ще трябва да се пробва вадене на датчика извън тялото в буркан от компот ,щом не искат да си го гледат по гаранция ..
ще трябва да се пробва вадене на датчика извън тялото в буркан от компот ,щом не искат да си го гледат по гаранция ..
Дето се вика, преди да го видиш как работи на отопление и на охлаждане не го хвали.
Вероятно компресорът се е включвал за кратко, след което е спирал, по няколко пъти. Преди много години имаше такава простотия и при Тошиба. Отнякъде се настройва големината на температурната разлика между кондензатора и стайната температура, която разрешава развъртането на компресора. Това трябва да го знаят от грий. Ако съм прав, при по-студено време този проблем ще изчезне. Има начин да се разреши и без съдействие от грий, но ще е тъпо!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
климатика е създаден с претенции за висок клас ,не за среден .. А+++ е ,масивни топлообменници ,доста екстри очи сензори и т.н. ,Грий нямат по скъп модел реално ,Короната е на същата цена .. на хартия и мен много ми допада ,нещо дребно му пречи да работи както трябва
Да, ако го изключа напълно от контакта, и го включа, два-три пъти се включва за кратко, по пет-десет минути, и след това "забравя" да се включва, въпреки че температурата пада доста под зададената.
Някои дни се държи по-адекватно и се включва като падне температурата три-четири градуса под зададената, някои дни не се включва и при пет градуса разлика. Със сигурност обаче не работи както е описано в сервизната спецификация.
По спецификацията трябва да се изключва при +2 градуса от зададената и да се включва при -1 градус от зададената, ако приемем, че компенсацията е читава. Нещо е тотално сбъркано в този климатик.
На каквито и градуси да го пусна, никога не достига зададената температура преди да се изключи. Въздухът който издухва е много топъл и силен, в това отношение няма никакви забележки. Може спокойно да замести сешоар. Щеше да е прекрасен климатик ако ги нямаше тези проблеми с изключването.
Палев, температурата горе няма нищо общо с тази на кондензатора. От подгряването му идва тази простотия, лъже сензора за стайна температура.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Аз го видях този датчик къде е, но нали като работи климатика, въздуха се движи отвън навътре, тоест топлия въздух от кондензатора се всмуква навътре, колкото и да грее кондензатора, а и китаеца би трябвало да е предвидил загряването ...., ако това е проблема.
Този пост е редактиран от Palev; 05-10-21 в 15:42.
Моля, придържайте се към темите! Нека поддържаме форума чист и структуриран!
Тази вечер идваха да измерват показанията при работа на климатика. Относеоха се отговорно към проблема.
Техникът постави термометър със сонда забита в горния капак на климатика. Климатикът е настроен на 28 градуса.
Климатикът подуха около 10 минути и изключи, като сондата отчете 30 градуса. Стоя изключен около 40 минути и след това се включи, като сондата показваше 26 градуса при включването.
Температурата в помещението обаче не се покачи повече от 24.5 градуса. Според техника няма проблем с работата на климатика и работи по спецификация.
Странното е, че като включи на 26 градуса, за по-малко от пет минути вдигна пак 30 градуса горе при сондата, но температурата в помещението се покачи едва с 0.1 градуса.
Казаха, че мога да извадя датчика на климатика и да го пусна надолу по стената през канал за кабели.
Аз стигам до извода, че датчикът работи нормално, но температурата при него се покачва много бързо (и много бавно се понижава), и това осакатява работата на климатика и оттам всичките проблеми с работата му.
ама тебе те интересува колко е стаята ,а не колко показва сондата не им ли го каза ..
абе климатика не работи коректно .. няма климатик който при зададени 25 градуса да изключва когато горе при него са 25 градуса тия дето пишат софтуера не са малоумници .. само пръчките работят така