Една 18-ка според мен би се справила и с 40-50 квадрата.
Една 18-ка според мен би се справила и с 40-50 квадрата.
аз съм така. сега си мисля че няма смисъл да се преоразмерява толкова заради 3-4 седмици студено време, но си е въпрос на избор. това че се топлиш през този месец пък се отразява на по-високото потребление през останалото време.
Имам познат който има FTX 35, както и въпросното ГРИИ 12 с Дайкин компресор.
Според него работи по добре от Дайкина
-по безшумен
-с по редки обескрежавания
Според вас кой е по добрият вариант за отопление toshiba-конвенционална или gree-инвертор 12ски за около 20-22кв.И двете са на една цена доло-горе.Повече от 22гр. не ми трябва.Изолоцията е средно ниво-PVC фибран на външната стена и 1см стириопор на тавана.Благодаря предварително.
TOSHIBA RAS 13SKHP-ES/RAS-13S2AH-ES GREE GWH 12KF
Аз съм за Грии-то. Ако все пак искаш да е конвенционален.............вземи си конвенционално Грии с 35 кила външно тяло е и тук там все още се намира.
Между двата модела с по-добри параметри е Toshiba-та. Мощността в режим отопление на конвенционалният е по-голяма от максималната мощност на инвертора Gree. Като конвенционалният за да я отдава тази мощност трябва да върти ротора с честота 50Hz, а инвертора с честота 80Hz. Който работи повече по-бързо си заминава. Не стига, че по-малко работа ще върши, ами и живота ще му е по-кратък.
За вършената от компресора работа, тоест неговата мощност може да се съди и по консумираната електроенергия на отопление от климатика като цяло или само на компресора. Инвертора консумира по-малко електричество съответстващо на по-малкото вършена работа.
Килограмите на телата, при конвенционалният на външното тяло са с 11 kg. повече. Отдаваната мощност и на двата при -5° ще е наполовина, защото са с капилярки. Оразмеряването трябва да е поне по 100W/m³.
Конвенционалните Хеви-та са мн добри. Рядко обезскрежават, само при нужда, имат и EEV, на -5 запазват 73% от мощността си.
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=43
Refrigerant control Capillary tubes + Electronic expansion valve
Refrigerant R410A 1.15 kg (Pre-Charged up to the piping length of 15m)
Refrigerant oil R 0.43 (RB68A or Freol Alpha 68M)
Motor – 1.1 kW
Net weight 8.5 kg / 38 kg
Ето и сервизното:
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...ir-ItA&cad=rja
Тошибата е с по-голямо външно(по памет едноредово обаче) и 1100 вт компресор,ама гриито с капилярка.До 0гр. гриито ще е по-добре,ама надолу Тошибата макар и конвенционалка.Не бих казал,че познавам моделите,ама бих сложил тошибата и хич не са на една цена,както за 1200 лв бих се поогледал повече,а и може да видят зор в 20-22кв.
Е Вален ме е изпреварил.
значи все пак toshibata е по добра ,но ya кажи защо според теб предпочиташ gree пред toshiba
Гри 12ка в стая 18м2 онези дни при -15 измерих 28бара и 4,8ампера изходящата 41 при 19 входяща клиента не е доволен защото неможе да направи 20градуса при тия студове въпреки че знаеше че е до -7.
Предложете нещо до 1200 лв. което наистина ще топли
Параметри на помещението освен квадратура? Къща, апартамент, изолация, дограма, височина?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
панелка 20кв. PVC двоен стъклопакет , изолация фибран на външната стена ,тавана е с 1см стириопор на 8етаж,2 вътрешни стени на шпакловка.