А вакуумираха ли ги при монтажите
Остава и да не са ги вакуумирали.Все си мисля ,че вече не са останали монтажници, които не пускат помпата, ама знам ли.Хитачи-тата от средната серия винаги са си работели добре.Моя е вече на 11 години и до сега си работи без никакъв проблем, а е виждал бая студ и мъгла през годините.Най.ме кефи, като видя под тавата висулки по 40-50 см, а дренажа не се е запушил.
Този пост е редактиран от Genadi80; 13-09-17 в 17:31.
Този пост е редактиран от Genadi80; 13-09-17 в 17:29.
[QUOTE=Genadi80;835253]Нещо май ще се заяждаме ми се струва.
Важно е,ти да си доволен. Кой каквото ше да си пише. Всеки да си гледа неговата машина. Човешкото око / Завист/ насита няма.
Този пост е редактиран от toto4ev; 13-09-17 в 21:20.
Отгоре и отдолу си има капаци на тялото, не мисля че е предвидено изначално оттам да засмуква въздух. Наистина, странѝцата и на мен ми се струва близко до стената, но и като гледам при Генади не е имало голям избор за мястото. Мисля че, отзад си има достатъчно пространство, просто не се вижда на снимката.
Признавам си, че споменатата препоръка не съм я срещал никъде, а се рових много за информация и разглеждах доста ръководства, инструкции, монтажни схеми и тн.
Все едно, да пожелаем на Генади дълга и безпроблемна работа на климатика!
Малко от моя почти едномесечен опит с машината. За този период работѝ само на охлаждане. Първият ден му зададох 25°С и авто режим на вентилатора, но по-късно чак ми стана студено; увеличих го на 26° и намалих на най-ниската степен вента. След това не съм го пипал. Живея във Видин, летата тук са задушни и по-топли като цяло. За целия период ми е изхарчил общо 65,4 kWh, което ще дойде около 12 лв. Първите 10 дни беше средно 3,32 kWh на ден; за дните от началото на септември досега - гледам, че е паднал на 2,48 kWh средно. Тази вечерта го спрях; пуснах да видя каква е тая функция CLEAN (още работи). Показанията са според инфото от дистанционното, възможно е реалното отчитане да е различно; темп в стаята пак отчитано на ДУ е 24°. Машината работи он/офф. (Отварям скоба - сякаш съм останал с впечатлението, че за много колеги във форума влизането в он/офф режим е нещо лошо и нежелано. Правилно ли съм разбрал? Защо това да е лошо нещо?! Отдавна се каня да попитам, само не знам в коя тема ) Интервалите са около 10-12 минтутни - около 9 мин леко доловима струя; след това се усеща че турбината завърта за около ±30 секунди, следвани от около 90 секунди, в които духа по-силно и плавно намалява.
Чисто субективното ми преценка е по-важната за мен - а тя е много добра. Спя в стаята с климатика (около 2 м. от мен) без работата му по какъвто и да е начин да ми е докарала дискомфорт или да ми пречи на съня.
Предстои да го видя и зимата как ще се държи на отопление, което ми е по-важно. Надявам се отличната му работа да се продължи и тогава.
Този пост е редактиран от Sergey; 13-09-17 в 23:09.
Не е лошо, въобще не е лошо. Просто като си работи постоянно е по хубаво.
Ако не ти прави впечатление няма значение дали работи on/off или работи без да изключва. Мене лично ме дразни припукването от това непрекъснато вкл./изкл. и форсирането на турбината. (става въпрос като съм си легнал вече, а и през ноща ме будят чат пат, )
На супер тих режим турбимата не се чува дори при on/off.Цяло лято спим на него(първият който купих),а вчера монтираха втория в хола и спахме почти под него,нито шум от турбината нито неприятен полъх под вътрешното тяло.
Sent from my Sony Xperia Z3
Ще те помоля да се въздържаш от подобни вулгарни изказвания по адрес на участници във форума! Нарушаваш правилата на форума, а това не се толерира!
Правилата не ги знаеш, убеден съм. Ако ги знаеше, нямаше да се държиш по подобен просташки начин. Никой от участниците във темата и форума, не заслужат подобно отношение. Ясен ли съм? Извинението не е решение...