Да, съжалявам, че съм те повторил. Хич не са зле графиките за мощностите - при -15, запазват над 40%.
Да, съжалявам, че съм те повторил. Хич не са зле графиките за мощностите - при -15, запазват над 40%.
нямаш абсолютно никакъв проблем - трябва да се четат сервизни - машинките са много обещаващи, дефроста май е читав, има много модели направени с тези компресори.Първоначално публикувано от edi1
единственото което ме притеснява е шума.
Мисля, че и с шума няма да има проблем, дават добри стойности 26 и 28дб вътре и 49дб вън.А като гледам, всичко е много условно.В службата имам един ВОЛТЕЛ конвенционална 12-ца, на 1 метър е до мен, само прозореца ме дели от външното.Мога да ти кажа, че е доста по-тих от много машини, въпреки, че не е нещо кой знае какво.
Дай малко повече инфо, щом го имаш. Как е дефроста? Някакви забележки? Пукащи пластмаси или шумно вътрешно тяло?
Посоченото Грии 18-ка е с компресор Санио, и са мн. добри машини, откъм функционалност, шум, и сметки. Със сигурност по добро от Мидея а е на същата цена. Грии-тата 9-ка и 12-ка с компресор и управление на Дайкин също до сега не са създавали проблеми.
Интересно на сайта им пише "Warranty 5 years on parts, labour and compressor". Тук дали някой ще даде такава гаранция?
аз за дайкина не мога да получа повече от 2 години ти за гри искаш
Много точно казано.Първоначално публикувано от estqwerty
Че от къде не можете да получите 2 години гаранция за Дайкин. АТАРО КЛИМА дават 3 години пълна и безусловна гаранция. Още повече три годишната гаранция я дава самият производител.
Нали си чувал израза" Царя дава пъдаря не". Той производителя си я дава ама вносителя/търговеца/ що да не мине по тънката лайсна и да кара по законната 2 години.
Преди години като си купувах МХИ-то на гаранционната карта си пишеше 3 години без да се споменават профилактики и други условия. Ама фирмата си настояваше за 45 лева на година за да ми е валидна гаранцията е вярно първата година си платих като поп ама като влезе закона за ЗП и се обади да идва да ми прави "профилактика" за 45 кинта, му казах да дойде с мен до офиса на КЗП и да са допитаме за платените профилактики и действителността на гаранцията. Да видиш как му увисна газа и взе да ми обяснява че не била задължителна а ми желателна, казах му щом желае да заповяда да я направи ама аз пари не давам. Колкото ти дойде толкова и той.
zmiori +1
за да не цапаме темата точно това исках и аз да кажа.
Някой да каже как се държат инверторите GREE в тези студове,как е дефроста и изобщо всичко свързано с работата им в зимни условия.Предварително БЛАГОДАРЯ
Аз имам наблюдения за 18-ки и 24-ки. Топлят здраво, не обескрежават когато няма нужда
52 кг външно тяло, направо са супер. Имам наблюдения и за 9-ки и 12-ки - тези които са с
компресор и управления на Дайкин. За обескрежаването не мога да кажа ама иначе са си добре- никой не се е опакавал.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328862240[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328862415[/time]_________________________________________________
Ето ги Братчедите
Значи за парите са си супер машини.Една 18ска предполагам ще се справи с 25кв.при-12-13 гр.при относително добра изолация