Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 129

Hitachi RAS/RAC-D14EX3 - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Re:Hitachi RAS/RAC-D14EX3 - впечатления

Мислиш ли, че не сме пробвали и с VACUUM-DUST-cleaner-a. С водичка си е друго! - И без излишно търкане.

Доп. Естествено НЕ с гореща вода! И там става въпрос също за WASH i DRY - преди обратното поставяне!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от mirowski
    Егати интерпретациите тука.
    В снимките от инструкциите, които съм прикачил по-долу, ясно е казано как да се почиства и как не!
    В точка "2" ясно е обяснено, че ако има твърде много прах, то по-добре е изплакване с вода...

4. Тук е от
    Oct 2011

Именно.. и никакви четки, сапуни и перални. Ако се почистват 2-пъти в месеца филтрите, не би следвало да има много прах по тях.

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov
    Мислиш ли, че не сме пробвали и с VACUUM-DUST-cleaner-a. С водичка си е друго! - И без излишно търкане.

Доп. Естествено НЕ с гореща вода! И там става въпрос също за WASH i DRY - преди обратното поставяне!
    То хубаво, ама темата е "впечатления от D14EX3", гледам гушнал си промоцията от ТМ, пък не споделяш. Още е рано, но кажи две-три хубави думи все пак.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Още е рано, но кажи две-три хубави думи все пак.
    Аруба,толкова ли трудно се намират съмишленици за каузата на Хитачи?От друга страна пък,и сам войнът е войн!

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

aruba_man е накичил къде по класни машини ама първата любов си му е най на сърце.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

D14EX3 e монтиран в къщата на тъщата Е там тъста управлява и каза да избера един климатик / до 1100-1200 лв/, че правиха ремонт, а нямаше охлаждаща машина на първи етаж. Има една конвенционалка - мисля беше 10H2 пак от ТМ преди 3 год. - на 2 етаж и през вътрешното стълбище денем се охлажда щялата къща, но вече се живее целодневно и в стаята с климата и затова се допълни и охлаждане за първия етаж.
    Къщата е с локално парно-самоделка, но топли много добре. Дърва има много и затова с парно, иначе има и кладенец до къщата - за една добра термопомпа - ама това в далечна перспектива.
    Като отопление, го включихме 14ЕХ3 когато си ходихме и ние с децата /на 7,5 и 2г./ Но за преходните сезони ще е пушка, че доста труд трябва все да се чисти и зарежда котела на парното

По темата - сам си отваря и затваря, няма вибрации и други нежелани екстри! Тръбният път е къс, понеже не можах да присъствам на монтажа и монтажниците от ТМ не са били нещо в настроение както разбрах. По късно - повече инфо - понеже е сложен в помещение от 40 м2 с прозорци - поне 12 м2 и при -20 градуса и вятър ще трябва да помага на парното - но като се пробва -ще споделя.

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ти пускай ,спирай го на -10 и му гледай сеира.

11. Тук е от
    Oct 2011

Това с гледането на сеир може ли някой да ми го обясни, че аз смятам да ползвам климатика за отопление зимата и докато съм на работа ще го изключвам, че миналата седмица на съседите пред мен им гръмна вътрешното тяло!!! Панасоник.

Та, впечатления след един месец работа - още си чакам моторчето, обадиха се, че идващата седмица ще го монтират. Работи на отворен падащ капак, пускам го на 20-22 С като се приберем от работа и работи до сутринта. Много духа без функцията Екстра въздушен поток. Просто духа, нощно време го намалявам на най-ниската степен, че ще простинем - холът и спалнята са свързани, а той е монтиран в спалнята след леглото и духа към хола. Външното тяло е шумно. Не знам защо, може би защото е монтиран на иззидана тераса - изолация 5см, панел, изолация 2см, итонг 2.5см сигурно се получава акустика.... чувам как се включва компресора.
    Не знам какви ще са сметките, за тях ще разбера след около 2мес работа, че то сега е и топло навън, не е -10С, а и съм в сграда с парно.
    На стария - Е14Н2 - в упътването пише, че праховите филтри, малките, се сменят на 2г, а от сервиза не искаха да ги сложат на новия, че се сменяли на 3мес. В упътването на този не пише за тях. Пише обаче, че без тях климатика не трябва да работи. И го пише точно за тях - air cleasing filters, а не за air filters, които си ги мием с душа под чешмата - аз ги мия без гъби и четки, само със струя. Какво мислите за периода на смяна?

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от bebka
    Това с гледането на сеир може ли някой да ми го обясни, че аз смятам да ползвам климатика за отопление зимата и докато съм на работа ще го изключвам, че миналата седмица на съседите пред мен им гръмна вътрешното тяло!!! Панасоник.
    Колегата е имал на предвид именно да не се изключва,че при минусови температури има по голям риск да дефектира климатика при старт,след като е бил спрян.А и комфорта ти заминава,както и ти си забелязала,като има да догонва голяма температурна разлика.Та затова ако може да изолираш хола,или един климатик и там,да помага на този-иначе ще си духа-неизбежно е.

13. Тук е от
    Oct 2011

Мерси за бързия отговор. Холът и спалнята са заедно, просто махнах терасата - общо, помещението е около 26кв.м. Мисля, че климатикът е достатъчен, защото сградата е с парно, както казах, изолация навсякъде, вътрешен апартамент, общо 70 кв.м с 2 12-ки Хитачи и парно при нужда. Но да ти кажа, 10 часа вкъщи без човек мее страх да го оставям да работи. Мислих на 18 С да го включвам, но като видях тоя Панасоник да гърми....

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

bebka ,това за гръмналото вътрешно на Панасоник е много интересно,и за първи път чувам за такова нещо?Но по добре ги оставяй на 18°,и не ги мисли-не мисля,че трябва да им наемаш бавачка,а пък и ако твоите гръмнат,ще е по безопасно,ако няма никой в къщи! -последното е шега.

16. Тук е от
    Oct 2011

ми да, ама ако ми е застрахован апартамента, да гърми, ама като не е.... че като изгори...

17. Тук е от
    Dec 2011

И при мен стана проблема с лапичката за почистване. Някой може ли обясни къде се намира този бутон за клапите за да спра лапичката, Багодаря ви

18. Тук е от
    Oct 2011

отвори капака на дистанционното, вътре над бутона за екстра флоу.

Пък моя снощи се размразяваше около 8-9 минути.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
    От avast3 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 62
    Последно: 28-02-13, 00:13
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi RAS/RAC-D14EX3 антибактериален филтър
    От Abadon във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 29
    Последно: 17-11-11, 09:34
  4. HITACHI RAS/RAC-D14EX3 - става ли за 22m² ?
    От sladi4kia във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 3
    Последно: 14-10-10, 23:03
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 - споделете впечатления
    От pako1 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 05-02-07, 03:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе