Ами това, което ме светнаха, че съм си взел клима клас С, т.е. не бил много ефективен и икономичен. Някой може ли да ми каже каква точно е разликата при сметки за ток при клас А и С / моя / в пари ?Първоначално публикувано от siliev
Ами това, което ме светнаха, че съм си взел клима клас С, т.е. не бил много ефективен и икономичен. Някой може ли да ми каже каква точно е разликата при сметки за ток при клас А и С / моя / в пари ?Първоначално публикувано от siliev
НИкой, ама никой неможе да ти каже каква е разликата всметки за ток при едини и другия клас. Още повече зависи и какви са топлопритоците за дадена стая. Специлано този климатик незнам дали е клас C или друг. Не ми се отваря страницата на haier.
Бих добавил - олово...Първоначално публикувано от siliev
Но не само това беше причината!
Проблема на Балканкар и ред други родни предприятия от тези години беше управлението - огромните шапки, които се издържаха и липсата на сериозен стимул за нововъведения... Хайер имат подобен проблем, но далеч по-ограничен както поради мащабите, така и поради спецификата на модела на държавен капитализъм.
Това, което исках да ти подскажа е, че най-голям не винаги означава най-добър. Можем само да гадаем какво би се случило с Хайер, който произвежда май всичко, без автомобили, ако остане без протекциите на държавата - най-малкото като клиент.
siliev,
Съдейки по отговора ти не можем да се разберем дори за обсъжданата тема! Извинявай, че въобще започнах...
Колкото до сравнението - опитай да сравниш продаденото от Хайер на чужд пазар с продаденот на същия пазар от Фуджитсу например, като елиминираш ефекта на деФакто експортните субсидии (прегледай споровете с ЕС и САЩ)
А самия Хайер - има и добри и не толкова добри попадения. Нововъведения има, но повечето са тип китайски, с проблеми с интелектуалната собственост... И да - Китай се развива добре и е силно напред спрямо нас и дори Запада, и е в 19ти век в други райони - въпрос на това къде са консуматорите.
Нека кажа нещо като човек който знае какво представлява хаера. Хаера е сбиртак от крадени технологий на различни японски марки. Дизайна на вътрешни тела копие на чофу дистанционо на тошиба външно тяло като конструкция разположение на елементи и дизайн на фуджитсу компресор мацушитa made in P.R.C електроника копира шарп с модул шиндинген който е много проблемен. Като цяло работи добре но има сравнително завишена консумация. Сега мога да кажа и един сериозен недостатък за това че моделите са много и е пълен хаос. Най големия проблем е сервизирането защот части осигуряват само К.и.К и от тях почти неможе да се купи нищо. Скоро ме потърси човек с такъв климатик на 3 години с гръмнал модул не е гаранционен и няма от каде да се купи модул та сега климатик за над 1000лв е за каде сами се досещате. Затова най хубавия климатик е този за които и след 5 години има части и от каде да се поръчат.
Не съм си позволявал да я давам аз (т.к. не съм експерт) - дават я институции, в т.ч. международни. Факт е, че повечето ощетени предпочитат в крайна сметка да си затворят очите, поради желанието за достъп до китайския пазар. За разлика от корейците преди тях, които поне купуваха лицензи, китайците направо копират - затова и по-сложна машина като кола не бих си купил от тях засега.Първоначално публикувано от siliev
Хайер обаче, освен с индиректна подкрепа от този тип (airclima е описал някои наблюдения, макар и с малко крайни определения), разполага често пъти и с директна държавна подкрепа, което меко казано нарушава някои правила на СТО, ама... нали са Китай - някои са по-равни от други.
И пак да кажа - спрямо Хайер сам по себе си нямам нищо против. Благодарение на тяхното (пак да кажа - И субсидирано) производство много хора притежават климатици например.
Което обаче си е още един отговор на въпроса ти, от който започнахме:
- определено не смятам, че е защото са просто добри?Първоначално публикувано от siliev
Не съм фен на Панасоник но да се сравнява с Хаер е просто смешно.Продажбите са едно , а качеството е савсем друго.
Пример:
Рено и Майбах.
Те панасоник не са от най-качествените климатици.
Напелно съм съгласен с теб.Първоначално публикувано от JulianМного си заблуден!Първоначално публикувано от siliev
Ако ти харесват толкова много хаерите си купи колкото пожелаеш, но недей да заблуждаваш хората.
Здравейте я прочетете кой купи компанията General.
Не казвам че Haier е по добро но определено има повече пари.
https://www.cnet.com/news/its-offici...ongs-to-haier/
Здрасти аз не говоря за Fujitsu говоря за General Appliances а там мисля, че влизaт и климатици с името само General.
Моля погледнете home products и ще видите, че има и климатици.
All Kitchen Appliances from GE Appliances | GE Appliances