а ,сега остава да чета инструкцията вместо теб .. на кого монтират климатик на мен ли или на теб ? казах вече звъни им .. с реване у форума няма да се премести кабела
а ,сега остава да чета инструкцията вместо теб .. на кого монтират климатик на мен ли или на теб ? казах вече звъни им .. с реване у форума няма да се премести кабела
казах някои модели .. инак че съм и ел. техник покрай другите неща позна ,при това пипам разни техники дето само едната платка струва колкото уруру сарара ,други въпросчета ?
Имай предвид, че след като настроиш датата и часа от дистанционното те се изпращат към климатика и се записват. Ако данните са записани в климатика, като натиснеш бутона инфо слдек като е ресетнато дистанционното ще получи данните от климатика и автоматично ще вземе дата и час от него.
Правилно си направил. При RPC а и сигурно при RPD трябва да настроиш часа и датата, за да може да ти покаже kW-тите. При мен редовно или ги губеше или пропускаше, понеже му бях боднал един Power Meter, та си мисля, че той го бъркаше. След това му сложих един Broadlink SP3S и от тогава си го следя само с Broadlink-a.
Сигурно поне на 26С
Тухла без изолация, pvc дограма, ет.4, 79кв.м всичко е външни стени на север, с малко изток и запад с изключение 1 стена към съседна кухня и 1 стена към асансьор/стълбище, отгоре/отдолу пенсионерки сврени в по една стая, малък бонус - комина топли кухнята от печката на съседа от първия етаж 3-4 дни в седмицата, само един RAK35RPD в хола, с отворена врата, който има задание 24/25 в почивните дни/, info показва 18-20.
Тоя RAK35RPD е шампион и работи в много сурови условия.
Иначе, когато термометъра в дистанционното показва 18 градуса, имай предвид, че реално е 20.
За протокола, 25RPD + 35RPD отопляват етаж от 50 квадрата в тухлена къща без изолация с дървена дограма със скромните 100 лева на месец.
Забравих да отбележа, че става дума за месец Декември 2019 и месец Януари 2020, месеци с доста почивни дни и грипна ваканция.
В сравнение, преди това отоплявах само една стая от 16 квадрата със 100 лева на месец. Реализирания КОП е 4, ако трябва да съм точен 3.88.
- - - - - - - - - -
Спазиха ли обещанието...? Или само вятър...?
Този пост е редактиран от the inquirer; 07-02-20 в 21:42.