Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA
мотора за 35 долара се намира от китай .. но защо да си го купуваш ,по добре да му смениш лагерите с читави ..
Алекси, на 25-цата моторът на вентилатора 40 ватов ли е?
мисля че 30 вата беше ,вече не е пред мене
Моето Н2 е вече на 9 години и мотора и втулката са пушка, не са мръднали.Работят си като в първия ден.Сега не мога да видя мотора, утре ще погледна.
Освен EVISS.BG има ли други вносители на климатици Хитачи. Преди време се бях поразтърсил и се оказа, че модели които не са налични при eviss ги имаше в софийските магазини. И обратното, наличното в eviss липсваше. Малко странно ми се стори.
Климатици Acton.bg
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Освен EVISS.BG има ли други вносители на климатици Хитачи. Преди време се бях поразтърсил и се оказа, че модели които не са налични при eviss ги имаше в софийските магазини. И обратното, наличното в eviss липсваше. Малко странно ми се стори.
Цитат:
Mega
Ако мога да те успокоя, на старото Ururo лагерите са същите от по 20 ст. китайски. Пак тотална щета. Само дето при него, мотора е последното, което излиза от тялото и смяната е пара. Защо не си смени лагерите, поне няма да са такива смотани? Или заради гаранцията?
https://www.dropbox.com/s/9qbd2d2jks..._0056.JPG?dl=0
Стана ми интересно и издирих клип на урурото и наистина си е работа разглобяването му:
https://www.youtube.com/watch?v=9Xkd...ndex=5&list=WL
Това е новия (актуалния) модел. Стария също е много гаден. Трябва да го свалиш. Свалиш ли го, мотора излиза последен. Така и така е разкостен, добре е да го измиеш. И какво става, демонтаж, лагери, основно миене, сглобяване, монтаж...
ACTON били на 7-ми км. Май ще се разходя някой ден.
Има ли лесен начин да се почисти турбината на климатика?
По някакъв начин да се махне жалюза и елементите за хоризонтално направление на въздуха?
Не става... Необходимо е да се направи демонтаж на цялото тяло. Иначе рискувате да счупите нещо...
Цитат:
fantoms
Има ли лесен начин да се почисти турбината на климатика?
По някакъв начин да се махне жалюза и елементите за хоризонтално направление на въздуха?
Ако целта е само да измиеш турбината от праха и мухъла, не е необходимо да разглобяваш. Измиването става на място.
Ако не те мързи, вземаш една пръскачка
http://www.bulmarket.eu/uploads/com_...2da6f191f4.jpg
пълниш с ехо хидрогел и леко топла вода и си ти.:BigGrin Ще видиш как мухъла пада на люспи.
Естествено преди това облепяш с найлони и тиксо и подлагаш кофи за да не шурти мизерия по стените.
А ако те мързи, викаш квалифицираните специалисти да свършат мръсната работа вместо теб.:BigGrin
И дърпаш щепсела преди пръскачката :bravo!
Моя като му сменяха моторчето го разглобиха както си е на стената - не е особено сложно ,ремонтопригоден е .. турбината си я измих в кофа с вода ,за 2г доста мизерии беше събрала.