За пореден път качвам схемата на свързване...
Първо се подава захранване на външното тяло от електрическата мрежа.
После се подава захранване към вътрешното тяло, което се взима от клемореда на външното тяло.
И една пояснителна схема..
Кабела от външното към вътрешното тяло трябва да бъде 4-жилен. Аз не виждам земното, което е задължително.
Mega, правилно е отбелязал.
Ама Джон има изненада, не аз
Без да е вързано земното между двете тела често срещано явление.
Не знам от икономия на разход за кабел или от пренебрегване на изискванията за монтаж.
От простотия ...
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
На Джон климатика е свързан правилно с 4-жилен кабел но го няма предпазния капак , въпреки че болта е там и е завит до край . Снимката с 3-жилния кабел не знам защо беше качена но няма нищо общо със снимката и " изненадата " на Джон . 3 - жилния кабел е доста по-евтин от 4- жилния затова го ползват масово , печалба от всичко , тръба , кабел , стойки и т.н.
Впечатленията ми след 2 месеца експлоатация на RAK42RPD/RAC42WPD.
1. С удължен 4.5 м.тръбен път при студено време дефростът остава шумен.
2. Затопля много бързо, буквално като калорифер, след това като достигне температурата започва да върти въздуха без да добавя топлина и от него излиза хладен въздух и не е комфортно да си около въздушната струя.
3. Струва ми се, че дърпа повече ток от предишният ми GF.
Аз съм с RPD 25 и 35 и двата размразяват само когато са натрупали скреж, независимо от външната температура. Ако е сухо времето, не трупат скреж и не размразяват, даже и при минус 10 градуса.
Да питам нещо за 25 RPD.
Първо да уточня, че съм сложил "дефлектор" отдолу, че ми е над глава и се усеща слаб леден полъх, "дефлектор" от картон и залепен с хартиено тиксо.
При зададени 25 С на студено и авт. вентилатор, климатка "бълва" студено, като луд и не спира. Беше стигнал 23 С и увеличих на 26 С, като само намали оборотите на вентилатора, но не се изключи.
Дали е възможно от импровизирания дефлектор да се лъже нещо. Не съм го махал да пробвам, че тялото е много близо до стената и трудно го "монтирах".
Вдигай на 27-28 докато ти хареса, кво го мислиш.