Приложената схема е само част от разпределението на помещенията. От антрето има врата към детската стая, която си има собствено отопление, и врата към банята. Идеята на монтажа беше да отоплявя и антрето и да духа право към банята, когато това се налага. Отделно, самото антре вече е само коридор, понеже пред него се пристрои тераса, на която температурата не пада под 5 градуса в най-студените дни. Моля, кажете по какъв начин гардеробът пречи на работата на климатика?
Страничните шумове при нас са само при дефрост - има кипене,няма пукане.
Иначе, да, зад гардероба е разположена спалнята, като топлото влиза към обособеното помещение за спане през светлите отвори - над гардероба са 40 см, а между гардероба и стената има около метър разстояние.
При вас достига ли зададената температура? Според дистанционното, за 33 часа (от началото на месеца) са изразходвани 16,5 kW/h или средно по около 0,5 за час. Оставил съм го на 23 и авто вентилатор.
Днес в 9:15 направи дефрост около 5 минути снощи в 12ч. показваше 16.9 кв.ч сутринта 09:30ч. 24.5 кв.ч. външна температура -1/2 не е било много студено без мъгла, сняг, вятър настроен на 27 градуса потдържа 22-23 градуса като последният дефрост не го чух да пука просто намали степента на обдухване и си вдигна клапата.
Няма как да ви знам как ви е разположена стаята, аз коментирам само приложената снимка. Така както е показано виждам , че климатика отоплява пространството пред него, понеже гардероба спира движението на струята, пред климатика се получава топъл джоб и датчика на вътрешното тяло достига зададената температура и спира или ако е по-студено работи духайки с по-ниска изходяща струя. При така монтиран климатика, няма как в другия край на стаята да е 23 градуса. Това виждам аз от приложената снимка. Аз лично не бих монтирал там климатика.
Когато дефроства климатика не намаля скоросттта на турбината, а е спира изцяло. Също така лампата започва да мига.
По скоро върти минимално направи още един дефрост след 45 минути в 10:00ч. пак за около 5 минути след това явно температурата се качи над нулата слънцето го огря и не е почивал изобщо дори го свалих на 25 градуса да събере сили за вечерта. При смяна на температурата и при затваряне на клапата за дефрост има пукане някога повече друг път по-малко.
Този пост е редактиран от antyox; 02-12-18 в 13:18.
Привет!
Прилагам подобрена схема на жилището. При монтажа на климатика основното изискване беше да отоплява пространството пред себе си (дневната), коридора, както и в банята да очупва въздуха, преди децата да влизат да се къпят. В така наречената спалня са ми достатъчни и 20 градуса за спане, като ми е ясно, че там няма как да стане 23 градуса, не го и целя. Колкото топъл въздух отиде на там - отиде. Като напече, става 23. Ако смятате, че е по-добре да бъде разположен на друго място климатизаторът, моля споделете. Зимата едва сега започва, така че не е късно да го преместя.
Иначе въпросът беше нормално ли при температура -8 да работи на авто вентилатор цяла вечер без дефрости и без да изключи нито веднъж, а когато е на 3-та степен да се размразява на 45 минути? Това при зададени 23 градуса и максимално достигнати 21 в дневната и коридора, а в "спалнята" 20. За консумацията от 600 вата на час - двама души казаха, че е нормално, гледам, че на някои им харчи и повече. Явно Генади е с доста добра изолация.
Както и да си въртиш г*за, все ще ти е отзад! С един климатик се топли едно помещение! Апартаментът ми е 64 кв.м. и го топля с 3 климатика. Сега обмислям да сложа в банята и коридора.
Сега, след като сте споделили цялата схема и след обяснението, мисля, че сте избрали оптималното място за това, което искате да направите. При първата снимка заблуждава и човек си прави грешно изводите, затова е хубаво, като искате мнение да пускате пълната картинка а не на порции. При какви външни температури климатика е дефроствал? Иначе 600w при -8 външна мисля, че е нормално за този климатик. Изолацията е много важно нещо и не бива да се пренебрегва.
Цяла вечер (поне до около 4 сутринта, тогава заспах) работи без да спре на авто режим при зададени 23 градуса. Към 8 сутринта го обърнах от авто на трета степен, понеже видях, че температурата не се покачва и след известно време започна да дефроства. Външната температура не мисля, че се различаваше много. Да речем, че е било -5.
И пак казвам, новобранец съм в използването на такава техника. Вероятно очакванията ми са завишени - като му кажа да прави 23, да прави 23.
ПП: Днес е над нулата и ми се струва, че си работи напълно нормално. На авто е и не съм го чул да вдигне над втора степен.
Доколкото съм забелязал по моя климатик, почва да дефроства от 1 градус над нулата с много висока влажност над 85% до към -5 градуса. Аз съм от Пловдив и миналата година нямаше зима, та не можах да видя как се държи при -10 например, понеже, когато е било аз съм спял. Има коментари, че при температури под -5 градуса, дефростите са на по-голямо времево разстояние. Надявам се тази зима да има поне няколко дена -10 дневни, че да видя как ще работи машината. Моя климатик го държа на макс степен на вентилатора, понеже отоплявам две стаи и авто режима не ми върши работа. Между двете помещения се получава до 2,5 градуса разлика, след като сложих вътрешна изолация на външните стени и тавана на другата стая, преди гонеше 4 градуса разлика, но както е написал по-горе SPSt, най-добре във всяка стая климатик за еднакви температури.
В момента направи дефрост. 1 градус и 89% влажност.
Не върти минимално, а направо спира.
Планинец, ти имаш ли някаква изолация въобще? Дограмата ти как е?
От север етажът на къщата е под земята, на юг сме стена в стена с друга къща, на запад е вътрешна гипсокартон и вата и външно стиропор 5 или 7 см, на изток е кухнята/терасата/градината, като и на тази стена е стиропор. Дограмата е ПВЦ, сутрин при минусови температури е с много конденз по прозорците, подът е дюшеме, таванът е гипсокартон, вторият етаж не се обитава засега.
Не е в изолацията проблемът, то дори вече не мисля, че има проблем. Просто се учим да съжителстваме с климатика и чета на кой как му работят машините и сравнявам с нашата. Не ми допадна това, че при зададени 23 реално получавам 21, както и "стряскащите" 600 вата консумация. Но пък се отървах в голяма степен от дървата, а само който не е рязал, цепил, прибирал по 10 кубика всяка зима, няма да ме разбере за какво иде реч.
Някой ме беше споменал в един от постовете по горе.Мойте два си бачкат без проблеми,да имам изолация и то доста добра.
В момента не съм в нас и незнам как работят,виждам само на колко са нагласени.
П.С. В Плевен сън и ме топли камина в момента,навън е около -8,и след малко ще пусна Мидея Оазис да ме топли до сутринта.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
В полето КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ пише: 0.25 - 1.10 - 1.70 kw-h (минимум - номинал - максимум). Виж, че си близо до минимума, при мн отрицателни температури и т.н. лоши условия. Конвекторите и др малки духалки са с мощност от по 2 киловата, Хитачито ти харчи по 0.6 kw-h, близко е до ума, че работи добре.
Заданието по дистанционно не са точни градуси, а по-скоро мощност на отопление, така казват. Забелязал съм, че ако заданието е 25 гр. или по-малко не си дава особено зор и струята не е особено топла. Вече при 26-27 гр. има осезаема промяна при мен и си дава повече зор и струята е приятно топла, съответно разхода се вдига.
Друга особеност на климатиците е, че колкото по-силно духа турбината (както й викат "вентилатора"), толкова по-икономични са и по-малко ток харчат. Ама никой в магазина не ти го обяснява, както и др важни особености. Също и ако работи нон-стоп без да спира принципно е по-икономичен, отколкото ако работи on/off и е по-полезно за него.
Ако си задал 23, а той поддържа 21 градуса - ами задай му тогава 25-26 и той вероятно ще вдигне 23-24 градуса.............................
В сервизното има опция за промяна на възприятието на градусите с -1,2,3 или + 1,2,3, ако го промениш с 2 градуса като зададеш 23 ще прави 23, ама сиг ще ти се стори сложно. Ето го: https://forum.setcombg.com/климатици...tml#post853770
Прочети хубаво книжката, пробвай му функциите и възможностите и го разцъкай малко бе човек.
Този пост е редактиран от MistaMasta; 03-12-18 в 23:59.