Страница 7 от 37 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 548
Like Tree241Одобрявам

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #91

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @Jack Krauser ... да, нещо такова си мисля и аз, относно първия ти съвет. Относно почистването - видях как да си отварям панела за достъп до филтрите, но горе - наистина ще става ужасно прашно и ще търся начини за сваляне преди отоплителното ''кръщене''. Все пак го купих основно за отопление. Жената е влюбена в дизайна и когато бутах Акебоно-то, беше много настоятелна да е Сояла. И стана нейната. Нищо ново под Слънцето. И на мен ми харесва, честно да си призная. Определено са се постарали китайците. Колкото за духането - в нито един момент не е слабо. В "Турбо" режим се усещаще в дъното на другата стая (срещуположната на вътрешното тяло спалня/врата). На максимална степен пак беше някаква вихрушка и шум от дебита. Приятно става от 3-та степен (средата) и надолу. Клапите се въртят навсякъде и е много удобно. Вечер просто ни е некомфортно да спим на климатик, а и това е единственото време за проветрение на етажа, тъй че работим с настройките на дограмата

    п.с. Не казах нищо за работата на външното тяло - едвам, едвам чувам нещо. Улицата е шумна и без друго. Като се приближиш до тялото се чува само един тих специфичен шум. Вентилатор ли е, компресор ли е? Не знам, но по никакъв начин не нарушава комфорта на терасата ми.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #92

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Няма ли тих режим, или нещо от сорта?

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #93

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Има Silence (слушалките) режим, ама нямах време да го тествам. Навън подухна свеж ветрец, а това не се е случвало от близо 2 седмици.

    EDIT към днешна дата:

    ВИДЕО - https://youtu.be/ZJzt_5dY3G0

    Не мислех, че Gree може да падне до такъв минимум. Машината не съм я забелязал да спира в нито един момент. Доволен съм, макар охлаждането да не е критерий за икономичност. Ако и зимата ме изненада с много топло и малко ток - щастието ще е пълно. Това е в графа 'добри пожелания'. Живи и здрави само! Поздрави и лека вечер на всички!
    Този пост е редактиран от presen; 04-07-21 в 23:22.
    Jack Krauser и mystikalrs харесват това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2021
    Мнения
    30
    #94

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Здравейте и от мен , много добра тема е станала с информация за новия Gree Soyal , аз се бях замислил за него още както излезна ама ми притесняваше дали може да пада на нисък минимум. А сега виждаме ,че вече са се справили от Грее с този недостатък , искам да те попитам и за още една дребна подробност работи ли вече като истински Инвертор или както го водят по сайтовете даже Хиперинвертор - демек дали работи на вкл./изкл. като си направи темп. или .......

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #95

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Грий никога не са имали проблем с минимума на охлаждане .. но на отопление нещата стоят по друг начин и не очаквам Сойала да пада под 350 вата

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2021
    Мнения
    30
    #96

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    дано да са успели и на отопление да пада на нисък минимум ( а и да работи като истински Инвертор - да не бъде на вкл/изкл като предните им модели ), колегата "Presen" дано да ни пуска инфо как се държи машината

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #97

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @pepkatatu, здравей и благодаря за коментара. Радвам се, че съм бил полезен. Кратък отговор на въпроса ти - за две седмици ползване на охлаждане, не съм забелязал нито един OFF на климатика. Сигурно, защото го тормозя с още две помещения. Следват подробности...

    Вече от позицията на минали 2 седмици работа със Soyal-a, искам да споделя още впечатления. Забележка: Коментарът отразява само работата на климатика в режим ОХЛАЖДАНЕ. Първо: в началото, климатикът работеше по макс 5 часа - следобедните часове до към 21:00. Навън температурите са около 30-35 на прогноза, но чувствайки се 35+ гр. реално, според мои усещания. Охлаждам с климатика 3 стаи и малко антре в къща (последен етаж и добре изолиран покрив). Поставен на 26 гр., климатикът се справя за половин час с хола, където е поставен и час и половина с другите стаи, където не успя за 5 часа да направи 26 гр. В другите стаи беше 27-28. Не мисля, че е голям проблем, предвид и факта, че обдухва през пространство врата. Дано такава да е разликата зимата, когато с него искам да отоплявам хола + една стая, която е срещу климатика.

    В началото на пускане, ситуация - 30-32 гр. вътре, голяма клапа горе и въртящи се наляво/надясно вътрешни клапи на 3 средна степен на обдухване, тръгва от 700-800 вата. След половин час, вече е на 400-500 вата. След още толкова време, достига 200-250 и тук се задържа най-много време. Около час. После слиза на 170-180.

    Тези дни обаче е як пек и реших, че няма да го изключвам вечер. Включен обаче на нощен режим (слушалките). Тук вече не се чува наистина нищо от вътрешното тяло, но като се приближиш си духа много деликатна студена струя. Изключва се и индикаторът за температурата на самия климатик. Поглеждайки ватметъра, отчетох нов минимум 135-140 вата. Или се кротва заради достигнатото задания... Или ниските обороти на вътрешното тяло го кара да пада на такъв минимум. Не знам как да си го обясня.

    Да отбележа, че до този момент (две седмици ползване), първата не толкова активно, но втората много активно, вече на зададени 25 гр., не съм забелязал в нито един момент OFF. В хола сме при него през цялото време и нито аз, нито съпругата го е усетила да спира. Вечер (сутрин), в малките часове, не мога да съм сигурен дали не е OFF-кал.Основно след 2 часа работа, на 3 степен и гореспоменатите настройки, забива на 150-160 вата. Това е очевидно някакъв оптимален момент, тъй като към 22:00 ч. го пускаме на степен 1 на обдухване. Резултатът на ватметъра е същият. Нито горе, нито долу. Едва ли ще го засека по-ниско. Аз и тези минимуми не знам как стига, предвид огромното външно и вътрешно тяло.

    Друго интересно наблюдение, което имам и направих - затворих вратата на едната стая и антрето. Тогава достигна 150-160 вата мноооого по-късно. Седеше най-дълго на 190-200 вата. Очевидно този климатик иска пространство, за да се "докаже" с минимума си. Ако разчитах на него само за 18 кв. хол при охлаждане, щеше да е лудост. Надявам се зимата при минус 10-15 вън, да се справя с такава лекота. Като цяло на пазара има по-икономични климатици на охлаждане. Аз обаче от този климатик ще искам сериозна работа зимата. Опатих една зима със Самсунга (само на хартия. Иначе май си е най-нисък клас Мидейка). Надявам се тази да се стоплим вече.

    Още нещо много важно, което искам да споделя. Изчитайки подробно книжката с инструкциите, след това и го пробвах на самото дистанционно, докато самият климатик беше изваден от тока, защото дистанционното лови отвсякъде, реших да го разджиткам. Знаете, че Soyal моделът (12-ка), разполага с триредово външно тяло и нагревател на дъното и компресора против заледяване зимата. Та, в нито един момент не очаквах да мина тънко зимата откъм ток, защото този нагревател по подразбиране ще се включва при -5 градуса вън. НО! В указанията ясно е показано 3 опции за работата на нагревателя. Когато на дистанционното няма индикацията (нещо като кръгче/лагерче) - значи функция нагревател работи автоматично. Когато има колелцето и ON - работи постоянно и когато OFF е изключен. Бях страшно доволен, че от Gree са дали тази свобода на избор на клиентите си. Все си мисля, че до - 10 гр., тази функция ще си стои на OFF, спестявайки ми някои 30-60 вата, за да топля улицата вън. Тогава ще споделя за дефрости и т.н. зимни изненади... Живи и здрави само!

    Още за дистанционното. В сравнение с жалкоподобното ми старо Самсунгче, тук има какво ли не. Да те следи струята, да те избягва. Да следи за хора в помещението и при липса да намаля потреблението, каквото и да рече това. Да си върти голямата дюза във всякакви пози. Хубаво щеше да е да снимам, докато го ръчкам, но и това ще стане. Нещо като ревю на опциите на дистанционното. Ще видим. Това е засега. Ако има нещо ново, ще се включа.
    Този пост е редактиран от presen; 14-07-21 в 22:50.
    estqwerty, bobivg, zxc0 и 3 други харесват това.

  10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #98

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Хубава машинка е явно Сойала ,но за мен има един съществен недостатък .. на отопление степените на турбината почват от 3та на охлаждане ( 24дБ ) ,и доста ще подухва с това огромно тяло ..

  11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #99

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Пресен, вярвам, че може да слезе още на охлаждане. Много зависи от външната температура. Ферито при външна около 20 градуса охлажда с 85 вата. Затвори му вратата и го погледни рано сутрин по хладно.
    П.П. При положение, че ще темперираш 3 помещения не търси много минимум.
    Машината вярвам ще излезе читава. Ако дефростите му са тихи колкото на Ферито ще останеш учуден.
    Хубаво е че ги правиш тези тестове. Да знаем какво да очакваме от този модел.
    Поздрави и продължавай да тестваш и да споделяш.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #100

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @Alexi... В момента е на АУТО и не знам на каква степен е преценил да се спре, но си е идеал. Пак казвам, че 4,5,6 и Турбо ми идват наистина ту мач, но 1, 2, 3 и нощен са си супер като духане. Така както ме охлажда сега в краката долу на дивана, си представям зимата как ще ми духа топличко на същото място. Нека си духа климатичето

    @mimojef... шанс няма, ако навън е 20 гр., аз да включа климатик да ме разхлажда. И в друг пост го бях казал, че в такива случаи работя с настройките на дограмата. Демек, няма шанс да ги видя тези въпросни минимуми. Абе, очевидно не го ползваме рационално климатика. Сутрин го изключваме, за да може къщата хубаво да се напече през деня, за да може към 17:00 ч. да бачка, за да докара 25 гр. вътре, където е 30-32 на термометър. Не ни е лесно и на нас, ама това е друга тема.

    ЕДИТ: През телефона винаги имам някакъв проблем с коментирането. Друго си е през лаптопа.
    Този пост е редактиран от presen; 15-07-21 в 20:14.

  13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #101

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    ОК.
    Има хора обаче които по различни съображения не си отварят прозорците нощем.
    Аз в момента съм така. Навъдили са се някакви ситни мушици които минават през мухарника и се трупат на телевизора. Ужас.
    Спя на климатик в момента.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #102

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от presen Виж публикацията
    @Alexi... В момента е на АУТО и не знам на каква степен е преценил да се спре, но си е идеал. Пак казвам, че 4,5,6 и Турбо ми идват наистина ту мач, но 1, 2, 3 и нощен са си супер като духане. Така както ме охлажда сега в краката долу на дивана, си представям зимата как ще ми духа топличко на същото място. Нека си духа климатичето
    Cooling Speed r/min1200/1050/950/900/750/600/550/450
    Heating Speed r/min1200/1050/950/900/800/750/650
    Предлагам да почнеш да свикваш с 4+ степен ако ще го ползваш на отопление ..

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #103

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @Alexi... 350 вата на отопление ще са сбъднат сън, предвид факта, че миналата година (предполагам, защото тестовете ми с ватметъра бяха от хладното началото на май месец) се топлех на перманентни 800-900 вата и пак не се сгрях. Но пък и аз разполагам с климатик 4 пъти по-скъп. Хубаво е да си вдигна малко критериите за икономичност Ще си направя експеримент да го пусна на 4 и 5-та степен с обърната в земята (застава пред големия отвор на вътрешното тяло) голяма клапа. Все си мисля, че да ти духа студено и да ти духа топличко на минус 10-15 градуса има разлика. В момента си говоря празни приказки. Като му дойде времето пак ще си говорим.

    @mimojef... разбирам те! При нас са най-вече онези гадинки, които ние наричаме смърдулки. Други ги наричат миризливки... хаха... и солидно количество досадни мухи.

    Ето и кратко видео за работата на външното тяло на Soyal-ката. За целта се опитвах да залепя микрофона на телефона за самото тяло, за да чуете максимално добре шумовете на климатика, а не разговорите долу на улицата или моето шляпане с чехли. Моите (невисоки) критерии за звуков комфорт на терасата, където си пием кафето/бирата, са покрити напълно. Поздрави и хубаво лято на всички! - https://youtu.be/eqdknMyh70g
    Alexi, mimojef и Jack Krauser харесват това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,601
    #104

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Честито.
    Безаварийно ползване, пожелавам.
    Изглежда си хубава машинка.
    Ще чакаме впечатления от отоплението.

  18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #105

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    абе машинката определено не е лоша ,особено в по просторни помещения ще покаже зъби .. и то е 12ката май ,макар че аз бих взел 9ка - хардуерно са еднакви

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 37 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Gree GWH12UB
    От KI_YOOU във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 576
    Последно: 26-01-22, 10:02
  2. Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
    От A40 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-21, 00:29
  3. Gree GWH24AAD-K6DNA4A
    От GearBest във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-18, 17:41
  4. GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    От georat във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 63
    Последно: 17-07-18, 10:38
  5. GREE I Crown II GVH24AK-K3DNC6A
    От P.Hristov във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 23-02-17, 21:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе