Идеалните условия за тест на дефрости по часовник не са ли 0 и по ниски + ниска влажност.
При 100% влажност дори и на 30мин. да дефроства пак може да не е грешно.
Идеалните условия за тест на дефрости по часовник не са ли 0 и по ниски + ниска влажност.
При 100% влажност дори и на 30мин. да дефроства пак може да не е грешно.
То при описаните от теб условия, ако машината натрупа скреж по питата и влезне в дефрост по-хубаво да си върна духалката
Бих казал, че спя леко и старата техника винаги ме будеше при дефрост.
Като за първа нощ го бях настроил на 20 гр. /Авто вент. Поддържаше по термометъра в стаята 24гр., а по неговото дистанционно 22 гр. През повечето време през нощта бе или в режим офф или е въртял на много слабо, та мислех че е спрял. Дефрост през нощта не съм усетил/чул, а сутринта погледнах външното тяло - отгоре му имаше 15-20 см сняг, а по питата нямаше грам скреж. Температурата бе -1 до 0 гр., а през нощта не знам до колко е падала. Но пак казвам - през нощта и докато станах, климатика е въртял на най-най-слабата степен. Външното тяло не е било натоварено, ако изобщо е работило!?...
Какво значи error 001 през дистанционното, през ноща климатика е спрял, затворени клапи на вътрешното тяло, премигваше на панела часовника/червен led затворен, липсваха данни за консумацията преден месец/текущ, часа май беше верен, май не е токов удар, тъй като компютъра ми не се беше рестартирал. Модела е без екстри за мониторинг.
1. Reversive valve defective
2. Heat exchanger termistor disconected
Работил квот работил, има няма 24 часа. Error 012 00. Какво може да е? Утре ще идват да го гледат.
пп: Днес в целият град имаше токови удари. Много кратки, даже и часовниците не са се нулирали. Но жена ми каза, че е работил докато е излязла към 4 след обед. Аз като се прибрах не обърнах внимание, но в стаята беше топло и чак след като се пооправих го погледнах - той със затворена клапа и мига
Този пост е редактиран от babatam; 06-02-20 в 20:26.
Дефектирала външна платка, ама пък за няма и ден...? Странна работа. Да се провери връзката между външното и вътрешното тяло.
- - - - - - - - - -
Аз и на 2 та имам https://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
Да не се приема като реклама, а просто като съвет.
Нищо чудно за момент да са подали по-високо напрежение. Тази защита сработва, ако напрежението не отговаря на необходимите параметри.
Този пост е редактиран от the inquirer; 06-02-20 в 20:51.
може да е фъснал фреонеца ако са си оставили ръцете .. викай ги
И при нас имаше много, но кратки токови “удари” днес.
На работа UPSите пищяха без даже да примига осветлението.
п.с. а един квартал и няколко села нямаха проблеми с тока щото го нямаше
+1 за Соно-то
Дали са спазили процедурата описана в техническото ръководство при свързване на вътрешното и външното тяло?
Е, преди това как е работил,
или силия вятър е разместил кабелите... ?