Страница 77 от 87 ПърваПърва ... 27677576777879 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 1299
Like Tree739Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Oct 2021

Отговор: Новият модел на триото KGTA

Цитат Първоначално публикувано от rym Виж публикацията
    пробвах, тогава започва да топли както трябва, после намалям на 24 и пак минава в режим хладен въздух, абе хипер боклук, най-скъпият от 6-те климатика, които съм купувал през последните 20 год и най-некомфортният...
    грешката ми е, че трябваше първо да чета тази тема и после да купувам, а не обратното, просто работата беше на зор и нямах време за избор, ще го разкарам при първа възможност
    Не мисля че си купил боклук-просто климатика си мери температурата горе високо при него, където температурата явно е най-ниска. Слагай задание за 26 градуса за да ти подържа примерно 23. Не е болка за умиране.
    rosswen и Palev харесват това.

2.  

3. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    От написаното излиза, че щеше да си много доволен от MHI ZS-W.
    Как е монтиран да духа постоянно към обичайното място на което седят хора ли?
    Монтиран е да духа в "коридор" между хол. гарнитура и телевизор, въпреки това хладната струя се усеща. Снощи усетих, че ми изстиват ушите

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bushido Виж публикацията
    Не мисля че си купил боклук-просто климатика си мери температурата горе високо при него, където температурата явно е най-ниска. Слагай задание за 26 градуса за да ти подържа примерно 23. Не е болка за умиране.
    болката за умиране е как да се избегне това, което колегата по-горе каза: "ще работи кротко без да се напъва и икономично", което на практика означава "да се отопляваш с хладен въздух през зимата"....
    Както и да е, благодаря на всички, които се включиха.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Хладна струя не би трябвало да има.
    Леко топла ще бъде при поддържане на минимум.
    Компресора със сигурност работи нали така? По време на "хладната струя". Защото може да е настроен да не си спира вентилатора когато компресора е спрян което наистина би било гадно. В момента моя си крота на под 200 вата и няма никакво усещане за хладна струя"

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Има ли опция да се спре турбината при офф? При по-старите модели май нямаше или?

6. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Хладна струя не би трябвало да има.
    Леко топла ще бъде при поддържане на минимум.
    Компресора със сигурност работи нали така? По време на "хладната струя". Защото може да е настроен да не си спира вентилатора когато компресора е спрян което наистина би било гадно. В момента моя си крота на под 200 вата и няма никакво усещане за хладна струя"
    "хладна" или "леко топла" са субективни понятия, за всеки е различно, за мен е некомфортно...
    когато компресорът спира, вентилаторът почти спира, пада на 6в и върти съвсем леко предполагам заради датчикът да отчита по-коректно,
    при 180-200в не е чак толкова хладна, търпи се, но днес няколко пъти го засичам да работи на 130-140, за някои може да е повод за гордост, за мен е повод за псувни,
    на всичко отгоре жената ми намила на главата: нали много ги разбираш нещата, трябваше ли да даваш 2 бона за вентилатор, има и по-евтини....
    като пусна сензора като че ли струята става с една идея по-топла, но може и да се заблуждавам...

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Има. Дали го спира или се върти толкова бавно, че не мърда въздуха реално не съм сигурен.
    Другото което се сещам. Да не е включена функцията със датчика за присъствие. Ако не засича хора (или са извън обхвата на датчика) ще свали температурата с 2 градуса!
    @RYM проверете го това.

- - - - - - - - - -

И пробвайте да му дадете 2-3 градуса повече като настройка и да го оставите така. На 26-7 вместо 24.
    Или от сервизното корекция.

- - - - - - - - - -

И ако нищо не помага или конвенционален климатик или нещо с много висок минимум. Ще тръгва и спира и ще духа топло. Няма как хем да има нужда от малко енергия, хем струята да е гореща.

8.  

9. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

И ако нищо не помага или конвенционален климатик или нещо с много висок минимум. Ще тръгва и спира и ще духа топло. Няма как хем да има нужда от малко енергия, хем струята да е гореща.
    кои са тези с висок минимум, например да не пада под 250в?

10. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Не мога да ти кажа. КГ 9 под 0 градуса става с 400 минимум.
    Но тогава ще имаш постоянно тръгване и спиране на компресора което не е гот.
    И при различни външни температури минимумите се променят.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от rym Виж публикацията
    кои са тези с висок минимум, например да не пада под 250в?
    Да. Има си много клими, на които минимума или си е заводски по-висок или под +3-4гр си го покачват.

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

…Но тогава ще имаш постоянно тръгване и спиране на компресора което не е гот...
    Еее…, то пълен кеф…., хем горещо да духа, хем да не изключва…?
    Ами задай 30С на коя да е машина и готово .

MHI или МЕ са твоите машини с топли струи.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Новият модел на триото KGTA

12kg има по нисък минимум под 0 градуса е към 240 вата до -15 мисля беше 09kg е с по висок минимум под 0 градуса 400 вата

14.  

15. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията

MHI или МЕ са твоите машини с топли струи.
    Никога не съм имал Мицубиши, MHI или МЕ препоръчваш, или няма значение?

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Сигурно сте свикнали на топлина от климатик на 22 фреон, щом 20г. сте го ползвали. Неговата топлина е коренно различна от днешните клими, поради спецификата на стария 22 фреон. Сегашните могат да духат и хладно, някои недоносчета.
    Та ако при 200-300 вата духа хладно, значи COP-а при ниска мощност му е много малък и съответно изходящата топлина.
    В такъв случай - настройка на високи градуси и слаба вентилация.
    Или MHI. Тяхна запазена марка е работа, като в предишното изречение. От над 20г. така ги правят.

17. Novice
    Тук е от
    Dec 2023

Здравейте!
    Имам проблем с компресора на климатик General Fujitsi KGTA 12, след смяна на четирипътния вентил започна здраво да бучи компресора,идва майстора и каза,че компресора ще си замине, все още си топли, но е много шумен.
    Намерих компресор LG DA102MJC, а моят е LG DA092MJB. Въпросът ми е дали са взаимно заменяеми?
    Този пост е редактиран от Sashev; 05-12-23 в 02:09.

18. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Новият ми климатик се намира на 2 метра от готварската печка. Притеснявам се да не се наблъска с миризми от готвенето. Аспираторът е мощен, с 2 мотора, но въпреки това миризмички се прокрадват. Засега съм избрал варианта климатикът да се спира по време на готвене.
    Други идеи?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 87 ПърваПърва ... 27677576777879 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе