Е такъв климатик не бях виждал, да топли официално до +2°. Но мисля, че това не е същият модел, за жалост обаче не намирам сервизно точно за Ras-10Eh1.
Е такъв климатик не бях виждал, да топли официално до +2°. Но мисля, че това не е същият модел, за жалост обаче не намирам сервизно точно за Ras-10Eh1.
в ръководството на моя пише че до -15 , единственото условие е че дефроста може да продължи до 20 минути ако е толкова студено
Твоето ръководство оригинално ли е или БГ превод?
оригинално е
И двамата имате предвид едно и също нещо, но imegogo не е забелязъл една "малка" подробност в упътването.В него пише, че климатика работи в режим отопление до -15, но също така пише, че се препоръчва ползването му в режим отопление до +2 градуса.Първоначално публикувано от imegogo
Производителя гарантира, че ще работи до -15 градуса в режим отопление, но препоръчва отопление с него до +2 градуса...
...тоест гарантира отопление с този климатик до +2 градуса. Това го пише и в твоето упътване, но явно не си стигнал до тази точка.
Това прочетох и превдох от упътването на климатика на английски език с линк даден от деян Опппа-аа. по скоро Вален1.
На пръв поглед несъществената разлика между две думи се оказва доста съществена когато навън студа скове...
Друг път като купуваш клииматик да гледаш и препоръчваната температура в режим отопление от производителя.
Те някои търговците вносители и продавачи нямат стигане при въвеждане на потребителя в заблуждение....
...ама яки глоби от порядъка на 500 000хил лева му е майката, а при втора заблуда 10 000 000 лева, че да видим тогаз.
Трагедия!!!
По тази логика и бекото ще си трака на -30
Изтракало се е Бекото на - 11 снощи правеше дълги дефрости и духаше не повече от 30 гр. добре поне че чисти изцяло питата и не замръзва.Дайкините го удариха от земята - веят топло като луди...не че не го знаех ,но е друго да го видиш с очите си.
А кой е казал че с Хитачи можеш да се топлиш - аз знам че при минусови температури е вентилатор лично съм го видял - скъп инвертор 18-ка струващ над 2 бона в стая около 25 кв.
Няколко дни чета оплаквания от разни марки. Мислех даже да пускам отделна тема какво да не се купува. Очевидно проблемите са основно с Хитачи, Хайер, Самсунг от по-известните, и една камара още незнайни марки.
Също така, донякъде разбирам покупката на нещо такова поради ограничение в бюджета. Но в такава ситуация силно препоръчвам МАРКОВ, пък макар и втора ръка, пък макар и конвенционален нов!
Но да дадеш луди пари за нещо замръзващо, нетоплещо и тракащо - е това само ти можеш да си го направиш...
Защо някой би дал над 1000 лв и вместо да си купи Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Sanyo, Toshiba, Sharp или Panasonic, ще купи някое недоразумение.
Нямам достатъчно пари, че да си купувам евтини неща - много вярна сентенция.
Понякога истината е истрадана - подвеждаш се и вярваш ...после и да ревеш е късно - скочил си на хорото.Затова е полезен този форум.
Тези работи се пишат всяка година, но като дойде лятото с промоциите "2 боклука на цената на един" и всичко тръгва отначало
Абе така е, евтиното си е евтино, но лично при мен като купувах едно Hitachi E14H2 и едно E10H2 това беше доста добра оферта, с монтажа излязоха около 2300, а тогава едно Фужи 12-ka подобно на голямото Hitachi струваше 1700-1800, а нов апартамент ли да изплащаш, климатик ли да плащаш. За това време лошо не мога да кажа, че съм видял освен вчера 30 минути с една ютия опитвайки се да размразя лед под компресора. Да стискам палци да нямам повече такива преживявания
Момчета,сестрата ми мрънна за климатик/тънка поста/ в стая 14кв.Отхвърли втората употреба и тогава и казах:DAIKIN FTYN25G за 950лв или Midea MSG 12HRN2QB4 за 550 лв.А иначе е пълно с инвертори за 1000лв.по магазините,знайни и незнайни,хитачита,па и панасоници.Изводите си ги направете вие.
Явно проблема е в серията Н1.Моя Н2 четвърта зима топли разкошно и от тази серия май има по-малко оплаквания, които по-скоро са причинени от неподходяща машина за съответното помещение.Често чета за проблеми с тези машини, но аз за радост нямам никакви с нея.И в най-големите снегове, влага и студ си дефроства до чиста пита.
ето дословно какво пише в ръководството :
Режим обогрева- Для обеспечения надежной работы кондиционера исплъзвуйте его при температуре наружного воздуха выше -15
Размораживание- Размораживание выполняется примерно раз в час,когда на теплообменнике наружного блока образуется лед,кажды раз продолжение 5-10 минут
днес на +5 работи добре но пак заскрежава не ми се струва нормално
[img width=450 height=600]http://prikachi.com/users/imegogo/12t.jpg[/img] [img width=800 height=600]http://prikachi.com/users/imegogo/13i.jpg[/img]