Първоначално публикувано от
mokata7
Не работеше постоянно конвекторчето, пускаше се само в най студените дни и вечери преди лягане..Разчитах предимно на LCC -тата за основното отопление.Аз съм педантично настроен към всичко и не мога да кажа, че има чак такова дразнене при дефроста,освен ако не си близко до климатика.Пукането на пласмасите не е чак толкова многа и силно даже според мен е рядкост и то при много студено от вън време.Но това вече е строго индивидуално и до лично възприятие,за мен е по- важно да е читава и качествена машината отколкото тези дреболии!Вратата ще бъде отворена винаги, както и до сега , така че се надявам да няма непрекъснато Он/Офф.
Да използвам темата и да попитам за избор на една приятелка за климатик.Става въпрос за 20кв. стая,апартамена е вътрешен и много топъл!Мислех за 12 LUCA или 12 Нордика/ заради това, че има много студени зими при нас и температурите падант някои път под -20/.Та е сама жена и няма да може да му "слугува" в случей че замръзне външното тяло.На LUCA дренажния отвор голам ли е или си е от малките като преди,Визирам на LMCA e голям и съм го виждал как работи при -20 и голяма влага в въздуха и не замръзва.Ако може дайте съвет,може и на друга фирма,но ако може доказано работещ модел,мисля че разбрахте че съм човек които залагам на сигурното!
Ако в случеи, че не мога да взема LDC - то съм се загледал,към 7 LUCA –или 9 LUCA,мисля че ще са ми предостатъчни,а също се загледах и към една тошиба -https://ga-clima.com/toshiba-ras-10pkvsg-e-ras-10pavsg-e
Благодаря предварително!