Мислиш ли, че не сме пробвали и с VACUUM-DUST-cleaner-a. С водичка си е друго! - И без излишно търкане.
Доп. Естествено НЕ с гореща вода! И там става въпрос също за WASH i DRY - преди обратното поставяне!
Мислиш ли, че не сме пробвали и с VACUUM-DUST-cleaner-a. С водичка си е друго! - И без излишно търкане.
Доп. Естествено НЕ с гореща вода! И там става въпрос също за WASH i DRY - преди обратното поставяне!
В точка "2" ясно е обяснено, че ако има твърде много прах, то по-добре е изплакване с вода...Първоначално публикувано от mirowski
![]()
Именно..и никакви четки, сапуни и перални.
Ако се почистват 2-пъти в месеца филтрите, не би следвало да има много прах по тях.
![]()
То хубаво, ама темата е "впечатления от D14EX3", гледам гушнал си промоцията от ТМ, пък не споделяш. Още е рано, но кажи две-три хубави думи все пак.Първоначално публикувано от V_Simeonov
![]()
Аруба,толкова ли трудно се намират съмишленици за каузата на Хитачи?От друга страна пък,и сам войнът е войн!Първоначално публикувано от aruba_man
![]()
aruba_man е накичил къде по класни машини ама първата любов си му е най на сърце.![]()
D14EX3 e монтиран в къщата на тъщатаЕ там тъста управлява и каза да избера един климатик / до 1100-1200 лв/, че правиха ремонт, а нямаше охлаждаща машина на първи етаж. Има една конвенционалка - мисля беше 10H2 пак от ТМ преди 3 год. - на 2 етаж и през вътрешното стълбище денем се охлажда щялата къща, но вече се живее целодневно и в стаята с климата и затова се допълни и охлаждане за първия етаж.
Къщата е с локално парно-самоделка, но топли много добре. Дърва има много и затова с парно, иначе има и кладенец до къщата - за една добра термопомпа - ама това в далечна перспектива.
Като отопление, го включихме 14ЕХ3 когато си ходихме и ние с децата /на 7,5 и 2г./ Но за преходните сезони ще е пушка, че доста труд трябва все да се чисти и зарежда котела на парното![]()
По темата - сам си отваря и затваря, няма вибрации и други нежелани екстри! Тръбният път е къс, понеже не можах да присъствам на монтажа и монтажниците от ТМ не са били нещо в настроение както разбрах. По късно - повече инфо - понеже е сложен в помещение от 40 м2 с прозорци - поне 12 м2 и при -20 градуса и вятър ще трябва да помага на парното - но като се пробва -ще споделя.
Ти пускай ,спирай го на -10 и му гледай сеира.![]()
Това с гледането на сеир може ли някой да ми го обясни, че аз смятам да ползвам климатика за отопление зимата и докато съм на работа ще го изключвам, че миналата седмица на съседите пред мен им гръмна вътрешното тяло!!!![]()
![]()
Панасоник.
Та, впечатления след един месец работа - още си чакам моторчето, обадиха се, че идващата седмица ще го монтират. Работи на отворен падащ капак, пускам го на 20-22 С като се приберем от работа и работи до сутринта. Много духа без функцията Екстра въздушен поток. Просто духа, нощно време го намалявам на най-ниската степен, че ще простинем - холът и спалнята са свързани, а той е монтиран в спалнята след леглото и духа към хола. Външното тяло е шумно. Не знам защо, може би защото е монтиран на иззидана тераса - изолация 5см, панел, изолация 2см, итонг 2.5см сигурно се получава акустика.... чувам как се включва компресора.
Не знам какви ще са сметките, за тях ще разбера след около 2мес работа, че то сега е и топло навън, не е -10С, а и съм в сграда с парно.
На стария - Е14Н2 - в упътването пише, че праховите филтри, малките, се сменят на 2г, а от сервиза не искаха да ги сложат на новия, че се сменяли на 3мес. В упътването на този не пише за тях. Пише обаче, че без тях климатика не трябва да работи. И го пише точно за тях - air cleasing filters, а не за air filters, които си ги мием с душа под чешмата - аз ги мия без гъби и четки, само със струя. Какво мислите за периода на смяна?
Колегата е имал на предвид именно да не се изключва,че при минусови температури има по голям риск да дефектира климатика при старт,след като е бил спрян.А и комфорта ти заминава,както и ти си забелязала,като има да догонва голяма температурна разлика.Та затова ако може да изолираш хола,или един климатик и там,да помага на този-иначе ще си духа-неизбежно е.Първоначално публикувано от bebka
![]()
Мерси за бързия отговор. Холът и спалнята са заедно, просто махнах терасата - общо, помещението е около 26кв.м. Мисля, че климатикът е достатъчен, защото сградата е с парно, както казах, изолация навсякъде, вътрешен апартамент, общо 70 кв.м с 2 12-ки Хитачи и парно при нужда. Но да ти кажа, 10 часа вкъщи без човек мее страх да го оставям да работи. Мислих на 18 С да го включвам, но като видях тоя Панасоник да гърми....![]()
bebka ,това за гръмналото вътрешно на Панасоник е много интересно,и за първи път чувам за такова нещо?Но по добре ги оставяй на 18°,и не ги мисли-не мисля,че трябва да им наемаш бавачка,а пък и ако твоите гръмнат,ще е по безопасно,ако няма никой в къщи!-последното е шега.
![]()
ми да, ама ако ми е застрахован апартамента, да гърми, ама като не е.... че като изгори...
![]()
И при мен стана проблема с лапичката за почистване. Някой може ли обясни къде се намира този бутон за клапите за да спра лапичката, Багодаря ви
отвори капака на дистанционното, вътре над бутона за екстра флоу.
Пък моя снощи се размразяваше около 8-9 минути.