Не съм сигурен на моето Хитачи дали има цифра над 28 ....
Това, че е задал 28С не означава, че в помещението е толкова.
Температурата е 2-3 градуса под зададената защото помещението е разделено на две с лека конструкция която затруднява циркулацията и това още повече говори за качеството на машината и избора ми. Това, че вътрешното тяло е широко дава добър дебит но по слабо усещане за течение, което ми бе важно защото ми е срещу спалнята и имах нужда от отопление без усещане за вятър.
Това, че твоята машина при такова задание прави баня в твоето помещение не означава, че неговата машина ще го направи в неговото помещение.
Как стоите на 26-27 градуса аз като стане толкова ги пускам на охлаждане.
Даже и бебетата зимата не трябва да стоят на повече от 22-23 градуса пише си го и в медицинските учебници, пък който иска и на 30 да стои хах (имаме и бебе и лекар в къщи) и Неми дават повече от 23 градуса да правя зимата
Този пост е редактиран от mystikalrs; 01-04-19 в 00:00.
mystikalrs, познавам хора, които зиме седят на 26-27, а лете бримчат климите на 18гр. Ха сега? Един жокер, власи са и централното парно им излиза по 60-80лв. месечно. На мен и зиме, и лете, ми е комфортно на горе-долу близки трмператури. Зимата климите поддържат 23-25гр., лятото 24-25гр. За спане, най-добре ми е на 22-23, но поради други съображения, с баткото спим на 24-25гр.
Аз в хола зимата го държах на 23 градуса хитачито като стои отворено към коридор и кухня там се поддържаше 21 22, с консумация от360 до 500 вата за 40кв. Сега го пускам на 24 но се изключва пред деня. В спалнята на Панасоника ако задам 23 24 става много горещо за спане там си стои на 21-22. На охлаждане е подобно на хитачито 25 и е приятно хладно, на Панасоника ако задам 25 става студ но там са 16кв а не 40