Някой с впечатления от Shirokuma?
Извинявам се за закъснелия отговор, но ще ви кажа накратко какво стана:
1. Температурните разлики ги оправих някакси, като му пускам в началото мощен режим и после вентилатор на 4 или на 3, стига градусите, мерени не по дистанционното, а по дигиталния термометър в стаята. С две думи - справя се добре, даже и когато последните дни беше станало доста студено
2. Обаче си остава проблемът с дистанционното, което отказва да командва вътрешното тяло и то вечерта и през нощта. Заради това ми смениха:
- първо само дистанционното, но проблемът не се реши,
- после ми смениха и част от платката на вътрешното тяло, проблемът си остана,
- след това смениха цялата платка, но резултат нямаше
- днес ми смениха цялото вътрешно тяло и познайте какво се случва - тази вечер дистанционното отново не може да командва вътр.тяло.
За такова чудо някога чували ли сте?
И батерии сменях, и днеска пак ново дистанционно донесоха и нови батерии сложиха, и сега от 5 см. го пробвам - не и не.
- - - - - - - - - -
Пробвах и друг трик - като го изключа и включа директно от вътрешното тяло няколко пъти, накрая проработва и нощна смяна, но за минута-две сигурно и после пак отказва.
Нищо ново и различно няма в сравнение с предишния климатик - ТВ-си е на същото място и не е в непосредствена близост, има аплик на стената под вътрешното тяло и това е.
- - - - - - - - - -
Невероятно! Като изгася халогенната лампа аплик, която е на около 30 см. под вътр.тяло, работи! Не смея още да се радвам.
Друг възможен източник на подобни смущения може да е друго дистанционно, на какъвто и да е друг уред. Преди години бях "побъркал" техническият отдел на Булсатком, че не им работи приемника, а проблемът се оказа дистанционното на една аудио уредба Самсунг. Само наличието му, без да се борави с него пречеше на работата на приемника с неговото си ДУ. Ако имаш други ДУ ги изнеси в друга стая или махни батериите и тогава пробвай климатика.
При мен проблемът беше от самото присъствие, без да се борави с него. Един момък от поддръжката на Булсатком се сети да ме пита дали в стаята няма друго ДУ. Отговорих му, че има, но не се пипа. Той ме накара да го изнеса от стаята и цифровият приемник си заработи нормално.