остава да ни кажеш кой е тоя климатик - марка и модел
остава да ни кажеш кой е тоя климатик - марка и модел
Спокойно, още не са го проектирали. Може би някога в бъдещето ще се появи на пазара.
Хитачи достойно се справя с охлаждането на целия апартамент на 25° ,но вчера беше се форсирал явно 37.5 външна дойде доста ... днес ще е малко по топло дори .
Здравейте коланги и за много години!
Моля за малко помощ, съответно някой ако има снимки на дефрост термистора да изпрати. Имам 2 броя за модване.
Дори и да не са на Хитачи, може и от друга машина. Просто имам нужда от снимков материал.
Поздрави!
Самия дефрост термистор няма нужда да го гледаш ,работи се по клемата му - като отвориш кутията с платката средната клема при термисторите - поставяш паралелно в буксичката му едно резисторче 55кОма и приключваш с дефростите без нужда - нищо не се реже и запоява ,и можеш да го махнеш по всяко време
Хм, откъм съпротивление имам следните 5 бр.
Дали биха свършили ефективно работа?
https://es.rs-online.com/web/p/resis...asante/4877854
Трябва да стане и 46ком.
Ето клип за подпомагане
https://youtu.be/tyOWgAGZGU0
На 12:40 показват платката на външното долу в ляво за 3 те букси за 3 те датчика на външното тяло на теб ти трябва черния, който е за дефроста.
ще стане и 46 , но е добре да се подбере максимално висока стойност тъй като външния тръбен датчик влияе на хладилния цикъл и това влияние е по голямо при резистор с по малка стойност ,а е възможно и да не размразява когато е необходимо или да не чисти докрай питата - не съм тествал с резистор 46 кОма ,но това което съм установил е че при монтиране на паралелен резистор около 20 пъти над дефрост термистора ( при Хитачи се ползва 3 кОма ,при някои модели 6 кОма ) се получава доста добре като дефрости и не влияе особено на хладилния цикъл .. подобен резистор измества кривата на термистора с 2-3° при 0° което е напълно достатъчно да елиминира празните дефрости при читав алгоритъм сравняващ топлообменника с външната температура .. ако има заложени само цикли на време то ползата ще е минимална ( вместо под 0 ще ги подкарва под -2 примерно )
Този пост е редактиран от mystikalrs; 07-01-22 в 13:51.
то при всеки климатик ЕЕВ се управлява от този датчик на изхода на компресора по спецификации ,но съм установил че ако в много големи граници се заиграваш с дефрост термистора се променя работата на климатика ,явно ползва неговите стойности за нещо освен за начало и край на дефроста
Благодаря за помощта! За пореден път се убеждавам, че това е един от малкото форуми където ще получиш адекватна информация - човек с кеф да попита.
п.п Никога не съм имал регистрация във форума на Ситроен.