@Jack Krauser ... да, нещо такова си мисля и аз, относно първия ти съвет. Относно почистването - видях как да си отварям панела за достъп до филтрите, но горе - наистина ще става ужасно прашно и ще търся начини за сваляне преди отоплителното ''кръщене''. Все пак го купих основно за отопление. Жената е влюбена в дизайна и когато бутах Акебоно-то, беше много настоятелна да е Сояла. И стана нейната. Нищо ново под Слънцето. И на мен ми харесва, честно да си призная. Определено са се постарали китайците. Колкото за духането - в нито един момент не е слабо. В "Турбо" режим се усещаще в дъното на другата стая (срещуположната на вътрешното тяло спалня/врата). На максимална степен пак беше някаква вихрушка и шум от дебита. Приятно става от 3-та степен (средата) и надолу. Клапите се въртят навсякъде и е много удобно. Вечер просто ни е некомфортно да спим на климатик, а и това е единственото време за проветрение на етажа, тъй че работим с настройките на дограмата
п.с. Не казах нищо за работата на външното тяло - едвам, едвам чувам нещо. Улицата е шумна и без друго. Като се приближиш до тялото се чува само един тих специфичен шум. Вентилатор ли е, компресор ли е? Не знам, но по никакъв начин не нарушава комфорта на терасата ми.