Благодаря за комплимента, знаем ги ние тези производители и как ги копи-пействат нещата. Важното е да се знае, че не са верни. Имам 350W духалка, с регулируем по обороти аксиален вентилатор и знам какво може.
При мойте 2 gree change 12 работят на 400 вата преди да изключат. В момента който спре компресора веднага спира турбината и вдига клапите а консумацията докато изчаква е точно 10 вата
Външното е с двоен топлообемник , но някой знаели дали липсват доста тръбички и на места е празен.
https://youtu.be/z0Vklh5yCiU
За всички бъдещи собственици на въпросния климатик искам да знаят, че все още немога да кажа дали е топлещ или не, защото ще ми е първа зима с климатиците, но е важно да знаете, че ако търсите нисък минимум това не е вашия климатик . И при +15 и при 0 градуса минимума и на двете машини е:
Колко е по книжка? Ако е много различно от тези 400W би трябвало такива стоки да могат да се връщат защото не отговарят на описанието.
- - - - - - - - - -
Сервизното на Change много пъти е коментирано, че няма нищо вярно в него. Още на първа страница в тази тема се споменават дявола и евангелието
Иначе на охлаждане си държи 200 вата продължително време. На отопление би трябвало да е повече. Когато развърта обаче тръгва плавно от много ниска мощност, може производителя именно това да рекламира с тези 0.1Hz и други алибализми. Защото други китайски пръчки тръгват направо от 400-500W като конвенционални Midea и се разтриса целия блок Change-a развърта много плавно.
Ето това е коректно:
На охлаждане при външна +20градуса , и стайна 24 слиза и работи продължително на 140W. Ето можело е да напишат минимума на охлаждане 140W. Но типичната минимална консумация на охлаждане е около 200W.
Само да спомена,че не знам как мерите минимум ,но коректното е при задание 20-21 гр ,не повече и при максимален вентилатор вътре.
На моите всякак е мерен. Когато написаното в сервизните отговаря на истината и при 20 и при 25 градуса и при минимален и при максимален вентилатор си слиза. Когато е написан за зарибявка все някакви условия не са му осигурени.
И двата климатика съм със задание 22 или 23 градуса и турбината на макс, държат си по 400 вата и като дойде времето спират. Уцелил съм фалшиви бройки.
И на двата на външните и вътрешните тела пише, че са произведени 06.2017
И моят, първият от подписа ми е фалшив.
Милатов, пусни ръчната и тръгни напред! Кошницата ти е скапана, защото е повредена и неремонтирана. Не е фалшива. На човека горе, така си му работи машината. Моят MHI20ZM-S не сваляше снощи тока под 1,5А при 230V, което си беше 350W. Въпреки това не смятам, че е фалшив. Не пропука при включването му за сефте на отопление, между другото. Преди го бях чувал.
Вътрешното е фалшиво. Снимките с датниците на пластмасите нали си ги гледал.
За това gree, защо не му коригират описанието ако действително така си работи или да се напишат при какви условия консумира 200W. Не че ще стане по-добър или по-лош климатик, просто който го интересува когато купува да знае.
- - - - - - - - - -
dodo, да не се отклоняваме от темата ако искаш напиши няколко реда ТУК, какво смяташ, че е повредено и какво е решението. Според тебе.