Доста често ми се случва да срещам монтажи в една изолация двете тръби и преди крановете разделени в две изолации.
Доста често ми се случва да срещам монтажи в една изолация двете тръби и преди крановете разделени в две изолации.
Аз Додо миризми нямам от климатиците, даже в момента навън се разхлади приятно и ги спрях. Нито от Дайкина, нито Хитачито лъхат на мухал или каквото и да е било в режим подсушаване на топлобменника. На темата с пероксида, визираш третиране на турбината в разглобен вариант или на място?
Мен зора ми е да я почистя , че в този и вид ми е някак нехигиенично.
Не! Имах пред вид обливане само на топлообменника, съответно двете ванички и шлауха. Пероксидът неутрализира само органични отлагания и миризми. Не чисти. Ползвам го на незамърсени машини. Мелио и водна струя от лозарска пръскачка за турбината, ако е в хитачи. Аз не мога да ги разглобявам тях.
IMG_20170809_073650.jpgIMG_20170809_073925.jpg
Ето лента,няма разпадане.
Не знам по морето-чайки и гларуси,дали ще я кълват?
Алуминиева ли е? Имаше някъде писано, увил човека с алуминиева лента бандажирания сноп и се появил конденз. Не помня точно, този конденз дали беше от калпава изолация на тръбите или Ал. лента или друга причина.
Да,алуминиева е.
Всичките ми климатици са с такава.
Първият е монтиран преди десет години.
Нямам проблеми,нито с лентата,нито с конденз.
някой пита за вадене на турбината - вади се без смъкване на вътрешното тяло ,ремонтопригодно и лесно за разглобяване е - цялата прахосмукачка примерно излиза наведнъж .. колегата дето не му достига градусите да си види филтрите много са фини и лесно се задръстват самопочистването не им помага напротив замазва мръсотията по тях още повече
Не съм видял досега монтажник да използва алуминиева лента. Цената едва ли е фактор, тъй като е съвсем малко по-скъпа. И аз си увивам сноповете с тази лента, но тя е крехка, лесно се къса, по-бавно става и снопът няма "търговски вид". Може би затова се ползват ленти, които издържат по едно лято.
Има PVC ленти с UV защита. Ние използваме такива и гарантира поне 5 години цялостна здравина на тръбния пакет. Още повече, че са с лепило, което е допълнителен плюс.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Всичко аз съм увивал.
На работа за тръбите ползваме профилирана вата с алуминиево фолио/ пара,топла вода.../
Така,че съм свикнал върху всяка изолация,да слагам алуминиева лента.
Не става въпрос за монтажници.
Този пост е редактиран от Viking72; 09-08-17 в 11:04.
Викинг, бандажната лента пази снопа от надиране при провиране през стената. UV защитата е плюс. Това фолио се увива след прокарването на тръбите, пипкава работа е и никой монтажник няма да се навие да го слага. Особено ако е инвестирал бая пари в бандажна лента с UV защита.
Алуминиевата лента не е подходяща. Твърде слаба и лесно се къса. После изолацията отдолу се просмуква с вода, ако пък е тънка, прави конденз върху лентата. Да не говорим, че ако я удари градушка и ще стане на парцали. Аз използвам сива PVC на 3М за тръбите на горещата вода, която е много по-здрава и уж издържала на слънце, но гледам за 1 сезон директно на слънцето и тя се опече и се напука отгоре. Ако тръбния път е дълъг и е някъде на припек, пластмасов канал е решението, никакви ленти и изолации не издържат дълго.
За какво са ви алуминиеви ленти , има си монтажни канали с всички ъгли , розетки , снадки и т.н. Издържат на UV , удари, огън освен това стоят много естетически на стената и отвън и вътре . Цената им е смешна спрямо това което се постига с тях .
Вчера застанах пред климатика и започнах да светя с фенерче към турбината.
Направи ми впечатление, че въздухът, който излиза от климатика е силен в двата му края а в средата почти няма движение. Жалюзите са на средно положение.
Нормално ли е това.
Другите с такъв климатик имате ли шум като моя при стартиране на компресора?