Първоначално публикувано от
Rado Smilkov
Та, климатикът, вари го печи го, работи като конвенционалка - он/офф. Пробвах го на ауто, на различни степени на турбината, с iFeel, дистанционното седи на масичка срещу него на 60 см. от пода. През деня е настроен на 18 С° - в кухнята има Прити камина (с фурна, модел FM 12kW) на дърва, майка ми става около 6-7 и я пали, престава да я зарежда около 2100, до 2200 е изгоряло всичко и тук идва ролята на климатика. На 18 С° е ясно, че почти не включва, просто Притито през деня е достатъчно, идеята беше да престане посред нощ да става и да зарежда, разбутвайки си съня. Имаше един злополучен Хичо преди Амбъра (RAS14eh1 - модел, известен с това, че след -1С° се смахва и не топли (има си тема даже...). Каквото и да правя, за мен Амбъра харчи повече от очакванията ми за климатик, клас А+++ и SCOP 5! Vizi, сравнявам с 20 годишна конвенционалка Пана (SC-A95KE, който замалко да засиля към изхода, ако не беше съфорумец - @babati) - 900W на -8 в София, скапан Самсунг AQV12NSAN, дето на -10 и 22 настройка папака около 400W, един GE35VA, с който се топлим в офиса.
Амбъра наистина много топли, всеки път го твърдя, просто духа 10 МИН, после 10 почива, пак включва и така - и то с по 2200W фучи, виждал съм го развъртян до 2850W, а не би трябвало да може, поне според това от сайта на вносителя -
Отопление | W | 745 (130 – 2400 |
, та се чудя дали не влизам в хипотезата на dodo2000...