Не е това.Зададената и измерената температура в стаята с термометър ми се различават с по малко от полувин градус,просто датчика за температура вграден в дистанционното ми греши в измерването.Твоят проблем можеш да го решиш чрез това ръководство http://klimatyzacjahitachi.pl/wp-con...erformance.pdf
24-та страница точка 9.3 "shift value"
Всъщност не съм чак толкова сигурен,че да давъм акъл.......просто предположение
Този пост е редактиран от balaid74; 02-12-17 в 22:49.
Моя го държа само на 4та степен. Затопля по-бързо а и е най-икономичен на тази позиция.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Карате ме да се чудя дали имам същия модел, Как стоите на 4та в една стая с него?
От шума или струята на вентилатора? При мен е насочен към спалнята и е на такава позиция, не пречи на седящите в хола. За шума, увеличаваме малко повече телевизора. По принцип този климатик е доста добре на шум. На втора степен на вентилатора, шума е едвам доловим.
Със това голямо вътрешно тяло е можело да понаблъскат повече степени на перката в софтуера.
То това ми е и от основните оплаквания от машината - на 1 не се усеща и изостава, 2 скорост е ок, 3 на трета докарва температурата, на 4 е прекалено шумна и духаща.
На авто ме събужда, защото форсира до макса си , а не почва плавно.
Този пост е редактиран от avenger; 03-12-17 в 13:12.
Аз съм с 18-ка и на авто форсира плавно а не отведнъж. Както казах по-горе климатика е в хола и няма проблем с жената да спим при макс вентилатор, но ако спиш в помещението, където е климатика няма смисъл от 4-та степен. На втора ще е супер.
При Хитачи степените ограничават мощността на компресора,ако му зададеш ръчно 2-ра по спомен моя не вдигаше над 400 вата ,което е недостатъчно естествено при големи студове.На ауто обаче моя модел тръгва много плавно без никакво форсиране.
Този пост е редактиран от avenger; 11-12-17 в 21:01.
При 12-ката е възможно, но при 18-ката при темперирано помещение с 23 градуса на втора степен държи около 750-820 вата, докато при 4-та степен държи между 660-720. Иначе максимално досега е развъртал до 1.5kw Ще го видим как ще е при минус 10 например.