Страница 47 от 67 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1005
Like Tree799Одобрявам

GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново

Аз съм махнал задната решетка,тя е декоративна по скоро и не играе никаква роля.Махнал съм и малката пореста гъбичка.Нямам (по скоро не съм имал) проблеми с тракане в процес на охлаждане,машинката си е мега тиха,да не кажа че ми е по тиха и от 12 LMCA то.Нямам тампони.Прецених че в моя случай,с оглед локацията на климатика няма да е добра идея.Мисля че при Станков е нещо индивидуално,трябва да се направи оглед в отсека на перката и този на компресора.Лошото е ако тракането идва от компресора,има и такъв вариант.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2017

Дано не съм прав, но имам чувството, че проблема идва точно от компресора дано да бъркам.
    Другия в хола който е не се чува даже, че работи.
    Тия дни ще сложат тампони и ще видим какво ще стане.
    А дали може тази вибрация да идва от това, че този климатик го сложиха максимално напред на стойката а другия е посредата някъде???
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Като слагат тампоните им кажете да го дръпнат назад, но да не ви отчайвам, дрънченето няма да намалее нито от тампоните нито от преместването.
    Махнете и телената решетка отзад. Като я гледам как е крива, най-добре е без нея. Може да опитате да натъпчете и някаква гума или дунапрен между ламарините и топлообменника тук и там. Ако не се оправи от всичките манипулации - най-вероятно опира някоя тръба в корпуса, което е почти винаги причината.
    Stankov85 одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Пловдив

За топленето-топли. Изминалата зима беше студена и климатика се справяше добре. В големите студове размразяваше през 3-4ч.. И при мен имаше дребни проблеми с притропване на ламарините, но с подлагане на гума се оправя. Решетката е махната още преди монтажа, по съвет на монтажниците.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от Stankov85 Виж публикацията
    Дано не съм прав, но имам чувството, че проблема идва точно от компресора дано да бъркам.
    Другия в хола който е не се чува даже, че работи.
    Тия дни ще сложат тампони и ще видим какво ще стане.
    А дали може тази вибрация да идва от това, че този климатик го сложиха максимално напред на стойката а другия е посредата някъде???
    Колега в пост 664 е качен клип на който Руснаци обясняват много професионално от къде идва шума от към компресора , гледайте го може да Ви помогне .
    Stankov85 одобрява това.

7. Тук е от
    Aug 2017

Благодаря за отзовалите се на проблема ми, утре след работа ще ходя да дам зор за тампоните и ще махнем и решетката, ако не се оправи и така ще искам да се премести мястото да не би да е ударил някой болт до арматура.
    А до колегата Ventcislav Negentsov за коя тръба и кой корпус става въпрос да проверя

8.  

9. Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Панагюрище

Благодаря за отзовалите се на проблема ми, утре след работа ще ходя да дам зор за тампоните и ще махнем и решетката, ако не се оправи и така ще искам да се премести мястото да не би да е ударил някой болт до арматура.
    А до колегата Ventcislav Negentsov за коя тръба и кой корпус става въпрос да проверя
    Накарай майсторите да махнат капаците и да наместят изолацията на компресора (да погледнат какво опира в корпуса и компресора).След това няма да имаш никакви вибрации!

10. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Като отворите горния капак и предно-страничната ламарина (15-20 болчета и 5мин работа) ще видите. Те майсторите си знаят. Някоя тръба опира или в корпуса на компресора или в самата ламарина. Но това в краен случай, ако не се оправи с другите мероприятия преди това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Здравейте.Искам да задам един въпрос.Защо при 99% от климатиците датчика за температура е разположен горе в дясно под прахоулавящите филтри а при GREE най долу в дясно отсрани на климатика?

12. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

На снимката долу е една от Midea-ите ми по време на разглабянето, което й правих, за да я обезшумя.
    В жълто съм маркирал къде опираха тръбите към корпуса на компресора - на 2 места.
    Отделно капилярката (кръгчето най-вдясно) също вибрира и опираше в корпуса/ламарината, която тук е свалена.
    Звука оригинално беше много кофти. След изправяне, полагане на няколко вида изолации, пристягане на всичко, подлагане на тампони, гума и други материали тук и там климатика стана най-тихата конвенционалка...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    SPSt и spas.slavchev харесват това.

13. Тук е от
    Aug 2017

Благодаря много за много полезната и подробно обяснена информация.
    Казаха ми до края на седмицата, че ще дойдат и ще им кажа за тези неща.
    А относно датчика и при мен прави простотии.
    Днес беше просто уникално, при зададени 22 градуса в стаята беше станало 26(измерено с 2 различни термометъра) и той си блъска с 420 вата и хич не го бърка, че аз ще изпукам от жега.И пуснах функцията да взема информация от дистанционното и се сети да спре.
    Този пост е редактиран от avenger; 17-11-17 в 21:23.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Панагюрище

Благодаря много за много полезната и подробно обеснена информация.
    Казаха ми до края на седмицата, че ще дойдат и ще им кажа за тези неща.
    А относно датчика и при мен прави простотий.
    Днес беше просто уникално, при зададени 22 градуса в стаята беше станало 26(измерено с 2 различни термометъра) и той си блъска с 420 вата и хич не го бърка, че аз ще изпукам от жега.И пуснах функцията да взема информация от дистанционното и се сети да спре.
    Искай да ти подменят датчика,явно не работи коректно,а и 400вата в това време е много!
    Stankov85 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Добър вечер.В неделя съм решил да направя профилактика на вътрешното тяло с обезмаслител,впоследствие измиване с вода и т.н.Въпросът ми е след цялата тази процедура на охлаждане или на отопление трябва да включа климатика?Благодаря предварително на отзовалите се.Лека вечер.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

На отопление.

18. Тук е от
    Aug 2017

По моя проблем нещата се пооправиха не колкото исках, но мисля, че съм в играта.
    След слагането на тампоните и махането на решетката нещата са в поносими граници.
    Като отворя прозореца дори не се чува, че работи.
    Сега остава и да топлят и цена няма да имат.
    Района в които живея е студен и мъглите са всекидневни така, че теста ще е добър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 67 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор между GREE GWH12KF, SANG GWH12MB и Nippon - KFR 14 DC LUX
    От miroslavkl във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 8
    Последно: 19-10-12, 23:07
  2. Става ли Gree GWH12KF za 32 кв.м.
    От kudj00 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 3
    Последно: 02-08-12, 11:40
  3. Отговори: 3
    Последно: 12-05-11, 11:07
  4. Малко помощ за избор/купуване на ново РС
    От Cko във форум Общ - хардуер
    Последно: 07-10-05, 09:18
  5. Нещо ново в Win XP Update?!
    От bestman във форум Windows
    Последно: 19-02-04, 16:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе