Монтиран е да духа в "коридор" между хол. гарнитура и телевизор, въпреки това хладната струя се усеща. Снощи усетих, че ми изстиват ушите
- - - - - - - - - -
болката за умиране е как да се избегне това, което колегата по-горе каза: "ще работи кротко без да се напъва и икономично", което на практика означава "да се отопляваш с хладен въздух през зимата"....
Както и да е, благодаря на всички, които се включиха.
Хладна струя не би трябвало да има.
Леко топла ще бъде при поддържане на минимум.
Компресора със сигурност работи нали така? По време на "хладната струя". Защото може да е настроен да не си спира вентилатора когато компресора е спрян което наистина би било гадно. В момента моя си крота на под 200 вата и няма никакво усещане за хладна струя"
Има ли опция да се спре турбината при офф? При по-старите модели май нямаше или?
"хладна" или "леко топла" са субективни понятия, за всеки е различно, за мен е некомфортно...
когато компресорът спира, вентилаторът почти спира, пада на 6в и върти съвсем леко предполагам заради датчикът да отчита по-коректно,
при 180-200в не е чак толкова хладна, търпи се, но днес няколко пъти го засичам да работи на 130-140, за някои може да е повод за гордост, за мен е повод за псувни,
на всичко отгоре жената ми намила на главата: нали много ги разбираш нещата, трябваше ли да даваш 2 бона за вентилатор, има и по-евтини....
като пусна сензора като че ли струята става с една идея по-топла, но може и да се заблуждавам...
Има. Дали го спира или се върти толкова бавно, че не мърда въздуха реално не съм сигурен.
Другото което се сещам. Да не е включена функцията със датчика за присъствие. Ако не засича хора (или са извън обхвата на датчика) ще свали температурата с 2 градуса!
@RYM проверете го това.
- - - - - - - - - -
И пробвайте да му дадете 2-3 градуса повече като настройка и да го оставите така. На 26-7 вместо 24.
Или от сервизното корекция.
- - - - - - - - - -
И ако нищо не помага или конвенционален климатик или нещо с много висок минимум. Ще тръгва и спира и ще духа топло. Няма как хем да има нужда от малко енергия, хем струята да е гореща.
Не мога да ти кажа. КГ 9 под 0 градуса става с 400 минимум.
Но тогава ще имаш постоянно тръгване и спиране на компресора което не е гот.
И при различни външни температури минимумите се променят.
12kg има по нисък минимум под 0 градуса е към 240 вата до -15 мисля беше 09kg е с по висок минимум под 0 градуса 400 вата
Сигурно сте свикнали на топлина от климатик на 22 фреон, щом 20г. сте го ползвали. Неговата топлина е коренно различна от днешните клими, поради спецификата на стария 22 фреон. Сегашните могат да духат и хладно, някои недоносчета.
Та ако при 200-300 вата духа хладно, значи COP-а при ниска мощност му е много малък и съответно изходящата топлина.
В такъв случай - настройка на високи градуси и слаба вентилация.
Или MHI. Тяхна запазена марка е работа, като в предишното изречение. От над 20г. така ги правят.
Здравейте!
Имам проблем с компресора на климатик General Fujitsi KGTA 12, след смяна на четирипътния вентил започна здраво да бучи компресора,идва майстора и каза,че компресора ще си замине, все още си топли, но е много шумен.
Намерих компресор LG DA102MJC, а моят е LG DA092MJB. Въпросът ми е дали са взаимно заменяеми?
Този пост е редактиран от Sashev; 05-12-23 в 02:09.
Новият ми климатик се намира на 2 метра от готварската печка. Притеснявам се да не се наблъска с миризми от готвенето. Аспираторът е мощен, с 2 мотора, но въпреки това миризмички се прокрадват. Засега съм избрал варианта климатикът да се спира по време на готвене.
Други идеи?