ами в гаранция е още 1 година,ако е нещо сериозно,ако извикам техник,на който да му плащам,а иначе гаранцията да си го поема.
ами в гаранция е още 1 година,ако е нещо сериозно,ако извикам техник,на който да му плащам,а иначе гаранцията да си го поема.
Май вече многократно се доказа, че "тракането на втулката" не може да се оправи със смяна на втулката.![]()
По скоро само така се оправя ,като обаче се сложи подходяща да няма хлабина .. то много лесно се хваща още преди да го сглобиш .
Колко пъти сменяха с нови втулки и тракането не се оправя. Може би проблемът е комплексен, а не е само във втулката.
няма как да трака от втулката ако там няма хлабина по голяма от допустимата .. дори ако турбината е много крива и замята пак не трака .. хлабината не трябва да се усеща на ръка като побутваш турбината в левия край ,на изключен климатик - ако там видимо хлопа ( което съм сигурен че е така и в случая ) то няма как да не трака като работи
Здравейте, имам същия проблем с тази марка климатици.
Как решихте проблем?
Проблема се решава със сваляне на втулката, основно почистване и смазване с подходяща субстанция.
Това го направиха докато беше гаранционен. Даже го взеха за тест в Fujitsu и от там го върнаха с протокол че, всичко е наред но не е смениха втулката, слагаха смазка и след няколко дни пак е същото. Затова питането ми е за техник които може да го оправи.
Благодаря предварително за помоща.
защото цъкаща втулка не се оправя със смазка .. тя за да цъка значи има хлабина ,ако мислиш че можеш да обереш хлабина със смазка - става да ,за около 2 седмици макс
При мен 12LMCЕ имаше едно такова "цъкане" в режим следене , след като го преместих в друга стая съответно на друга стена вече година и повече не се е обаждал дори го бях забравила това. Та проблем понякога може да има и ако има нещо не добре напаснато по сглобите което да влиза в резонанс със леко дебалансирана турбина при определени обороти. Или тръбите да напъват някаде ...
Изчезнало ти е цъкането, защото при преместването се е променила съосността между втулката и турбината.
Като е нов и малък луфта, започва да цъка при ниски обороти на турбината. След време увеличава луфта, може и да не цъка вече при ниските, а да се разхлопа при развъртане на турбината на високи обороти...
Този пост е редактиран от karambam; 21-02-21 в 16:47.