Ще изместя въпроса си тук, понеже в общата тема за избор не получих съвет, а сега ми идва нова идея. Имам монтиран Panasonic CS-E09NKE-3 в спаляната (20кв.) Две външни стени (юг и запад). Тухла, 10см изолация, 2х2,70кв прозорци + 1,76кв. врата за тераса - двоен стъклопакет с ПВЦ дограма. Зимата често размразява и сякаш не стопля така както ми се иска, което ме навежда на мисълта, че явно е малък за тази стая. Реших вместо да давам 1000-1200лв за климатик за детската стая, да изместя Панасоника там и да купя климатик за около 1500-1700 за спалнята. Колебая се именно между ASYG12LMCB Nordic и ASYG12LUCA.
Заслужава ли си тази въртележка и ще имам ли по-добро топление в сравнение с Панасоника (гледам, че макс мощност на Панасоника е 5КW, а Нордика 5.7) и към кое Фуджитсу бихте ме насочили и защо. Благодаря.
Здравейте, дойде ред да климатизирам и последанта стая от жилището си - детската. Трети етаж с размери 3,40 на 3,80м (13кв.). Южно изложение, тухла - 10см изолация, около 5кв. м. двоен стъклопакет с ПВЦ. Така и така го взимам предпочитам да се ползва и за охлаждане и за отопление. Градът е Добрич, т.е възможно е да има и люта зима, дори и рядко да е. Предпочитам да има хубав тих режим (много съм доволен от този режим на Panasonic CS/CU-12NKE-3). Също и нивата на шум на климатика да не са високи. Бюджета 1000-1200лв. с монтажа, като ако стигнем до извода, че трябва да го увелича още малко имам такава възможност, просто смятам, че стаята е лесно отопляема.
Засега ми предложиха варианта - Daikin FTX25KM. Бил надежден, въпреки че е Китайски, и щял да се справи. Орязан от към екстри. Моля за мнения. Също да попитам има ли някаква истина в тея специални филтри на по-скъпите модели или всичко е ала бала.
.