Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 36
Like Tree23Одобрявам

fujitsu 09 LDC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: fujitsu 09 LDC

Цитат Първоначално публикувано от mokata7 Виж публикацията
    Не работеше постоянно конвекторчето, пускаше се само в най студените дни и вечери преди лягане..Разчитах предимно на LCC -тата за основното отопление.Аз съм педантично настроен към всичко и не мога да кажа, че има чак такова дразнене при дефроста,освен ако не си близко до климатика.Пукането на пласмасите не е чак толкова многа и силно даже според мен е рядкост и то при много студено от вън време.Но това вече е строго индивидуално и до лично възприятие,за мен е по- важно да е читава и качествена машината отколкото тези дреболии!Вратата ще бъде отворена винаги, както и до сега , така че се надявам да няма непрекъснато Он/Офф.
    Да използвам темата и да попитам за избор на една приятелка за климатик.Става въпрос за 20кв. стая,апартамена е вътрешен и много топъл!Мислех за 12 LUCA или 12 Нордика/ заради това, че има много студени зими при нас и температурите падант някои път под -20/.Та е сама жена и няма да може да му "слугува" в случей че замръзне външното тяло.На LUCA дренажния отвор голам ли е или си е от малките като преди,Визирам на LMCA e голям и съм го виждал как работи при -20 и голяма влага в въздуха и не замръзва.Ако може дайте съвет,може и на друга фирма,но ако може доказано работещ модел,мисля че разбрахте че съм човек които залагам на сигурното!
    Ако в случеи, че не мога да взема LDC - то съм се загледал,към 7 LUCA –или 9 LUCA,мисля че ще са ми предостатъчни,а също се загледах и към една тошиба -https://ga-clima.com/toshiba-ras-10pkvsg-e-ras-10pavsg-e
    Благодаря предварително!
    И какво му е голямото на дренажния отвор на LMCA? LTC сетията е с 3 дренажни отвора един до друг, мисля че и нордик модела имаше повече дренажни отвори.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Ами нищо само че 4бр. 14 -ки Нокрий замръзнаха, а 12LMCA продължи да си работи нормално! и супер тихо!Включително и LKC и LGC продължиха да си работят, а Нокриите взеха да им стържат перките в скрежта и това го казвам от първо лице единствено число, а не от рекли казали! Може да са с и добри параметри, но за Северозапада тези Нокрий са пълно набутване!Лошото е че един климатик, за да бъде добре работещ е важно не само софтуера, а и "хардуера".Тази конструктивна глупост на този модел климатик с голямо /масивно/ външно тяло и този малък дренаж "омазва пеизажа" отвсякаде и става без предметен,освем ако не му се сложи допълнителн нагревател на дъното!
    Всеки сам да си преценява! Имам три климатика серия LCC 12 ки единия е Фуджицо, другите 2 са Дженерал.Фуджицо работи на Дунава с нагревател на дъното на външното тяло при - 30 градуса без проблем и топли близо 30 кв помещение.Другите 2 са в Троян и при минус 18 ,20 замръзват дренажните и отвори!!! но като ги хвана на време с 1 л топла вода ги оправям!!! а Нокриите отдавна са мъртавци!

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от mokata7 Виж публикацията
    Ами нищо само че 4бр. 14 -ки Нокрий замръзнаха, а 12LMCA продължи да си работи нормално! и супер тихо!Включително и LKC и LGC продължиха да си работят, а Нокриите взеха да им стържат перките в скрежта и това го казвам от първо лице единствено число, а не от рекли казали! Може да са с и добри параметри, но за Северозапада тези Нокрий са пълно набутване!Лошото е че един климатик, за да бъде добре работещ е важно не само софтуера, а и "хардуера".Тази конструктивна глупост на този модел климатик с голямо /масивно/ външно тяло и този малък дренаж "омазва пеизажа" отвсякаде и става без предметен,освем ако не му се сложи допълнителн нагревател на дъното!
    Всеки сам да си преценява! Имам три климатика серия LCC 12 ки единия е Фуджицо, другите 2 са Дженерал.Фуджицо работи на Дунава с нагревател на дъното на външното тяло при - 30 градуса без проблем и топли близо 30 кв помещение.Другите 2 са в Троян и при минус 18 ,20 замръзват дренажните и отвори!!! но като ги хвана на време с 1 л топла вода ги оправям!!! а Нокриите отдавна са мъртавци!
    Не ме разбирай погрешно, мен също много ме дразни мощен климатик, с масивно външно тяло и накрая дренажен отвор ф20. Като такива климатици изобщо не са рядкост. Просто казвам, че на LMCA отворът също е малък и може би изложението и големината на помещението са такива, че да са по-благоприятни за машината. Аз също говоря от личен опит, защото и аз живея до Дунава, в дивия северозапад. Моя баджанак е притежател на 12lmca, поставен в хол 19м2, южно изложение, 5см външна изолация, 1 външна стена, вътрешен апартамент, който е топлен отвсякъде. Е на него тази зима му се налага да му чисти дренажния отвор, тъй като беше се обледил изцяло. Мойто МЕ sf35, колкото и да е недолюбвано тук, според мен е с доста по-хубаво външно тяло, което при тези условия си е важно, не е имал подобни проблеми и при -15 с гъста мъгла и по-неблагоприятни условия (бях без изолация и отдолу никой не ме топли). Дренажният му отвор е ф42!

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не вървят на добре темите със запушени/ замръзнали дренажни отвори-ЦЪК
    rosswen одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Затова се слага подгрев на дъното - да не ти се налага зимата да бягаш с кофите с гореща вода. Когато са големи дренажните отвори смуче въздух от там и му пада ефективността. Въздухът вместо да преминава през питата влиза през дупките.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не са рядкост машини с по Ф24, защото изглеждат по-естетично, а производителят им не е предвидил да работят с тава, а с пластмасово коляно Ф 3/4" и шлаух. Сега, ако напиша, че трябва да играе ножица за ламарина след покупката на съкровището, ще ме обвините, че насилвам потребителите да си модват новозакупените съкровища за много пари.
    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Затова се слага подгрев на дъното - да не ти се налага зимата да бягаш с кофите с гореща вода. Когато са големи дренажните отвори смуче въздух от там и му пада ефективността. Въздухът вместо да преминава през питата влиза през дупките.
    Много си забавен!
    ruuni9 и rosswen харесват това.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Когато са големи дренажните отвори смуче въздух от там и му пада ефективността. Въздухът вместо да преминава през питата влиза през дупките.
    Това от пръстите ли си го изсмукахте!?Мале, мале........
    dodo_pv, Mega, SPSt и 4 други харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Мога да направя едно клипче дали смуче от отворите, много са ми удобни външните тела.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Аз се чудех защо зимата на 50ката тавата се беше залепила за дъното - явно я е засмукало през отворите....
    Aleksandars, Mega и rosswen харесват това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Мога да направя едно клипче дали смуче от отворите, много са ми удобни външните тела.
    Имаш ли си бегла представа, дали смучи от там, дали трябва да смучи от там и последно, какво би се случило, смучейки от там? Усещам силно притеснение от твоя страна, живеейки толкова дълго време в машината, все още да нямаш готов отговор на въпроса, разкъсван от вътрешни съмнения?
    Aleksandars, Mega, ivan74 и 1 други харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Тотално са ти грешни усещанията. Захванахте спор без фактическа информация , само с квалификации....
    Да беше написал вместо горните 5 реда обяснение на казуса, щеше да си много по полезен. Аз нищо не твърдя, просто телата са ми на удобно място за демонстрация.
    Gyokov одобрява това.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Това все едно : на моята кола са и големи огледалата и имам добра видимост.
    Да ама гори повече заради заради съпротивлението...

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

И на слона са му големи ушите, ама си ги носи и вдига 60 км/ч
    А за протокола, през проклетата дупчица на дъното на тавата е много важно да минава по мъничко въздух в големите студове. Няма спор. Елементарните топлотехнически познания и такива за агрегатните състояния на водата обезсмислят беседата

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Колеги разводнихме темата,ако може дайте мнение по другото ми питане.
    Да използвам темата и да попитам за избор на една приятелка за климатик.Става въпрос за 20кв. стая,апартамена е вътрешен и много топъл!Мислех за 12 LUCA или 12 Нордика/ заради това, че има много студени зими при нас и температурите падант някои път под -20/.Та е сама жена и няма да може да му "слугува" в случей че замръзне външното тяло.На LUCA дренажния отвор голам ли е или си е от малките като преди,Визирам на LMCA e голям и съм го виждал как работи при -20 и голяма влага в въздуха и не замръзва.Ако може дайте съвет,може и на друга фирма,но ако може доказано работещ модел,мисля че разбрахте че съм човек които залагам на сигурното!
    Ако в случей, че не мога да взема LDC - то съм се загледал,към 7 LUCA –или 9 LUCA,мисля че ще са ми предостатъчни,а също се загледах и към една тошиба -https://ga-clima.com/toshiba-ras-10pkvsg-e-ras-10pavsg-e
    Чакам предложения, иначе се радвам, че се получи дискусия и дано всеки да си е направил необходимите изводи за себе си .Но това с "дупките и въздуха" считам меко казано за несериозно.Нека си помагаме, а да не си правим майтапи на чужд гръб! Ами Тошибите като имат няколко елепсовидни дренажни отвора/с ширина по 3-4см и дължина от 10см./ няколко кръгли, да не би инженерите им да са глупаци и да не и работят климатиците!
    Благодаря предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
    От valen1 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 879
    Последно: 01-02-24, 07:13
  2. Избор на климатик , FUJITSU AWYZ14LB/AOYZ14LB VS FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC VS DAIKIN FTXS42K
    От schwepsi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 07-04-14, 08:27
  3. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  4. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе