Старите, много старите - като моите , ако са на фиксирана първа слизат на сайлънт при достигане на Т.
За новите не знам дали са така…
Старите, много старите - като моите , ако са на фиксирана първа слизат на сайлънт при достигане на Т.
За новите не знам дали са така…
Този пост е редактиран от ccankov73; 31-10-24 в 08:37.
Има ли вече решение за проблема с четири пътния или просто чакаме докато умре компресора някой ден
Реших да пиша за това как реших въпроса с честите изключвания на KGTE в началото
Оказва се, че причината е в режима АУТО на вентилатора. Пробвах ръчно да настроя вентилатора на максимална степен. Вече няколко дни климитикът не спира, а помещението се загрява далеч по-бързо.
В режим АУТО скоростта на вентилатора достига максимална степен в началото, след което почва да пада. Явно в този момент топлината не може да бъде избутана адекватно напред и това кара термодатчика да спре компресора.
След като помещението са затопли до комфортна степен, отново слагам вентилатора на АУТО и така температурата се поддържа през целия ден. На АУТО скоростта на вентилатора е основно Low
Фуджицу от край време се държат неадекватно в режим на вента Ауто. При повечето климатици, турбината на Ауто се управлява, в зависимост от температурата на ТО. При високо/максимално натоварване, тази температура се очаква да е доста висока, следователно турбината да духа с високи обороти. Натовареането пък от своя страна, зависи от температурата на въздуха при вътрешното тяло. Ако духа на ниска степен, си стопля датчика и спира да се форсира компресора. И така започва омагьосания кръг с недозатопляне на помещението, и работа он/офф. Фуджицуто при баба ми съм го настроил на ръчна 2-ра степен. Така духа достатъчно, а и честно казано нагоре шумът не се търпи в тия 14м2. То и на 2-ра степен не се търпи, според моите разбирания, но на бабата, добре че не и пречи.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-11-24 в 11:41.
23° е, аз не го изключвам, само намалям когато няма никой за повече часове, настроил съм да задава с 1° повече от реалната температура и така постигнах равновесие между дистанционното и термометтъра,
миналата година в началото го изключвах и преминах през всички етапи, които минаваш и ти...
помещението е 23 кв.м.,южно изложение, добре изолирано, троен стъклопакет...
Здравейте!
За момента климатикът работи добре. Не го изключвам, тъй като вече е достатъчно студено навън. Настроен е на АУТО вентилатор.
Дефростите за момента са редки - едва 2 от началото на сезона, но пък и липсват мъгли, влажността също не е особено висока.
MHI ZSX в спалнята още дори не е правил такъв...
За 1 година ползване на Генерал КГ 12-ка е изхарчил 420кв, от които 300 на отопление.
Предпочитани теператури - лято 26°, зима 23.
Този пост е редактиран от HiDefinition; 30-11-24 в 20:53.
Здравейте, моята 9ка на която преди време умря компресора и го сменихме сега пак спря да работи, но този път е с друг проблем. Някой има ли идея какво може да е?
https://youtube.com/shorts/hgW-l2KoQ...oW49YTwuPaUPMq
Излиза, че трябва да е грешка E35.....
https://www.manualslib.com/manual/29...s.html?page=53
Бутона за ръчно включване пипал ли си го?
Иизключи климатика от контакта за 5-10 мин, натисни бутона и и пробвай пак.
Този пост е редактиран от Palev; 02-12-24 в 15:40.
Честно казано, даже не знаех че има такъв бутон, сега видях че е под капака до филтрите. Не съм го пипал. Изключих го, ще изчакам и след малко ще пробвам.
Благодаря.
След като направих това, което ми написахте се оправи, благодаря @Palev.
Този пост е редактиран от dimitar3; 02-12-24 в 17:07.
Привет на всички!
Тази сутрин хванах KGTE да прави дефрост. Това е третият случай за този отоплителен сезон до момента.
Направи ми впечатление, че освен през дренажната тръба, водата потече и от друго място. Може би отворът е твърде малък и не успява да поеме цялата вода за кратко време
Цялата процедура продължи около 10 минути.
Линк - https://youtu.be/7FdvWDpnsQc