... a тази машина, когато е монтирана нова, оттогава някой пипал ли е по нея? Да е допълвана, или пълнена?
Не, никой нищо не е пипал, не е допълвана или пълнена. Това ще и е 3та зима.
Може да ти е дефектирало ТРВ-то. Иначе си ресетни енергийния монитор, за да мери правилно.
Ресетът не помогна. Сега вместо 275v показва 260v, а реално е 225v - просто е калпаво. Трябва да имам друг модел някъде и ще сложа него.
Да, може да го направя, но аз имам база за сравнение -> зима 2016 + още половин зима 2017, в които не е имало нещо съмнително в работата на никоя от машините. Изведнъж едната започва да се държи видимо различно, което ме накара да купя тези уреди за измерване на консумация, но те нямат общо с проблема.
Фактите са следните - едната прави един дефрост и има видимо константно поведение, а другата прави 5+ дефроста (за времето, в която другата прави 1) при положение, че нейните условия на работа са по-леки, това е.
Сега сложих изправното устройство на "болната" Нокрия и утре пак ще я напъна на 30 градуса и high power, за да видя какво ще покаже, като максимум консумация, че тези 4600в явно не са коректни.
Тогава има вариант климатика да е повредил монитора , щом като включен директно в контакта климатика се държи по същия начин има вероятност и здравия монитор да замине.
Майната му на монитора. Ще се окаже, че съм подвел всички ви, включително и себе си.
Цяла нощ се напъвах да се сетя дали наистина купих тези монитори, поради започналата съмнителна работа с единия климатик или го направих просто, за да видя реално колко харчат тези прехвалени климатици при моите условия.
И ще излезе, че съм ги купил и сложил преди да започне т.нар. проблем с едната машина.
Защо? Защото, откакто сложих енергометъра, който беше при "здравата" нокрия на мястото на този, който беше при "болната", работата на болната се промени коренно - не дефроства, работи спокойно с постаянен тих вентилатор, точно както работи и другата - перфектно.
И идва големият въпрос - възможно ли е изобщо един енергометър да ебава цялата работа на един климатик, направо да го побърква?
Този, който беше при "болната" нокрия слава богу не го сложих на другия климатик. Също така забелязах, че няма батерия, защото като е изключен от контакта не ми показва нищо, а другия дори и изключен ми показва записаните данни.
Болната нокрия, откакто и сложих другия енергометър, за 16ч работа е изхарчила 5,7киловата, което е средно 356в на час и не я видях нито веднъж да дефростне, поне докато си легнах. :D
Мисля и изправния енергометър да разкарам и повече да не се занимавам с такива неща.
И все пак, може ли едно такова устройство да смущава климатик, включен в него?
Устройството е PeakTech 9035
Може....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Напълно е възможно. Вътре връзката вход/изход не е директна. Този монитор, който не ти показва данни след изключване от контакта почти сигурно има батерии. Някои са с алкални, някои с акумулаторни. Друг е въпросът какъв заряд им е останал. Някои са с достъп под капак, други са направо на платката /обикновено акумулаторните/. А това, че след изключване, обикновено след 10 сек. изключва дисплея е направено точно, за да се икономисват батериите.
Видяхте резултата...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk