Страница 8 от 37 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 548

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,034
    #106

    Re: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Странното е че на 12 ката дават по нисък минимум в сервизното, но едва ли е вярно. Външния вентилатор духа ли силно при 150 вата консумация променя ли си оборотите и отворите колко са на външното тяло отдолу за оттичане зимата. На отопление ще е интересно до какви консумации ще пада преди да изключи.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #107

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @zxc0 - благодаря! Засега нямам забележка. Силно се надявам зимата да се справи с две помещения и отоплението им. Тогава искам да се очаровам.

    @Alexi - абсолютно! В по-голямо помещение този модел/размер би се развихрил повече. С тази струя/дебит (4,5,6-та степен) ще се справя доста по-адекватно с помещението. Ако зимата остана доволен, ще взема и една 9-ка за другото вкъщи.

    @mystikalrs - външното тяло е до мен в следобедните часове, когато тръгва от 700-800 вата. До мен е и на свечеряване, когато пада на 150-160 вата. Звук по-различен от обичайното положение не съм забелязал. Не случайно в предходния клип се опитах на максимална тишина вън да запиша работата на външното тяло. В следобедните часове ми е толкова неприятно излизането на тази тераса, но се навивам да проверя за разлики в шум и вибрации в различните ситуации. Аз преброих една по-голяма и две по-малки дупки + 1 с тапа на нея. В края на монтажа, човекът ме предупреди, че "това животно зимата много ще тече" и ще давя съседите долу. Каза, че трябва задължително да си взема вана, защото ще си имам проблеми със същите.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2021
    Мнения
    30
    #108

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Здравейте от мен ..... мн добра тема се получава колега presen само така с данните мисля ,че този път от Gree направили много много добра машина щом - В указанията ясно е показано 3 опции за работата на нагревателя. Когато на дистанционното няма индикацията (нещо като кръгче/лагерче) - значи функция нагревател работи автоматично. Когато има колелцето и ON - работи постоянно и когато OFF е изключен. Бях изненадан, че от Gree са дали тази опция на избор на клиентите си. Този нагревател ме спря да си взема (cooper&hunter supreme 12) тъй като там нямаш такава опция за нагревателя. И ДА мисля, че до - 10 гр. даже до -15 няма да имаш нужда да го Вкл. --тази функция ще си стои на OFF,
    В по-голямо помещение за моя хол който е 25кв.м. този модел/размер би се развихрил добре според мен (сега съм с Hitaci и до 23 гр. в помощението е икономичен , НО след това от 24гр става много лаком -според мен не смогва тогава ) .За това си мисля ,че С тази струя/дебит (4,5,6-та степен) ще се справя доста по-адекватно с помещението. Ако зимата си доволен колега presen , ще взема и една 12-ка май , а хитачито ще отиде в спалнята (ще е малко големичко за там ама ... няма какво др да се направи ).САмо да видим как ще е с тези минимуми зимата . И не на последно място смятам ,че Тази тема ще помогне да доста хора тъй като тази машина на Gree си заслужава вниманието и евентуално покупката . Поздрави от мен .

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #109

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @pepkatatu - И в моя случай този нагревател ме плашеше най-много, предвид изчетените теми тук за нордик модели. Прежалих тези опасения единствено поради уверението, че Gree топлят, което беше водещият момент при избора. Сега... и ценово офертата си беше добра, де... няма какво да си кривя душата. Парите са си водещ момент, няма какво да се самозаблуждаваме. Всички искаме евтино и качествено, ама... Когато говорим за икономия обаче, аз нямам ясни критерии за икономичност. Малкият ми опит с климатици ме кара да си мисля, че Soyal-а топли две помещения (27 + антре = 30 кв.м кв. общо) отлично 23-24 гр. при всякакви зимни условия под 500 вата, аз ще съм доволен. Какво разбирате ти и останалите под ''лакомия'' при отопление с климатик? Колко гълта този Хитак при зададени 24 гр. вътре и -5, -10 гр. вън? Питам, защото при нас зимата, най-много се задържа в този температурен интервал. За общо две седмици февруари-март да паднат до -15 и това е.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2021
    Мнения
    30
    #110

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    здравей @presen - ами лакомия аз поне разбирам климатика да не пада под 350W да вкл.- изкл. демек вдига клапите и спира , а инвертора просто минава турбината в много ниска скорост. А сега за хитачито(това е модела https://oxm.bg/produkti/klimatici/in...ac-35wed-dodai ) -в хол 25кв.м при външна темп. от -5 до -10 гр. на настроени 23 гр . пада минимума на 200-250 W , НО при зададени 24 гр. в помещенито под 400-500w не пада и дори не спира .. постоянно си е висока скорост , което ме навежда на мисълта ,че идва малко слаб за моя хол , при условие че дограмата е саламандър 12см. дебелина с 3-ен стъклопакет. За това се бях замислил за Soyal-а тъй като дебита му е повече от моето хитачи А и както каза ти Парите си имат значение но този нагревател ме поотказа тъй като не знаех ,че може да се контролира ръчно а и от vimax не ми го казаха . Сега за колко харчи моето хитачи за м. Януари за 25кв.м. в София 41лв. и това е така защото се пуска от 18ч до 00ч на 24 гр. а през другото време е на 23 ... ако е само на 23 е около 10-15 лв на долу . А за температурите при -15 и дори по на долу НЯМА да имаш никакъв проблем ...... ще се смогва перфектни Soyal-а, аз в спалнята съм с cooper&hunter но от първите модели (който евентуално ще бъде заменен с хитачито ако вземем Soyal-а) се справя супер дори и под -15 гр. . И да много си прав Soyal-а ще те топло много добре съдя от cooper&hunter който имам а те са от една фирма производител
    Този пост е редактиран от pepkatatu; 17-07-21 в 12:08.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #111

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @pepkatatu - разбрах! Моят Самсунг харчеше по 50-55 лв. на месец и не се сгряхме. Ти пак си бил добре, съответно аз мнооого, мнооого зле.
    Да, да... задължително ще ви държа в течение и зимата. Ето я иконката на дистанционното за нагревателя, като в този момент показва - перманентно изключен. С този долу бутон и натискането му се сменят настройките (Е-HEATER). Гарантирам, че това фирмено изображение отговаря 100% на реалността. Всички иконки/надписи на това изображение съм ги видял реално на дистанционното.



    ЕДИТ към днешна дата: Здравейте. Реших да пробвам схемата на @mimojef, за да достигна нови минимуми при работата на Soyal-а. За целта не изключвах климатика цял ден (на AUTO режим), цяла вечер (на безшумен/слушалки режим). Общо два дни. При положение, че две стаи са перфектно климатизирани, толкова колкото съм задал на дистанционно, сутринта в 07:00 часа - 140-150 вата. Очаквах да е по-малко. Или поне така казва колегата.

    Другото, което ми прави впечатление - този климатик не спира (OFF). Пак казвам - две стаи + антрето са идеално охладени и туй чудо не спира. Пускам му всички скорости - духа си, съответно скоростта. Пускам му AUTO - и почва да духа с мнооого слаба струя и така си стои и хич не му пука, че в стаята температурата е достигната. Днес се готвеше да вали и захлади. Навън беше хладно и влажно. Реших, че няма да го гася. Стои си на 150-160 вата и не се сеща пак да спре. Не се сетих да му вдигна температурата и да видя, дали нямаше да спре. По-запознатите да кажат дали това е проблем, защото скоро месец ще направя с този климатик, а аз не съм му видял/усетил OFF-a.

    И още малко за консумация и функции. Днес в обедните часове от 12:00 до към 16:00 си вдигна консумацията на 190-200 вата в AUTO режим. Реших, че е идеално време да си поиграя с функциите на климатика. Интересни са, особено това BigBrother оче в средата на климатика, което се движи и е доста смущаващо. При охлаждане, естествено че най-атрактивна е фукция AVOID/ИЗБЯГВАНЕ - https://youtu.be/MyDKd3i3xi8 . Функцията следи за движение и съответно засече ли човек (или движещо се топло тяло), мести клапите/струята далече от него. Ами, работи функцията, но все си мисля, че ако климатикът е поставен централно в помещение, ще е още по-полезна и най-вече ефективна. Реагира сравнително бързо. Поздрави!
    Този пост е редактиран от presen; 20-07-21 в 01:54.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2021
    Мнения
    30
    #112

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    presen здравей от мен ... малко се загубих ама все на работа малко е странно,че не е спирал до сега (off) принцип не трябва да спира на пълно , а да върти турбината много слабо - нещо от сорта на 11w(толкова консумира -показания на ват метъра) .Като за начало му вдигни тем. с 1гр. на горе и не го оставяй на auto ами на по силна степен така се прави като е на охлаждане ...примерно на 5 степен ....и виж как ще е . И като последен вариант за пробата просто направи така ,че да охлажда само помещението в което се намира (ако е възможно) и ще чакаме резултати от тестовете ти .
    Този пост е редактиран от pepkatatu; 23-07-21 в 00:08.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #113

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Здравей, @pepkatatu . Относно предложението ти - няма шанс, вариант, сценарий, в който аз да се затворя в една стая със Soyal-ката в 18 кв.м хол и той да духа на 5 степен. Настроен на 25 гр., с отворени две врати към две спални и антре, става супер хладно... абе, студено си е направо. Това не е и здравословно, честно казано. Сега сме си намерили нова схема със съпругата. Преди да се приберем от работа (час, час и половина) го включвам през мобилното приложение (Gree+) на 25 гр. охлаждане + максимална перка (не турбо). Като се приберем, целия етаж е охладен (си е хладилник), след което му забивам първа степен на духане. Знам, че ползваме климатика неадекватно, но това е положението. Така се чувствам добре и комфортно. Като се приберем от работа, климатикът работи на 200 вата. След още 1 час, вече забива на 150-160 вата. Тази седмица вечер беше по-хладничко и го изключвах към 21:00 часа. И пак да кажа, че OFF не съм видял още. Сорри, пич! Просто не мога да си причиня този експеримент/тест.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,547
    #114

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Само на мен ли ми се струва, че просто машината не е подходяща за тази квадратура?

    Имам предвид, че идва мощна за стаята.
    Този пост е редактиран от gurcayy; 26-07-21 в 20:18.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #115

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @gurcayy - напълно прав си, че машината е голяма за 18 кв.м. ми хол. Идеята за купуването му е, да се справя с отоплението на този хол + още една стая 15-16 кв.м. Монтиран е точно срещу вратата на въпросната стая за по-лесен достъп на струята. Силно се надявам зимата да се справи с двете помещения. Колкото за охлаждането - целият апартамент е отворен и няма грешка. Иначе, да... климатикът е с много големи дебити. По-горе съм писал, че нагоре от 3 степен става сешоар и виелица в холчето. 12-ката на Soyal-a иска пространство. Факт.

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #116

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Идеята е тъпа, не се прави така. Сигурно това е имал пред вид колегата. Под "тъпа", имам пред вид пари, хвърлени на вятъра.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,600
    #117

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Щом не изключва на охлаждане, къде е голяма, че не виждам?
    Отоплението е поне 3-4 пъти по-тежък режим.
    140-150W, колко повече да падне - явно има топлоприходи помещениято.
    Искате хем да не духа, хем да няма шум, пък да топли и охлажда!
    Това как да се случи без огромно вътрешно тяло - нещо което е изпълнено в случая!
    Пий си бирата, добър ти е климатика!

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #118

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    @zxc0 - За отопление ще работи върху 29-30 кв.м. Надявам се да не са му много. Колкото до охлаждането и въпросните минимуми на които се застоява - аз съм доволен, при положение че близо 50-60 кв. от етажа са идеално охладени. За лятото му съм намерил цаката. За топлото - предстои. Пия си кафето и бирата... всичко е точно. На този етап аз съм доволен.

    Колкото до икономиите и минимумите. Режим "изключ" е най-икономичен

  17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #119

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Помещение от 18 кв.м. става на 30 кв.м. с два вентилатора. Практикува се само при охлаждане. Отоплението им ще е с нулев / отрицателен комфорт. Пробвано е.

  18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #120

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    явно бая си духа тая машинка .. бях я загледал че е интересна ,но странното хрумване минималния дебит на отопление да е колкото на 4та степен на охлаждане гарантира пълна липса на комфорт в този режим ,особено в малко помещение

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 37 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Gree GWH12UB
    От KI_YOOU във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 576
    Последно: 26-01-22, 11:02
  2. Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
    От A40 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-21, 01:29
  3. Gree GWH24AAD-K6DNA4A
    От GearBest във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-18, 18:41
  4. GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    От georat във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 63
    Последно: 17-07-18, 11:38
  5. GREE I Crown II GVH24AK-K3DNC6A
    От P.Hristov във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 23-02-17, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе