Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 129

Hitachi RAS/RAC-D14EX3 - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Re:Hitachi RAS/RAC-D14EX3 - впечатления

Подновявам темата заради нов евентуален проблем.

При монтажа на климатика момчетата от фирмата си свършиха много добре работата, но моторчето на предния панел не работеше и се наложи в последствие да се подмени.
    При поставянето му дойде един отявлен екземпляр от фирмата, който реши, че с клатене и наместване на вътрешното тяло ще намести и моторчето по някакъв начин, а защо го направи, нямам идея, дори леко понапука стената. Представи се като "нещо като управител на фирмата" и аз не посмях да възразявам, щото си викам, щом управителят е това, се предполага, че няма на кой да се оплача, освен на КиК електроникс. Оказа се, че не е никакъв управител, а само му се иска да е такъв.
    След "монтажа", климатикът започна леко да пука - пластмасата, от време на време, особено при по-силна въздушна струя. Е, да, ама това дразни много! Особено нощно време, защото в тишината се чува ясно, а ми е почти над главата.
    Обадих се в сервиза, момчетата ще дойдат да видят за какво иде реч, защото според мен е от якото тресене на онзи недовършен екземпляр техника
    Искат да демонтират вътрешното тяло и да го носят в КиК за около месец, което пък мен ме притеснява, не ми се иска да излиза от нас, щото от там нататък май само по ремонти ще ходи. А и съм убедена, че е от "нежните ръце", които го пипаха

Обаче ме притесни едно - одеве самият управител ми каза, че този модел с тези моторчета имал много проблеми и се оказал особено несполучлив и може да е от него. Айде да коментираме това? Имате ли вие проблеми с моторчето на падащия панел, пука ли ви пластмасата, работи ли климатика нормално?
    Щото ако не е така - рекламация в ТМ и си взимам друг климатик. Но пък този ми харесва.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Проблема май е в главата на "управителя".Опитай ти да размърдаш вътрешното, нищо чудно да го е посукал, като го е натискал.

4. Тук е от
    Oct 2011

Мерси, Еди!
    И аз съм съгласна с теб. Чудя се, ако ги накарам да го размонтират и пак да го качат, дали ще е проблем? Аз имах чувството, че този маймунски екземпляр ще го изкърти заедно с дюбелите.......... Иска ми се да съм информирана и да знам какво ще ми говорят техниците, щото не го давам в сервиз! Ако излиза от нас, ще е за рекламация само. Убедена съм, че не е от мотора. Дори вече търся "заместваща престация" от магазина
    Но някак си емоционално се привързвам към вещите си и си го харесвам. Особено като ми направи с другия Hitachi RAS/RAC-E14Н2 сметка от 41лв за месец през ноември/декември при стандартни сметки за ток от 18-20лв

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Н2 си е желязна машина.накарай ги първо да откачат тялото и да проверят металната конзола отзад, дали е наред и после пак да закачат тялото както се полага и да пробват как работи.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от bebka

Обаче ме притесни едно - одеве самият управител ми каза, че този модел с тези моторчета имал много проблеми и се оказал особено несполучлив и може да е от него. Айде да коментираме това?
    Коментирам . Проблем има и наистина е често срещан, но не е с моторчето, а със зъбните предавки, които задвижва. Отстранява се елементарно за около 2 минути. Ако климатика е от Технотата, които имат договор за монтаж и сервизна поддръжка с външни фирми, то проблемът може да е от мотор, изгоряла платка, че даже и от компресора .

Цитат Първоначално публикувано от bebka
    Имате ли вие проблеми с моторчето на падащия панел, пука ли ви пластмасата, работи ли климатика нормално?
    Щото ако не е така - рекламация в ТМ и си взимам друг климатик. Но пък този ми харесва.
    Имах проблем с панела в началото, но фирмата която ми монтира климатика ми отстрани проблема за секунди. Пластмаси съм чувал да пукат мнооого рядко и то при екстремно покачване на температурата в стаята.
    П.П. Относно проблема и мераците за рекламация...проблемът най-вероятно не е в климатика, а в монтажниците...

7. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте, отчитам работата на климатика в настоящите минусови Т:
    Работи на 21 С, на автоматична вентилация и отопля. Външното тяло малко взе да се чува, но мисля, че е нормално. Изключително тих и рядко включва на по-висока мощност обдухването.
    Относно другия Hitachi RAS/RAC-E14Н2 - повече духа, но и топли. Разликата с двата е следната - първия е тих и поддържа Т със слаба въздушна струя, а втория е със силна въдушна струя. Парно не пускам, но е факт - сградата е топлофицирана. И двата са настроени на 21 С, като термометъра показва същите градуси.

Колкото до пукането - постепенно се успокои и сега се ограничава до слабо пукане по време на размразяване. Въпреки това, ако трябва да съм откровена, не съм доволна от монтажната фирма, точно заради този маймуноподобен екземпляр, който щеше да ми изкърти климатика от дюбелите. Иначе, първоначалният монтаж си беше екстра.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Радвай се бебка, че топлят, дзверове са това

10. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте господа.Ще си копувам климатик и съм се спрял на HITACHI RAS/RAC-D14EX3, единственото което ме притеснява в модела е че е Китайски.? а не както познати си купиха преди две години японски.Има ли някакво значение и за 1200 лв може ли да се намери нещо по добро.Ще отоплявам стая в Несебар и част от коридора, претполагам е нормална машина!

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

plamenvolodiev, Hitachi от 2000 година се сглобяват в Китай. Даже и тези за японския пазар...Няма такъв филм, че са си купили японски....Може да и бил за японския пазар на 100 или 200 волта.

12. Тук е от
    Feb 2012

Което ще рече че този модел е добър и няма проблеми с него.Да не се замислям много много над подробности , все пак е един климатик?

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Я виж на Мицубиши GE35 и Панасоник 12 LEK,понамалени са им цените.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2012

MSZ/MUZ GE35 VA е за 1399 лв малко по скъп е но наистина има хубави характеристики.Какво производство е ?

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Може на тая цена с монтаж да го намериш,тайландско.

17. Тук е от
    Feb 2012

Господа а какво мислите за SHARP AY-XP 12 LSR

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от plamenvolodiev
    Господа а какво мислите за SHARP AY-XP 12 LSR
    Има цяла тема за модела.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
    От avast3 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 62
    Последно: 28-02-13, 00:13
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi RAS/RAC-D14EX3 антибактериален филтър
    От Abadon във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 29
    Последно: 17-11-11, 09:34
  4. HITACHI RAS/RAC-D14EX3 - става ли за 22m² ?
    От sladi4kia във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 3
    Последно: 14-10-10, 23:03
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 - споделете впечатления
    От pako1 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 05-02-07, 03:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе