За 1200лв., Дайсекай ли искаш, бе ревльо? При така поставен въпрос, отговора си е съвсем на място.Първоначално публикувано от avast3
За 1200лв., Дайсекай ли искаш, бе ревльо? При така поставен въпрос, отговора си е съвсем на място.Първоначално публикувано от avast3
Стана интересно - как се монтирало навън какви били хората парвещи монтажа там и т.н. Смея да твърдя, че в БГ има фирми и то немалко, които правят монтажи много над средното европейско ниво. Казвали са ми го лично хора от фабрики на Panasonic и Hitachi, когато са идвали на посещения тук. И са оставали изумени от нивото на нашата работа. Разбира се цената не е 140лева с ДДС. От друга страна аз приветствам нововъвеждащите се норми и сертифицирането на монтажните фирми, които ще ограничат броя монтиращи (т.е. ще изчезнат тези със Прими-те, старите рязани москвичи, Спаркита-та, липсващите вакуумпомпи). Лошото е, че тогава ще се наблюдава скок в цените на монтажните работи. Все пак тези сертификати струват доста пари и време и сертификатите не се дават, а се изкарват. Все пак хубавото, е че вече няма да може да има недоволни клиенти от качеството на монтажа, защото шансът уредите да бъдат монтирани ОК ще се е увеличил много. Тук у нас наблюдавам едно крайно негативно отношение към монтажниците на климатици - те са някъде около хората работещи в Чистотата- като отношение и заплащане. Но все пак те носят малко по-голяма отговорност от изхвърлящите боклука. Не казвам че работата им е като сърдечни хирурзи, но все пак. В Испания, например, има фирми, които само монтират, не продават, и са безкрайно доволни от резултата. Тук ако извършваш само монтаж без продажба изгасваш след 18-24месеца- което означава, че има нещо нередно.
И аз преди време си направих труда да систематизирам монтажната дейност на базата на 15-годишния ми опит в това отношение е ето какво се получи:
http://www.climamarket.bg/wp-content...-Montage20.pdf
Но като сметнеш една 12-ка излиза 192 лева с ДДС и то само с включена стойка и без материалите. Принудихме се да обявяваме цената на монтажа заедно с климатика, защото иначе само като чуят ни обявяват за кожодери и какво ли не...
Една от основните пречки е, че голяма част от целокупния български народ припечелва парите си с отявлени кражби и измами и поради тази причина когато трябва да оцени стойността на едно занаятчийско упражнение, което е един монтаж на климатик той даже не е способен да прояви подобаващо уважение към труда на другия, той даже не знае какво е да се трудиш, да се усъвършенстваш и да бъдеш професионалист. Поради тази причина той изпитва невероятен оргазъм когато "чупи" някого в цената, защото той утре няма да се яви пред същия този някой и да защитава своя собствен труд и професионализъм.
Като допълнение ще допълня това, че в България собствения труд е безценен а този на другите хора трябва да е безплатен! Това е национален манталитет. Другата мисъл е, че колкото и да платиш на майстор ако е мърляч пак така мърляво ще свърши работа!
Ха, ха, ха, ха Не бе, слънце, за тези пари не може да се очаква разходка в околоземна орбита. Ама се надява човек, че ще получи що-годе някакъв киматик, а не АН-24, набиращ височина и перманентно покрит с лед през зимата.Първоначално публикувано от KasapЕй това, което написах по-горе отговаря на дефиницията(определението) за оплюванеПървоначално публикувано от justify
При положение, че из целия форум, няма нито едно мнение, характеризиращо Фуджика, като тиха машина, интересно защо си се подвел и имаш подобни очаквания... И бих казал, че климатика, който имаш е чудесен, в сравнение с "оплюван" такъв, притежаващ отрицателен СОР при -5о, и бонус - проблеми със сервиза. Колегите, ремонтирали някога Хитак, ще потвърдят, че е доста... хм, специфична за сервизиране машина. В заключение - 1000лв. са недостатъчни за покупка на приличен климатик. И въобще избора е компромис, иначе нямаше да си търкаме толкова клавиатурките.
Ами, щот' много топлел зимъска, когат' сняг забръска . Шумът от външното тяло се преживява някак(с много компромис), за вътрешното не ми се говори, но гадната нискочестотна вибрация, която се предава по стената(тухла, а не бетон или ютонг), при отрицателни температури и се усеща на целия етаж ме влудява на моменти. Когато реших да взема "...уджик"-а, знаех за старстта му към траш-метъла, но той надмина всичките ми очаквания с изявите си в този стилПървоначално публикувано от Kasap
"...уджика" , да се свети името му и дълги години да носи прослава на Отца(Fujitsu), Сина(General) и Светого Духа(Fuji), аз, с риск да изрека богохулство, не мога да си изкривя устата и да нарека "чудесен". Прекалено много са нещата, които му липсват, дори и спрямо този с отрицателния СОР, който съм бучнал в съседната одая и ме стопля и в най-суровата зима, при 3 външни стени без изолация+3 прозореца и без помощ отникъде. Това, че оревах света, когато взех Хитачито, че не ме топли в студа, се оказа не проблем на климатика. Проблемът бе, че аз понеже съм малолитражен в главата, не прецених, че поставям машината в прекалено спартански условия и я изцеждам максимално, а очаквам чудеса. Ама нали се доверявам на преценката на фирмата... А, "...уджика", поставен в много по-благоприятни за него условия спрямо Хитачито, по никакъв начин не блесна в очите ми през отминалата зима като отоплителна мощ, честно. Справяше се що-годе прилично, стига да не е яко обледен, деПървоначално публикувано от Kasap
А това, за 1000-та лв и приличния климатик...мноооого си прав
Регистрирах се на сайта на ХИТАЧИ и от там изтеглих един огромен ПДФ файл с мощностите на климатиците на ХИТАЧИ при всякакви температури и огромно количество технически данни за машините, които на други места ги няма.Дайте акъл как да ги направя достъпни за всички, някой да помага.
Чрез DOX на "абв.бг" В пощата има функция прикачи към DOX прикачаш с "качи"(една зелена стрелка горе вляво) и след това му кликваш квадратчето за да може да шерва, след което чрез "сподели" взимаш линк и пускаш тук във форума.Максималният размер на файла в DOX е 50МБ, а максималният размер на пощата е 3 ГБ.Първоначално публикувано от edi1
И с Гугъл документи става, но там мисля, че е по-малко мястото.
Сега ще пробвам, 39 МБ е файла.Ето го - http://dox.bg/files/dw?a=4c47eec2cd .Май стана работата.
Похвално Еди,та най после да видим,откъде идва ''Голямата сила'' на ''змейовете'',та и малко ток да погорват.
Интересно YH5 серията е със стенд бай консумация от 6 вата независимо какъв е капацитета на климатика-дали е 35-ца или 50-ка, докато за 18/25/35/50FH6 серията за стенд бай консумацията пише "в зависимост от външните условия/среда", което ме навежда на мисълта, че серията е с подгряване на компресора...
Изобщо всички серии на които срещу "stand by power consumption" е написано "refer to outdoor" са с подгряване на компресора.
Това което се продава в ЗОРА като серия "FH7" обаче, го няма в този файл и нищо чудно да си е измишльотина на зора.Нокрията обаче е най-доброто в сравнение с другите 50-ки и FH6 и FH5 серията на хитачи ги удря много яко в земята.На 50-ката на хитачи от FH6 серията при -15 градуса навън и зададени вътре +24 градуса и остава 2100-2200 вата, докато на Нокрията 14-ка при същите условия има мощност от 5.46кв(5460 вата) -повече от двойна разлика в мощността.
Ама то всичките им сплит модели описани в сервизното под -5о вече са с по-малко от 50% топлоотдаване при зададени 20о вътре. Интересно защо за флагмана им SX8 нямаше табличка с отдавани мощности и консумация при различните Т или аз съм я пропуснал.