Страница 64 от 90 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1341
Like Tree645Одобрявам

Климатици Hitachi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2017

Отговор: Климатици Hitachi

Благодаря много за помощта и съветите, но най-лесно ми се вижда просто да загасвам въпросната халогеннна лампа, когато боравя с дистанционното. Само съжалявам, че се отвори толкова допълнителна работа за отстраняване на предполагаем дефект, какъвто не е имало от самото начало. Обаче Хитачи да вземат да си го запишат това в инструкциите за монтаж на вътрешни тела, защото мисля, че сега го няма. А защо този ефект не се получаваше при предвишния климатик LG за мен си остава загадка.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Другия вариант е да смениш крушката с нова или от друг тип. Не винете климатика.
    Mega, rosswen и Rado Smilkov харесват това.

4. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от BGanio Виж публикацията
    Благодаря много за помощта и съветите, но най-лесно ми се вижда просто да загасвам въпросната халогеннна лампа, когато боравя с дистанционното. Само съжалявам, че се отвори толкова допълнителна работа за отстраняване на предполагаем дефект, какъвто не е имало от самото начало. Обаче Хитачи да вземат да си го запишат това в инструкциите за монтаж на вътрешни тела, защото мисля, че сега го няма. А защо този ефект не се получаваше при предвишния климатик LG за мен си остава загадка.
    И сега заработи ли както трябва?
    П.С. Сега се загледах в снимката ,ми то тази крушка свети директно в него.
    Този пост е редактиран от Genadi80; 03-03-19 в 09:18.

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от BGanio Виж публикацията
    Защото неговото ДУ е работило с друг тип сигнал или с друга честота и не се е влияело от излъчването от лампата. Тази лампа каква е-има ли електроника?
    tony34al одобрява това.

6. Тук е от
    Sep 2017

Лампата е най-обикновена халогенна и може да се регулира посоката на светене, но не помня да съм я пипал скоро. А аз климатика не виня при това положение, но не пречи Хитачи, а и други производители да ги запшат тези неща, за да се пестят време, пари, усилия и на търговци, и на клиенти.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Аз си мисля ,че е добре да споменеш и фирмата монтирала и сменила както платки така и накрая цялото вътрешно тяло.
    Щом са съвестни и са положили грижа за клиента .
    rosswen, Genadi80 и Rado Smilkov харесват това.

8.  

9. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

Ъъъъ, това с "да се регулира посоката на светене" не го разбрах!? Имаш предвид регулиране на силата на осветеност ли (димиране)?

Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk

10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Аз си мисля ,че е добре да споменеш и фирмата монтирала и сменила както платки така и накрая цялото вътрешно тяло.
    Щом са съвестни и са положили грижа за клиента .
    Защо си мислиш, че друга фирма не би сменила платки и други части от гаранционен климатик, след като има доказана неизправност? По-нагоре има информация от къде е купен и снимка на монтажа, който няма да коментирам, достатъчно ми е да прочета това.
    1. Температурните разлики ги оправих някакси, като му пускам в началото мощен режим и после вентилатор на 4 или на 3, стига градусите, мерени не по дистанционното, а по дигиталния термометър в стаята. С две думи - справя се добре, даже и когато последните дни беше станало доста студено

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Rado Smilkov Виж публикацията
    Ъъъъ, това с "да се регулира посоката на светене" не го разбрах!? Имаш предвид регулиране на силата на осветеност ли (димиране)?

По-скоро някой спот.

12. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

Аха... Разбрах, понятиино недуразумение... [emoji16]

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Добре де тия техници от небето ли падат .. осветителни тела в близост = 90% шанс за тия проблеми .. баси направо съм в шок .. сменя платки дистанционни вътрешни тела ,не е чувал че осветителни тела в близост пречат ..
    Gyokov одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Халогените се сменят с диодни.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ами има едни книжки с климатика там има упоменато монтажа на вьтрешното на растояния до тв лампи хладилници и тн. Четете ги тия книжки и гаранционните също. Аз не съм имал такъв случай но се сетих за инструкциит.
    Genadi80, stainway и dimjek харесват това.

17. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

Велев, то ако имаше повече хора като теб и другите профита, дето не само знаете какво правите, а даже и книжките сте чели, форумът нямаше да го има и хората да реват от монтажи и разни фирми и фирмички... [emoji16]
    П.П. Халогенната лампа ( ака "крушка") има доста интензивно излъчване в инфрачервения спектър, доколкото си спомням, което и обяснява "феномена", който дискутираме, да не говорим, че явно е и насочена директно в приемника на машината...

Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 04-03-19 в 01:17.
    rosswen одобрява това.

18. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Инверторните климатици как определят в какъв режим да работят ? Понеже началото на месец Mарт е доста топло, забелязах че климатикът работи в режим on/off, дори когато външната температура падне около 0 градуса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 90 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе