Смени си мултимера или си провери батерията! Не може да ти мери бобина 1330 килоома и напрежение в/у нея 590В. Както и слаботоковите вериги не ти ги мери точно.
Иначе в 99% от случаите 12В не се стабилизира. Няма нужда.
Смени си мултимера или си провери батерията! Не може да ти мери бобина 1330 килоома и напрежение в/у нея 590В. Както и слаботоковите вериги не ти ги мери точно.
Иначе в 99% от случаите 12В не се стабилизира. Няма нужда.
Ползвам един стар 10 левов уред. Имам и други, но не ми се искаше да поя по сондите им и да ги държа постоянно включени за дълго време.
Явно ще трябва да прежаля някой друг.
Благодаря!
Светодиод с резистор е идеален индикатор не ти е нужен мултицет за това.
Sent from my K012
Да, и може да ги пойне на обратния диод до релето.
veskoki, я дай една снимка на платката.
Здравейте,
Както написа Rumb@ta,
проблема е бил в мултицеда. Сега вече закачих друг и пак го дебна. Добре, че при първото замерване ползвах лампа, че инъче още щях да се чудя!
- - - - - - - - - -
В момента съм се закачил на местата с червено.
Това е ULN-то
Снимка на платката ще мога да направя утре.
- - - - - - - - - -
Оказа се, че когато не мине в режим "отопление" UNL-то си подава 12V, но до бобината не стигат 230VAC.
Дали трябва да се закача на контакти № 3 и № 4 на релето и при следващ проблем да ги окъся, за да видя дали ще превключи клапана?
Или може би вече е време да сменям релето и да приключвам темата във форума?
Благодаря на всички за насоките и помощта!
До сега сто релета да си сменил
Sent from my K012
Тея Омрончета и при мен се е случвало да направят проблем. Сменяй го щом при затворен контакт не ти пуска 230V.
Явно бяха спестили някой цент. Оригинално на схемата са Омрон, но бяха поставили китайски HF46F. Омрон не намерих. Сложих други китайски, които обаче са вариант "Т", т.е. ги дават до 10А. Марката е Zettler AZ9371T-1A-12D.
Климатика засега работи, но все още не е направил достатъчно дефрости, за да съм сигурен, че всичко е ОК.
Благодаря още веднъж за помощта Ви и за това, че не дадох 300 лв. за клапан, който не е бил за смяна!
Ха,ха 300лв.добре са щели да те изклатят,егати и цената.
300 лв. = на сваляне на външно тяло, почистването му, клапан и сменяне на клапана,бобина и смяна на бобина, слагане обратно, зареждане с фреон. До колкото проучих на 3 места, цената е такава.