много бисери се изписаха и в тая тема ..
Мойто хитачи е от средния клас 25 wx8 пак е със 1000 вата скрул компресор 35кг външно и зимата си мърка на 320-350 вата и то на -10 дори на -15 не се зореше изобщо и си работеше пак така, Този модел е доста по добър така че едвали ще си дава зор дори и при -20 ако е добре изолирано помещението
mystikalrs от кой град си ти?
Alexi ти защо искаше да си изключиш автоматичното почистване на филтъра?
Моя тази нощ го забелязах, че достига температурата зададена за охлаждане (25оС) и явно спира компресора. После като го включи започва да се чува някакъв шум от вътрешното тяло за около 30-50 секунди. Незнам от какво е.
Този пост е редактиран от fantoms; 22-07-15 в 09:30.
защото го пуска всеки ден което намирам за излишно към момента ,стаята не е запрашена ..
[QUOTE=fantoms;734185]mystikalrs от кой град си ти?
Русе
Имам RAS-SC22X с дълъг тръбен път и дефроста е шумен. Когато работи на охлаждане и стартира компресора се чува шум, но този при дефрост е по-силен. Зимата моя дефроства по часовнкик на 60 минути при температури от -5 до 0 градуса и на 90 минути под -5.
ще видим на зима как ще е .. моя е в хола така че не съм обезпокоен ,виж ако беше в спалня може и да подразни ако размразява шумно .. интересно ще ми е сравнението в разхода на ток с предния ми климатик с КОП 3.8 ,надявам се тоя да харчи по малко .. машината има нисък минимум .. оня ден го гледам паднал на 170 вата - не изключва ,незабележима работа като цяло с изключение че като тръгва има съскане на фреон явно не само при мене
Алекси, колко тръба ти сложиха.Биро пише дълъг път, че имал, ама това делене къс-дълъг малко условно.Минимума е 5 метра, като данните за капацитетите в технически я каталог са дадени при 7,5 метра тръба, която дължина за ХИТАЧИ си е СТАНДАРТ и според мен нормален монтаж трябва да си е със 7,5 метра тръба.Това, че у нас ти дават само 3 метра тръба в цената на монтажа си е друга работа.
Този пост е редактиран от edi1; 22-07-15 в 15:04.
7.5 метра е огромна тръба ,едно че е много пари а и няма къде да я навия толкова .. тръбата дойде към 4 метра при мене .. тия шумове може и на това да се дължат но аз ги квалифицирам като нормални ,няма безшумен климатик .. освен това машината много рядко ще изключва в помещението в което съм я сложил и с тоя минимум
То при нас това е ясно, отиват ти 100 лева за над 3 метра.Моя Н2 никога не шуми при старт или спиране, само при дефрост се чува смяната на наляганията за около 2-3 секунди, макар тръбата ми да е извън стандартите на ХИТАЧИ - около 2-3 метра е.
4.70m ми е тръбния път на хитачито.
Зимата е много икономичен. Алекси, ще си доволен от консумацията на твоя.
ми той и W22 като стартира компресора има леко съскане ,и другото ми Фуджицу беше така .. при Хитачи не е по силно ,леко съскане за около 30 секунди .. повече ме дразни йонизатора ,издава от време на време някакви църкащи звуци като щурец .. вашите йонизатори как работят ?