Здравейте,
През почивните дни си монтирах климатик Hitachi RAK35RPB/RAC35WPB . Още при пробното пускане ми направи впечатлени, че освен бръмченето на компресора, шума от вентилатора и шума на фреона се чува и един не много силен брум, жужене , наподобяващ брума на трансформатор с разхлабени ламели. Климатика съм го монтирал аз. Това ми е третата машина която монтира и мисля че съм спазил всички основни специфики при монтирането, включително вакумиране около два пъти по повече от час, около три час проба под вакум, и още толкова под налягане на 1,5 бара за пропуск в с-мата .
Преди монтажа съм свалил горния и страничния капак за да монтирам нагревател. Пипах само по дъното и предимно около изпарителя.
Климатика го пуснах да работи само около половин час докато го оглеждах при теста и после го спрях, и повече не е пускан.
Брума не го оприличавам като резонанс на някакви вибрации! При натискания по корпуса и побутване на различни посоки звука НЕ изчезва.
Моля дайте предположения от какво може да е въпросния брум(жужене) и евентуално решение.
Благодаря предварително!