Това го споделих за тези на които климатика им е в спалнята и външното тяло им е шумно когато се развърти до максимал.Могат да активират функциите LOW NOISE и ECONOMY за ограничаване на развъртането на компресора само вечер.
Това го споделих за тези на които климатика им е в спалнята и външното тяло им е шумно когато се развърти до максимал.Могат да активират функциите LOW NOISE и ECONOMY за ограничаване на развъртането на компресора само вечер.
-4° ~ 5° и сравнително сухо време - 75% влажност, от часове работи без да е размразявал, питата е сравнително равномерно заскрежена отвън и отвътре... в тъмното трудно го снимах.
Пробвал съм и 2-те функции,наистина външното утихва и започва да работи по-безшумно.При ECONOMY сваля зададената температура с 2 гр.При LOW NOISE не се сещам,но мисля,че пак си изтърваше градусите.
Тая сутрин и аз го цъкнах на Економи, ееее друго си е, така бачка като нормален климатик, не се пъне на макс, ще го видя до обяд кво ще се случи с темепратурата в сутерена но 2 часа по късно нямаше особена разлика да е станало по студено. вентилатора го цъкнах на Ауто да е максимално ефективен.
За 6-ти сезон използвам климатици за отопление и съм разбрал че колкото по-малко си играя с дистанционното - толкова комфорта е по голям а сметките по малки.Имайте в предвид че всяка промяна на градусите бърка в джоба. За мен е "екстрите" еконъми и лоу нойс са пълен фъш - умишлено ограничват компресора и защо при положение че става студено, то без това вече машините са фабрично скопени та да ги удушвате още повече.
За мен верният режим е Heat - вентилатор Auto - температура кой както му е комфортно - при мен е 22.
Ето снощи как изглеждаше мицуто с ивица по средата и нашия който почти няма скреж,
Пак ще се повторя моя е вакуумиран. 1 час след публикуването на моята снимка беше идеално чист. Работи в непосилни за него условия от гледна точка на помещението и външните температури и съответно не може да си достигне заданието колкото и да се зори. Ще си поиграя с ECONOMY включено още ден два и ще го спирам да не се мъчи, а и жената се нерви яко (може и да го ревнува).
За да не се мъчи машината в такива студове се пуска допълнително отопление, а не се спира!
Резултата от економито при вчерашния експеримент е че се справя но само в стаята без отворени врати, абе аз като цяло съм приятно изненадам че тая машина дето я предвидихме само за тая стаичка сега топли целия сутерен, що ли не послушах техника да сложим 12 ка, ама викам то за 14 кв стая с таван висок 2,10 дограма и всичко за ко ми е 12 ка тука да е преоразмерена. ама еи го сега квартирантката топли целия етаж при външни -8 вчера и днес, даже кат чили му е по леко при тея темп, оня ден при -1 и мъгливо бая зор видя Та към момента съм я инструктирал ако иска да топли всичко когато я няма да го намаля на 20 и вентилатор ауто, като си доиде и е хладно да затвори вратата и да си го усили Щом се оказва и че не само моя прави тея черти по питата явно си са така и спирам да го мисля
Инак е така за протокола от всичките ми фуджита/фуджицута, най-добре бачка ЛДЦ-то, тои е 12 ка в 16 кв стая бе изолация с дограма, денем е на 23 градуса, духне духне па поспре, много лесно се справя, тои обаче е и единствения дето брах ядове с него, то не бяха мотори на турбината то не бяха изгорели платки, ша каиш че са го правили в столипеново Най тих е от всички обаче, ни вън се чува ни вътре Имам и един ЛБЦ тои ми е първия бая си буботи отвън
Сигурно питането ми няма да е много по темата. Първи сезон съм с LUCA, навсякъде чета как тази марка прави често дефрост, а другите не правят с дни. В София е климатика, до сега съм го виждал само заскрежен външното тяло и дефрости си прави през няколко часа, не ми пречат, не усещам кой знае какъв дискомфорт от тях. Та какво лошо има ако прави често дефрости?
Прави и ненужни дефрости тая марка, ама чак пък чести... .
Гледай си кефа(топлото), че ако знаеш какви по-зле има.