Този пост е редактиран от the inquirer; 21-07-19 в 15:07.
Стандартно идват с два филтъра от активен въглен. Вече имат добавен титаниев фотокаталитичен филтър и филтър със сребърни йони. За фотокаталитичния знам, че след като се измие и се изсуши на слънце може да се използва отново. Филтъра от активен въглен се сменява - той е за еднократна употреба. За този със сребърните йони не намерих информация.
Един простичък тест показва, че ябълко-катехиновия филтър няма особен ефект, но пък фотокаталитичния има. Бях поставил един ябълко-катехинов филтър и един фотокаталитичен, половината турбина под фотокаталитичния филтър е чиста, а другата половина е брадясала.
- - - - - - - - - -
Така понеже бях писал за "проблема" с 25RPD за по-ниската температура на въздуха, която издухва в режим на охлаждане, след многото предположения относно причината за това, се оказа че нито едно не е вярно. Взех от 35RPD датчика за температурата в стаята и го сложих на 25RPD сега изходящата температура на въздуха варира между 11.5 и 13.5 градуса - в комбинация с по-ниския дебит въздуха се усеща приятно хладен. Иначе 35RPD си работи нормално с датчика от 25RPD. Получи се "ефекта на пеперудата". Ето защо е добре климатиците да са от една марка и от една серия, това разбира се, ако ни харесва марката и серията.
Този пост е редактиран от the inquirer; 21-08-19 в 19:58.
Интересуваме вертикалното реене на клапата. Представете си че е поставен над врата. Прави ли достатъчно широк ъгъл за да успява да духа в преходната стая? Все едно да успява да духа зад него...
Този пост е редактиран от the inquirer; 05-10-19 в 16:19.
Днеска информативно реших да тествам на максимална мощност при еднакви условия 25RPD и 35RPD.
35RPD POWERFUL, турбина на максимум 780 м3/h, развърта до 1660 вата, след 12 минути са отчетени следните стойности:
Date Т изх вътрешно тяло Температура/Влажност 18/11/19 58.8° +11°/91%
25RPD POWERFUL, турбина на максимум 570 м3/h, развърта до 1600 вата, след 10 минути са отчетени следните стойности:
Date Т изх вътрешно тяло Температура/Влажност 18/11/19 60.8°
+11°/91%
Тези 60° ми отнесоха дайсейкая като бръмбар сламка. 52...53° макс при над 2киловата.
При каква външна температура и влажност са тези 52...53° макс?
Ето стойности от тази сутрин при друга външна температура:
35RPD POWERFUL, турбина на максимум 780 м3/h, развърта до 1700 плюс вата, след 12 минути са отчетени следните стойности:
Date Т изх вътрешно тяло Температура/Влажност 19/11/19
57.8°
+6°/92%
25RPD POWERFUL, турбина на максимум 570 м3/h, развърта до 1600 плюс вата, след 8 минути са отчетени следните стойности:
Date Т изх вътрешно тяло Температура/Влажност 19/11/19
59.0°
+6°/92%
добре се развъртат тия хитаци .. ако циклят дефростчета под 0 - модче и се успиват
благодаря за подробната информация, много ми е полезна, защото това лято купих цели три HITACHI Performance 9 и съм ги рзхвърлял из цялата къща. Стените са двойна тухла (приблизително 40 см), едната стая е полубеч на 1 метър под земята и 1 метър отгоре, другата е вътрешна със западно изложение, и последната е с 3 външни стени +- изток, юг, запад. Стаите са по 12-14 м2, полубеча е 2.10м, другите стаи по 2.80. Нямам никакви изолации, само нова дограма.
Трудността която срещам е, че не мога да реша в какъв режим да ползвам климатиците...
1. В полубеча имам възрастен човек, който по цял ден си кибичи в стаята и там трябва да се поддържа постоянна нормална температура
2. Във вътрешната стая имам студент, който излиза и се връща по всяко време, тоест непостоянен режим
3. Външната стая я ползвам единствено когато се прибера от работа вечерно време, по цял ден ме няма
Въпросът ми е - кои са най подходящите режими на работа на всеки климатик, какви програми мога да им задам поотделно на всеки? Предварително благодаря на всеки който ми отговори...![]()
1ва цел - икономия :
нагласяш по-ниски градуси от нормалните и не пипаш повече
2ра цел - псевдоикономия :
пускаш, спираш, играеш си с вентилатор, и т.н.
може да си вземеш и ватметър за “доусъвършенстване”...
3та цел - комфорт :
избираш градуси, турбина на авто и прибираш дистанционите...
1. В полубеча имам възрастен човек, който по цял ден си кибичи в стаята и там трябва да се поддържа постоянна нормална температура
- ако под нормална температура визираш 24 градуса, настройваш на 24 градуса и 3 та степен на турбината.
2. Във вътрешната стая имам студент, който излиза и се връща по всяко време, тоест непостоянен режим
24 градуса и турбина на ауто
3. Външната стая я ползвам единствено когато се прибера от работа вечерно време, по цял ден ме няма
след като по цял ден те няма преди да тръгнеш настройваш на 21 градуса и турбина на 3-та степен, като се прибереш дигаш на 24 градуса, преди да си легнеш сваляш турбината на втора и си лягаш, ако я забравиш на 3-та пак не е проблем щом е 9-ката на серията се спи спокойно.