Засега машинката се държи добре в студовете. Доволен съм, но нямам и база за сравнение.
Засега машинката се държи добре в студовете. Доволен съм, но нямам и база за сравнение.
По принцип е така. Ще се опитам да дам колкото се може повече инфо, че това ще му единствената зима, в която ще се ползва за отопление.
Иначе си дефроства на около 2.5- 3 часа за по 7-10 минути.
Не съм го изключвал от ноември. Отоплява 26 кв. хол и коридор от 3 кв. (апартамент НС с добра изолация) без проблеми. Нямам ватметри и термометри да направя измервания. Ползвам го на Heat, 23-25 градуса и вентилатор на ауто.
Този пост е редактиран от gurcayy; 16-01-21 в 22:15.
В момента е - 7 според синоптика, но е сухо и слънчево. Машината не е дефроствала от 7 часа.
Така изглежда питата в момента. Цепеницата се държи доста добре.
Този пост е редактиран от gurcayy; 17-01-21 в 11:47.
Триото имат добър дефрост алгоритъм ( не е перфектен но бива ) също така самия дефрост е относително безшумен без силно пуфтене
По скоро в момента му е доста по-добре от около 0° или малко под с мъгла или снежец ... Човека е писал че има слънце ...
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
това че му е по добре е ясно .. но има климатици 2 пъти по скъпи дето под нулата дефростват на 2 часа по часовник ,че и доста шумничко при това
Абе 12лмц и той понякога ги върти на 2ч. шумничко .... много зависи от условията.
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Снощи беше - 10, май най-студената нощ тази зима засега. Топли си цепеницата. Сутринта към 6 го хванах да дефроства за около 7, 8 минути.
Снощи отново беше - 9, но пък с влажност над 86% според станцията в Бояна. На 3 пъти го чух да дефроства през 1 час. Питата не беше заскрежена и дефростите бяха не по-дълги от 4ь5 минути. Контролни дефрости ли са или има някакъв проблем?
С дефрост през час няма как да видиш бяла пита. По-скоро контролни .
Е как контролни?
То това да не е МЕ, Дайкин или Хитачи. Нали триото са с перфектните дефрости. По един за периода на гаранцията.
Да не би да е изтекла?
Стига вече с тези дефрости. Ами размразяват си климатиците, част от процеса. Ко да прайш.
Ама пък тънка лайсна. 1 към 4.
Не ползвам термометри, за да проверя. Но държеше доста топло и при - 10 предните дни.
Този пост е редактиран от gurcayy; 21-01-21 в 11:29.
Цепеняка си работи все така добре, натроен на 23-24 градуса и ауто. . През последните дни не е дефроствал.
Междувременно нямам ватметър, но разхода на ток за целия апартамент за Януари е 490 кВ. Топлата вода е на бойлер и мисля, че е ок.
Този пост е редактиран от gurcayy; 02-02-21 в 17:50.