ето параметрите не са ли абсолютно ЕДНИ И СЪЩИ ??
12 000 KMTA - LMCA
![]()
ето параметрите не са ли абсолютно ЕДНИ И СЪЩИ ??
12 000 KMTA - LMCA
![]()
Имам 9кмта вече сигурно над 20дни не го спирам. За спане на 1вентилатор, еко, и 23гр е тихо и се заспива и топли
През деня на ауто, еко, 25гр
Тези дни вечер пада минус 4 5, сега е 4 и вали дъжд, ами не дефроства повече другия ни климатик 50GV1B също на 25гр на ауто и на борче
Аз лично съм доволен и от двата
Тази сутрин забелязах, че гофрираната тръба, която отвежда кондензната вода е замръзнала изцяло и водата тече през накрайника. В момента съм го извадил и водата се оттича свободно през отвора. Предполагам не е проблем. Зимно време маха ли се този накрайник/тапа?
Благодаря за бързия отговор.
Да, тази зима се отоплявам за първи път с климатик и не съм запознат с особеностите. Оставям го така значи.
Нали затова сме тук, ще давам ъпдейти.
Иначе климатика работи постоянно. Даже мисля, че не е изключвал от ноември. Не знам дали има повод за притеснение.
Здравейте пак! Имам няколко въпроса. 1. На колко време се чистят филтрите? /аз ги мия/ 2. Като се чистят спира ли се климатика? /аз го спирам/ 3. Напълно сухи ли се слагат или тук там да има капки? /аз ги слагам напълно сухи/ 4.Вечер в по студено време добре ли е да се оставя да работи на най-ниската степен вентилатор да не шуми? /аз така го оставям/ 5. Как е най добре да се държи през деня на AUTO & HEAT /аз така го държа/ или на определена степен на вентилатора? 6. В студ режим ECO ползва ли се? /аз въобще не го ползвам , защото яко ми падат градусите/. Благодаря и се извинявам ,че Ви занимавам със семпли въпроси , но ми се иска да чуя и други мнения. Знам ,че има бая съвети изписани по сайтовете ,но все пак![]()
1- 2 седмици
2- Да
3- И да има някоя капка не е болка за умиране
4- На най-ниската която може да го търпиш.
5- AUTO & HEAT, става и на определена степен стига да не е най-ниската.
6- еко не ползвай дори и в топло време.
Моя климатик FUJITSU 12 LMCE при мъгливо, влажно и студено време му включвам функцията ECONOMY или LOW NOISE. С включена една от тези функции компресора на външното тяло след размразяване не се развърта до максимум. Така компресора на външното тяло не се форсира до максимум(не излита), работи по-безшумно и по-бавно се обледенява.Но климатика при активирана една от тези функции не работи на пълна мощност и при някои може да не успее да стопля стаята му. Аз съм с вътрешна изолация. При мен климатика идва голям като мощност за стаята ми и в най-големия студ си топли без проблем стаята с включена една от тези функции.Функцията LOW NOISE ограничава развъртането на компресора до 650 вата, функцията ECONOMY ограничава развъртането на компресора до 1050вата.Така че които иска може да ги пробва при студено, мъгливо и влажно време най-добре се усеща ползата от тях. Фунцията ECONOMY поддържа два градуса по-ниска температура от зададената температура. Моя климатик обаче поддържа два градуса повече от зададената температура на отопление и при използването на ECONOMY климатика ми поддържа точно зададената му температура. Така, че който иска може да ги пробва тези функции и да види как работи климатика му и външното тяло когато са включени. Ако не му хареса ги изключва и това е.
Напълно съм съгласен с уточнението, че когато има презапасяване с мощност тези режими са от полза.