на вътрешното тяло. Лично се убедих в това. Като уточнение мога да посоча, че климатика е работил усилено около 4 години и редовно е ползвана функцията "автоматично почистване на въздушните филтри". Желателно е според мен такъв процес да се извършва поне през 2 години. Въпрос на личен избор.
Автоматичното почистване на филтрите не отменя ръчното. За измиване на турбината и 2 години ми се струват много. Аз на моите ги мия поне веднъж годишно-къде с демонтаж, къде на място, но си е необходимо.
И аз при последното чистене на касетите на филтрите се загледах с едно фенерче и установих, че и турбината и топлообменника са бая мръсни, турбината не посмях да пипам, но топлообменника го забърсах доколкото можах... та за това съм се навил за пълно почистване.
Само да попитам защо не е сега времето за чистене и колко време отнема самата процедура по чистенето на вътрешното тяло?
Днес свалят, утре или в други ден , слагат.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Ооо чак толкова аз си представях час два максимум...не се ли чисти на място.. в смисъл в банята на клиента?
Благодаря, значи все пак ще изчакам да се стопли времето
Когато нещата се вършат качествено за час-два работата не става, процедурата е по-продължителна като време. А и самото разглобяване на вътрешното тяло на съставни части изисква повече време, че климатика е сложен. Ако се бърза има голяма вероятност да се направи някоя беля при разглобяване. При мен нещата станаха в рамките на деня, може би защото машината беше демонтирана и се започна веднага разглобяване.
Може ли да се смени турбината на вътрешното тяло без да се демонтира тялото от стената само с разглобяване?