Резултати от 1 до 7 от общо 7

Хитачи, японско или малайзийско

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    9
    #1

    Хитачи, японско или малайзийско

    Привет!
    От 2 седмици чета форуми, оферти и прочие и колкото повече чета, толкова повече се забатачвам
    Бюджета е 1000бгн. за машината, нито стотинка повече, монтажът отделно.
    Живея в панел, на 6ти етаж, в панела няма никой(това е дълга и комична история) от долу, от горе, от ляво, а от дясно и от пред външни стени, дограмата е дървена.Като цяло установих че 3кв/ч ме топлят.
    Става въпрос за едно стайче от 12-14кв. Желаната температура е 17-19ц, за повече нямам право да си мечтая. На ясно съм че сградата ми краде парите като е празна и без изолация, но уви това е ситуацията.
    Идеята за климатик лежи на цената на тока, убийствено е да плащам 2 киловата на час които излитат из зад пердето.
    Моля да ми препоръчате хитачи, за нуждите ми и според бюджета ми.
    До колкото разбрах хората имат 3 завода и не е желателно компресора да е китайски, макар че имат и попадения със силата на малшанса
    Благодарско и поздрави

  2.  
     
  3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #2

    Re:Хитачи, японско или малайзийско

    С този бюджет най-добре е Сашо да монтира 1 "изхвърлено" японче, даже може да се класираш във високия клас модели. Хем икономично и същевременно топлещо.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    554
    #3

    Re:Хитачи, японско или малайзийско

    В Бриколажите пак са пуснали Хитачи 35FH6 за 900 лв май...Инфото е от познат и не гарантирам на 100%.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    123
    #4

    Re:Хитачи, японско или малайзийско

    Наскоро купих 2 броя http://www.technomarket.bg/products/...-ras-rac-25jx5 . Цената им при покупка онлайн е 949лв, без монтажа. А с кредит енергийна ефективност ще ти включат и цената на монтажа и ако го изплатиш веднага след получаването на 200лв помощ, ще ти дойде към 860-70лв без монтажа. Машината е с COP/EER 4.30/4.31, според колеги съфорумци се държи идеално до -10 градуса от към икономичност, след това показателите намалят. Но ако не си в студен град мисля, че ще ти свърши работа. На кашоните на вътрешните тела информацията е, че е произведен в Малайзия (на българско етикетче), а на лепенките пише Made in P.R.C., което означава Китай. Не се наемам да прогнозирам точното място на производство, но теглото на външното тяло 35кг, това че е със скрол компресор ми дава надежда, че е сравнително добра машинка. И ако нямаш някакви кой знае какви изисквания от към комфорт мисля, че офертата е добра.

  6. Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    9
    #5

    Re:Хитачи, японско или малайзийско

    За скрол компресора мога само да се радвам, на тишината За кредита няма шанс, понеже съм студент, а климатика е за общежитието ми, но после ще го местя у дома, когато и аз завърша.
    dinko69 казваш когато падне под отрицателните 10ц, тогава зазлява COP-a, в такъв случай някой има ли нещо против да се монтира външното тяло в помещение 7 кубични метра. Според мен няма да има абсолютно никакъв проблем, понеже външното тяло не черпи свеж въздух. Също така температурата на атмосферата в която ще е разположен няма да спадне повече от -5ц. Но след време климатика ще бъде преместен в панел в София, където ще бъде под прозореца от вън и трябва да се докаже, като добър климатик.

    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345720384[/time]_________________________________________________

    Hitachi RAS/RAC-35FH6 На първи прочет се намира за 990 лева." DC ИНВЕРТОР С РАМ КОНТРОЛ,
    ДВОЕН РОТОРЕН КОМПРЕСОР"
    Един два технически въпроса ми изникват сега.
    Примерно при rac 35fh6 имам данните за консумирана енергия 1.11 (0,155-1,440), при какви условия ще бъде под основната зададена стойност от 1.11кв/ч и кога ще бъде над нея.
    Съжалявам че звучи цигански, но съм и на индустриален ток, за това всяко ватче е важно за мен. По приблизителна сметка от 11 часа отопление на ден, за 30 дни по 25стотинки е 85 лева. Бюджета ми е 400, трябва и да, заделя още 30лева за бойлер и готварски котлон, които не са икономиччни. За това ви разпитвам за детайлите.
    Здравец и поздрав

  7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #6

    Re:Хитачи, японско или малайзийско

    Колега няма шанс как машината да работи в закрито помещение и то в 7 кубика, просто ще стане ледник вътре и няма да е ефективен. Хитачито при температури под -10 не просто му спада СОР , а спира да топли, миналата зима температури по -20 не бяха рядкост и се задържаха доста време, така, че си прави сметката. За този бюджет и за мястото където ще го монтираш най-добре си вземи един японец втора ръка. Като цена и качество- без алтернатива.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    9
    #7

    Re:Хитачи, японско или малайзийско

    Респективно сега идва другият ми въпрос, за който четох до сега в форума и си оставам с него, а именно от къде да си го купя/потърся?
    Става въпрос за София. Прочетох местата където не трябва да ходя, но не намерих препоръчани,препоръчаните са на 150км на изток от София.Мога да ида до Пловдив,но само с влак.

    Благодарско и поздрави
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345761641[/time]_________________________________________________

    Oт това ровене из интернет, ослепявам , но http://www.varnaklima.com/index.php?...roduct_id=270, я моята топлина. Моля за коментар.
    Благодарско с поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Презреждане на климатик Хитачи!
    От ivanov_km във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 11
    Последно: 06-09-20, 18:16
  2. Официален вносител Хитачи?
    От cacho във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 5
    Последно: 01-03-14, 09:23
  3. Истината за великото японско хай-фи...
    От PRACTIC във форум Аудиотехника
    Отговори: 5
    Последно: 24-06-13, 07:35
  4. хитачи-избор
    От vasko_123 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 7
    Последно: 19-11-11, 20:31
  5. Toshiba - превод на японско дистанционно
    От fade във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 10-11-09, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе