zs-w е среден клас, но цената е по-висока,съответно се предполага и качеството.
zs-w е среден клас, но цената е по-висока,съответно се предполага и качеството.
Изолацийка хич ли нема бре?
Този пост е редактиран от VanDan; 01-07-19 в 22:28.
Мисля, че има тема за изолации. Хайде да не са навсякъде...
Не ме интересува хардуера. Вярвам на МЕ и съм сигурен, че знаят какво правят. Важно е да издържи гаранцията.
При АП дебитите са завишени в сравнение с предходните им модели. 294м3 при 19дб. в сравнение с 354 при МХИ (което ми се струва малко ветровито в 13-14м2). Помещенията са много добре изолирани и не им трябва много мощност. За това си мисля, че АП ще върши работа в 14м2.
Жалко е, че за МЕ и Дайкин няма много хора тук във форума които да споделят подробна информация за работата на тези машини (особено за МЕ).
Защо ли ?
Темата е за хитачи, не за ME и Daikin....
Ето малко данни отчетени на 02 Юли 2019 г. за 25RPD. Настройките са: активирана функция POWERFUL, температурата е отчетена след 10-та минута.
Date Т изх вътрешно тяло Температура външна 02/Юли/19
13 ч.
6.8°C
+30°C
отчетена консумация на PowerFul 900W
02/Юли/19
16 ч.
6.6°C
+33°C
отчетена консумация на PowerFul 960W
Конфигурация днес:
- 25RPD - настроен на 26 градуса турбина на ауто
- 35RPD - настроен на турбина на 2-ра степен
и в 2-те стаи беше 26 градуса.
Етажа успешно се охлажда от два климатика, като само единият работи на охлаждане, а другият е включен само на турбина.
Една много полезна функция с която лесно се напасва работата на климатика към помещението. Може да се настройва в режим охлаждане и в режим отопление. Най-лесно се разбира в каква посока да се измести температурата, като се постави контролен термометър над датчика за температура във вътрешното тяло.
![]()
Напълно излишна функция .. винаги можеш да цъкнеш 2-3 градуса нагоре надолу от дистанционното