Сложи един нивел, а и тава няма да е излишна.
Сложи един нивел, а и тава няма да е излишна.
от дренажната тръба тече конденза от вътрешното тяло - лятото на охлаждане
от външното тече конденза + дефроста от външното . Общо взето няма да е зле да сложиш тава с маркуч , че на климатика отдолу хич няма да му хареса да му капе денонощно вода
Отново някой си е оставил ръцете при монтажа....
Виновна е дебелата външна изолация, труднодостъпното място за монтаж, вселената, все някой друг
Poco, дренажната тръба от конденза лятото също отива на дъното на машината. Доколкото виждам е оставен един отвор, откъдето чрез друга тръба се оттича насъбралата се там вода.
Т.е., и зиме, и летe - водата се оттича само оттам. При нормален конденз няма проблем, капе си нормално, встрани от климатика долу. Само когато дефроства (добре, че го прави рядко) се получава да протече отстрани.
Обмислям да викам фирма, която да ги нивелира с помощта на някакви шайби. Не знам дали би свършило работа. Какво мислите?
Да се нивелира - трябва, виж и в другата посока как е.
Ама и тая “друга тръба” отдолу не ми харесва.Ако можеш качи някоя снимка, че ако е фабричния щуцер….
След като направих това климатика си работеше нормално до днес, като отново даде тази грешка, като направя това се оправя но след 30 минути пак същото и така вече 3 пъти за днес.
В ръководството пише If Check Point 1 does not improve the symptom, change main PCB and indicator PCB.
Ако main pcb е главната платка, предполагам цената ще е близо до 4 цифрена и май се губи смисъла да се наливат пари.
4- не знам,но 3-цифрена ще бъде със сигурност цената на платката.....
Пиши на този потребител:
https://forum.setcombg.com/members/rumb%40ta.html
Ако може да ти я ремонтира ....ако не става за ремонт......... тази година изтърва Дядо Коледа, но за другата година можеш да му пишеш да ти донесе подарък нов климатик......
Този пост е редактиран от Palev; 01-01-25 в 01:50.