Видео ревю на 18psb за феновете на Хитачи
https://youtu.be/YpXpRRU7xkM
Много хубава машинка. Само цената и да беше, като на PSA-то... Да съм си заврял веднага едно в спалнята.
Хубава машина, солиден хардуер, но на тая цена, която му искат в България могат да се намерят далеч по-добри климатици с много по-голямо топлоотдаване, примерно нокрия х, японски...
Ама разбирасе, джак! Една 24-ка на Трео направо го отнася, като бръмбар - сламка! Имаш ли си бегла представа за вътрешното тяло на PSB? Нокрията е далеч зад това хитачи, ще разбереш, като минеш урока за мухъла. По-добра машина за домашно ползване, без каквито и да било ограничения от PSBто на Хитачи не съм срещнал. Изключвам ония с къщичките, защото не ги разчитам.
Последната версия не беше ли PSC?По въпроса са мухала,във видеото руснака вади един алуминиево пликче в което е онова прословуто уасаби,което се поставя от лявата страна на машината в специална касета.Мириса му направо те удря в главата,казвам го защото в японския му дядо има тази касета,която не беше отворена когато се сдобих с него.
Я дайте малко разяснения. Каква е връзката м/у уасабито и мухъла-премахва спорите или мирише по-силно, та не се усеща мухъла? Иначе машината изглежда добре хардуерно, но почистването на филтрите не мисля, че ще е ОК, освен ако не се пуска поне веднъж на 24ч.
Между другото ето нещо интересно от преди 10 години.Като отворите линка му дайте гугъла да го преведе.
https://kaden.watch.impress.co.jp/cd...0/09/3024.html
PSA-то, 18-ката, около 1700лв. ли струваше? Каква е причината, цената на PSC да е толкова по-висока?
Разликата е само в по-голямото дистанционно. За едно дистанционно и една прахосмукачка искат над 3000 лева в България.
В Румъния 18-ката я продават за ~ 1200 евра, но според мен и тая цена е висока за климатик с максимално отдаване 4,8 киловата на отопление.
Тия хитачита имат два недостатъка, които така и не са оправени още от предните модели
- датчиците на външното тяло трябва да се преправят заради чести дефрости
- китайците са спестили докипател и заглушители на фреона(вероятно заради скъпото вътрешно тяло, което оскъпява много крайния продукт) и бръмченето на компресора се предава по тръбите.
Тия руснаци на клипа са много забавни.
- Где докипатель?!... Нету докипатель!